Urbanovičs noliedz saistību ar māju Pierīgā; žurnālisti un kaimiņi redz ko citu 0

Pirmdiena, 23 apr 2018, 10:14 Versija drukāšanai

Urbanovičs noliedz saistību ar māju Pierīgā; žurnālisti un kaimiņi redz ko citu
Saeimas deputāts Jānis Urbanovičs (S) bieži esot manīts pie kādas pavisam nesen uzbūvētas mājas Pierīgā. Kaimiņi runājot, ka māja, lai arī formāli ir kādas firmas īpašums, patiesībā būvēta deputāta vajadzībām, svētdien vēstīja TV3 raidījums "Nekā personīga", kura žurnālisti arī novērojuši deputātu minētajā īpašumā.


Pats tautas kalps žurnālistiem noliedzis, ka māju varētu saukt par viņa. Urbanovičs tur šad tad tikai aizbraucot, lai radiniekiem palīdzētu ar "koka darbiem". "To nevar nekādi nosaukt par manu. Diemžēl. Man patīk tā vieta. Es ļoti labprāt tur eju un palīdzu," sacījis deputāts.

 

Raidījums stāstīja, ka vēl 2014. gadā zemes gabals Mežotnes ielā bija aizaudzis ar krūmiem, bet šobrīd tur viss ir mainījies – uz zemes gabala uzbūvēts plašs nams ar palielu piebūvi.

 

Pēc ierakstiem zemesgrāmatā varot nojaust, ka iepriekšējiem zemes īpašniekiem radušās kādas likstas. 2004. gadā atrodamas ziņas, ka īpašumā tika gatavots daudzdzīvokļu mājas projekts, bet tas netika realizēts. Zeme nonāca "Parex banka" slikto kredītu pārņēmējas "Reverta" īpašumā un 2014. gada decembrī par 60 700 eiro to nopirkusi firma "Reviteko".

 

Šīs firmas īpašnieces ir Saeimas deputāta Urbanoviča abas meitas Ieva un Gunta. Laikā, kad notiek zemes darījums, firmā 10% pieder arī deputātam, savukārt valdes locekle ir Vineta Abramova. Viņa ir sieva Anatoljam Abramovam – šobrīd pie kriminālatbildības par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu sauktajam bijušajam "Rīgas Centrāltirgus" valdes priekšsēdētājam, kurš presē dēvēts par Jāņa Urbanoviča uzticības personu, norāda raidījums.

 

Pats Abramovs "Reviteko" no 2002. līdz 2004. gadam bijis direktors. 2009. gadā viņš uz nepilniem diviem gadiem kļuvis par firmas 100% īpašnieku, bet pēc tam uzņēmums uz trim gadiem nonācis viņa sievas īpašumā.

 

Vairāki aptaujātie vietējie iedzīvotāji raidījumam norādījuši, ka šajā nesen uzceltajā mājā dzīvojot deputāts. Kā liecina amatpersonas deklarācija, līdz 2014. gadam Urbanovičs kā savu īpašumu uzrāda dzīvokli, pēc 2014. gada deklarācijā parādās zeme, no 2015. gada kopīpašums ar zemi un ēku.

 

Kā novēroja "Nekā personīga", vairākus rītus pēc kārtas – precīzi nedaudz pāri septiņiem – pie mājas Mežotnes ielā pieripojis sudrabkrāsas "Toyota". Pie ēkas atvērušies ar pulti vadāmie vārti un auto iebraucis pagalmā, bet pēc brīža mājas durvīs parādījies Urbanovičs, kurš aizslēdzis durvis, iekāpis auto un šofera pavadībā devies ikdienas gaitās.

 

Citā rītā aina bijusi tā pati – sudrabkrāsas auto atbrauc un pēc brīža – aizbrauc. "Nekā personīga" pamanījis arī kādu "Audi A6" limuzīnu. Kā žurnālistiem apstiprināja Saeimā, šis auto ir no Saeimas autobāzes. Kā redzams video, tobrīd Saeimas auto gan vairāk tiek izmantots saimnieciska rakstura jautājumu kārtošanai, norāda raidījums.

 

Savukārt sudrabkrāsas automašīna, kas rītos no viņam nepiederošās mājas veda Saeimas deputātu Urbanoviču, esot reģistrēta uz kāda Saeimas šofera vārda.

0
Autors:DELFI
Foto:DELFI

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti