Ar garām rindām sākusies Dziesmu un deju svētku biļešu tirdzniecība 0

Sestdiena, 03 mar 2018, 12:00 Versija drukāšanai

Ar garām rindām sākusies Dziesmu un deju svētku biļešu tirdzniecība
Sestdien ar vairāku simtu cilvēku drūzmēšanos pie "Biļešu paradīzes" kasēm un stundām ilgu gaidīšanu virtuālajā rindā sākās biļešu tirdzniecība uz XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un deju svētku maksas pasākumiem.


Jau krietni pirms plkst.11, kad bija paredzēts atvērt biļešu kases, cilvēki pie tām bija izveidojuši garas rindas. Rīgā pie vairākām kasēm rindās stāvēja simtiem cilvēku, bet reģionos saskaņā ar aculiecinieku stāstīto tie pārsvarā bija vairāki desmiti. Daudzi atzinās, ka speciāli braukuši biļetes iegādāties ārpus Rīgas, lai būtu jāstāv iespējami īsākā rindā.

 

Apmeklējot vairākas Dziesmu un deju svētku biļešu tirdzniecības vietas, aģentūra LETA noskaidroja, ka, piemēram, VEF Kultūras pilī pirmais cilvēks rindu ieņēmis piektdienas plkst.16, bet Dailes teātrī pacietīgākā rindā stāvētāja apgalvoja, ka biļetes gaida ilgāk nekā divas diennaktis - kopš ceturtdienas plkst.6. Arī citviet rindā pēc biļetēm cilvēki bija iestājušies jau krietnu laiku pirms to tirdzniecības sākšanas, piemēram, Alūksnē pie kultūras nama pirmais cilvēks pēc nacionālo svētku biļetēm bija ieradies sestdien plkst.5.

 

Tikmēr vairāk nekā 76 000 interesentu virtuālā rinda izveidojās "Biļešu paradīzes" interneta mājaslapā. Lai gan tīmekļa vietnē ievietotais paziņojums vēstīja, ka šajā rindā gaidīšanas laiks "var pārsniegt 25 minūtes", faktiski daudziem šis laiks sasniedza vairākas stundas. Vizuāli gan nekas neliecināja, ka mājaslapas darbība būtu traucēta, proti, ierakstot interneta pārlūkprogrammā mājaslapas adresi, tā atvērās bez kavēšanās.

 

Pirmajās divās Dziesmu un deju svētku biļešu tirdzniecības stundās bija pārdotas 19 848 biļetes uz dažādiem svētku maksas pasākumiem, aģentūru LETA informēja svētku sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Vasiļjeva. No visām pārdotajām biļetēm līdz plkst.13 internetā bija nopirkts 41,51%. Elektroniskajā rindā plkst.13 gaidīja 76 169 cilvēki.

 

Cilvēki sociālajos tīklos pauda neapmierinātību par ilgo gaidīšanu elektroniskajā rindā. Piemēram, kāds students mikroblogošanas vietnē "Twitter" sūdzējās par to, ka "Biļešu paradīzes" mājaslapā rindā nav norādīts kārtas numurs, līdz ar to nav skaidrs, vai rindā vispār ir jēga "stāvēt". Savukārt tvitera lietotājs Augusts Zilberts rakstīja: "Publiskajā tirdzniecībā uz visiem maksas pasākumiem nodotas 95 230 biļetes. Virtuālajā rindā stāvu jau 1,5h. Pērkot biļetes uz "Coldplay" stadionā ar 90 000 ietilpību, rinda no solītajām maksimums 10 minūtēm bija 7 minūtes."

 

Kā jau ierasts, Dziesmu un deju svētku biļešu gaidīšanas drudzī notika arī daži starpgadījumi. Piemēram, sestdienas rītā tirdzniecības centrā "Domina Shopping", kur arī ir "Biļešu paradīzes kase", atskanēja evakuācijas trauksme, izjaucot sanākušo cilvēku izveidoto rindu pēc Dziesmu un deju svētku biļetēm. Savukārt tirdzniecības centrā "Spice", atverot lielveikala daļu, kurā atrodas "Biļešu paradīzes" kase, atklājās, ka pēc Dziesmu un deju svētku biļetēm izveidojušās divas rindas. Pēc kādas sievietes ieteikuma abas rindas tika sapludinātas, izmantojot rāvējslēdzēja principu.

 

Kopumā "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā tirdzniecībā nonākušas 95 230 biļetes uz 19 XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku maksas pasākumiem. "Biļešu paradīzes" kasēs vienā pirkumā var iegādāties ne vairāk kā četras biļetes, bet internetā - ne vairāk kā astoņas.

 

XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki notiks Rīgā no 2018.gada 30.jūnija līdz 8.jūlijam. Kārtējie Dziesmu un deju svētki norisināsies Latvijas valsts simtgades svinību zīmē.

0
Autors:LETA
Foto:Sintija Zandersone / LETA

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti