10 idejas piedzīvojumiem gaisā, ja gribi sajusties kā kosmonauts 0

Pirmdiena, 16 apr 2018, 10:09 Versija drukāšanai

10 idejas piedzīvojumiem gaisā, ja gribi sajusties kā kosmonauts
Visiem, kas sapņo par lidošanu kosmosā, Nacionālā dāvanu eksperta, uzņēmuma „Lieliska dāvana” mārketinga vadītāja Liene Vēciņa piedāvā desmit idejas atraktīvām izklaidēm gaisā, kas tuvinās kosmonauta cienīgām izjūtām un ļaus mākoņus aizskart teju ar roku.


Brīvais kritiens 3000 metru augstumā


Vai zināji, ka mūsu dienvidu kaimiņi lietuvieši ir ne tikai aizrautīgi slēpotāji, kas ziemā pārņem Latvijas paugurus, bet arī naski uz visu, kas saistīts ar lidošanu? Viņi to dara azartiski, profesionāli un visdažādākajos veidos. Piemēram, ja gribi izbaudīt, kā tas ir - lēkt no 3000 m augstuma un baudīt brīvo kritienu vairāk nekā pusminūti, bet ar izpletni esi uz Jūs, dodies uz Klaipēdu. Tur var baudīt tā sauktos „ķengura lēcienus” ar kupola tipa izpletni tandēmā ar instruktoru. Šāda izpletņa kupols ir divas reizes lielāks par parasto, to ir viegli vadīt. Lēnā lidojumā varēsi baudīt apburošus panorāmas skatus, bet beigās būs viegli izpletni nosēdināt piezemēšanās vietā.

 

Lēciens vienatnē no 800 m augstuma


Ja drosme ir gana liela un šķiet, ka instruktoram roka nebūs jātur, ir vērts pamēģināt lēcienu vienatnē ar kupola tipa izpletni Lietuvas pilsētā Mažeiķos. Šāds izpletnis ir īpaši piemērots iesācējiem, jo atveras automātiski. Lai justos droši, pirms lēciena notiks teorētiskā un praktiskā apmācība. Tajā sīki un smalki uzzināsi, kā lēkt ārā no lidmašīnas, kā rīkoties ekstremālās situācijās un piezemēties, bet iegūtās teorētiskās zināšanas tiks pārbaudītas praksē ar izpletņu sistēmas simulatoru. Pēc tam sekos īstais lēciens no 800 m augstuma – pilnīgā saskaņā ar instruktora norādēm un instrukciju, baudot piedzīvojumu un paskaini skaisto ainavu no putna lidojuma.

 

Nolēkt ar gumiju no 9 stāvu mājas


Ja lēkt ar izpletni šķiet pārāk ekstrēmi, iespēju piedzīvot brīvā kritiena adrenalīnu var arī lēcienā ar gumiju. Ideāla vieta šādam piedzīvojumam ir 30 metrus augstais “Trīs meiteņu tilts” Kauņā (Trijų mergelių tiltas) – būs gluži kā nolēkt no 9 stāvu mājas jumta. Nevajadzēs ne garu instruktāžu, ne lidmašīnu. Lēciens notiek ar sertificētu iekārtu, drošības instruktāžu dažu minūšu laikā sagatavos un veiks profesionāls instruktors ar ilggadēju alpīnista pieredzi. Vieni lecot kleidz, citi zaudē valodu, jūtas „atdzimuši no jauna”, taču vienaldzīgs pret šādu pieredzi nav neviens.

 

Lietuva no gaisa balona groza


Mierīgākam piedzīvojumam būs piemēroti romantiski lidojumi ar gaisa baloniem, kas pieejami visās Lietuvas lielākajās pilsētās. Vari izvēlēties, vai doties baudīt saulrietu virs apburošās Viļņas vecpilsētas, aplūkot no neparasta rakursa vēsturisko Traķu pili uz ezera salas, vai palidināties virs gleznainajiem Ķērnavas pilskalniem, Moletas, Kauņas vai Šauļiem. Gaisa balonā vienlaicīgi var lidot līdz pat 6 pasažieriem.

 

Paraplāns ļauj planēt kā putnam


Ja labāk par kritienu patīk doma par lēnu planēšanu, ar siltā gaisa strāvām kā putnam ceļoties augšup, jāizmēģina lidojums ar paraplānu tepat Rīgā. Pirmajā reizē to labi darīt kopā ar instruktoru. Viss lidojums notiek 450 metru augstumā. Ja vēlēsies saņemt papildus asas izjūtas, lidojuma laikā, sarunājot ar pilotu, iespējams veikt arī dažus akrobātiskus trikus, tikai tad jārēķinās ar īsāku lidojuma laiku. Veicot trikus, lidojuma laiks būs 6-8 min., mierīgs lidojums ilgs 8-12 minūtes, bet pavisam lēns un relaksējošs brauciens mierīgos laika apstākļos, ar skaistu planēšanu, būs 10-20 minūšu garumā.

 

Gaisā kopā ar bērnu


Visvairāk sajūsmināti par lidošanu parasti ir bērni, tapēc ir gaisa izklaides, kas pielāgotas tieši mazo lidotāju ērtībām. Tieši tāds ir lidojums ar paraplānu vecākam kopā ar bērnu instruktora pavadībā. Bērna dzīvē šāds lidojums 300-450 m augstumā būs unikāls notikums un piedzīvojums, kas paliks spilgtā atmiņā. Turklāt pasākums būs ne tikai izklaidējošs, bet arī izzinošs – instruktors pastāstīs, kā paraplāns lido, iemācīs pareizi startēt un piezemēties.

 

Ceļojums ar mazu baltu lidmašīnu


Ar satiksmes lidmašīnām lidojuši ir daudzi, bet pavisam īpašs un neaizmirstams būs lidojums virs Rīgas mazā četrvietīgā viendzinēja lidmašīnā Cessna, nelielā augstumā, baudot skaistu ainavu. Pat tiem, kam šķiet, ka gaisā viss jau redzēts un piedzīvots, nebūs jāviļas! Īpašo sajūtu rada ideāla redzamība un iespēja saskatīt vissīkākās ainavas nianses – ielas, mājas, jūras krastu, pilsētu torņus, reljefu, upes u.c..

 

Augstākā pilotāža ar reaktīvo lidmašīnu


Daudz asākas un dinamiskākas emocijas raisīs lidojums ar jaudīgu divvietīgu reaktīvo lidmašīnu Baltic Bees, izbaudot aerobātisko lidojumu. Brauciens no Jūrmalas lidostas būs nopietns un pamatīgs, kā īsts piedzīvojums - katram braucējam tiks izsniegts kombinezons, ķivere un maska, kā arī veikta 40 minūšu apmācība. Lidojums sāksies ar vienkāršiem manevriem, kuru grūtības pakāpe lidojuma laikā arvien pieaugs, bet pats lidojums notiks saskaņā ar pasažiera vēlmēm, garantējot neizmirstamas emocijas.

 

Ar deltaplānu no ūdens


Vai esi virs Rīgas ievērojis šo oranžo putnu? Jā, tas ir deltaplāns! Vai zināji, ka deltaplāni gaisā var pacelties ne tikai no zemes, bet arī no ūdens, piešķirot lidojumam vairāk adrenalīna un asākas sajūtas? Braucienā ar šādu īpašu motodeltaplānu instruktora pavadībā virs Rīgas var baudīt skaisto pilsētas ainavu, fotografēt, filmēt, sagādājot neaizmirstamus foto un atmiņas.

 

Lidot pa īstam tepat uz zemes


Sajusties kā īsts lidmašīnas pilots izcili var arī uz zemes, nelidojot pilnīgi nekur. Tieši šim nolūkam radīts aviotrenažieris. Vari sēdēt galvenā pilota krēslā un vadīt lidmašīnu aviosimulatorā profesionāla pilota pavadībā. Stundu garajā lidojuma simulācijā ir iespēja izmēģināt pacelšanos, nolaišanos, augstuma maiņu u.c., kā arī saskarties ar dažādiem laika apstākļiem. Simulators aprīkots ar trīs kanālu vizuālu panorāmas sistēmu ar 135° redzamības leņķi, tāpēc par realitātes sajūtas trūkumu nebūs jāsūdzas.

0
Autors:preses relīze
Foto:pixabay

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti