Vējonis pirmdien tiksies ar visām parlamentā pārstāvētajām partijām 0

Sestdiena, 24 nov 2018, 09:22 Versija drukāšanai

Vējonis pirmdien tiksies ar visām parlamentā pārstāvētajām partijām

Valsts prezidents Raimonds Vējonis pirmdien, 26.novembrī, tiksies ar visām parlamentā pārstāvētajām partijām, aģentūrai LETA apliecināja Valsts prezidenta kancelejā.


Precīzi tikšanās laiki gan vēl tiekot saskaņoti.

 

Kā ziņots, Vējonis šorīt intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja, ka gadījumā, ja valdības veidošanas sarunās iesaistītās partijas līdz pirmdienai nebūs spējušas vienoties par vairākuma atbalstītu Ministru prezidenta amata kandidātu, tad otra iespēja tām vairs netiks dota.

 

Prezidents neslēpa, ka viņam ir "plāns B", taču neatklāja, kāds tas ir, vien atzina, ka "partijām tas varētu nepatikt". Valsts pirmā persona gan norādīja, ka minētais "plāns B" nekādā gadījumā nav saistīts ar Saeimas atlaišanu.

 

"Es esmu devis termiņu līdz pirmdienai, lai partijas piedāvā [vairākuma atbalstītu premjera amata kandidātu]. Nu tad zināmā mērā var teikt, ka 26.novembris ir tas kritiskais brīdis. Ja partijas līdz tam nespēs vienoties, tad tām šādas tiesības vispār vairs netiks dotas," sacīja Vējonis.

 

Tikmēr partija "KPV LV" un apvienība "Attīstībai/Par!" (AP) lūgušas kopīgu pieņemšanu pie Valsts prezidenta pirmdien, lai runātu par valdības veidošanas gaitu.

 

Kā aģentūrai LETA pauda "KPV LV" līdzpriekšsēdētājs Artuss Kaimiņš, Vējoņa izteikumi medijos par premjera izvirzīšanas kārtību sabiedrībā var tikt pārprasti, kā arī var radīt iedzīvotājiem nepareizu priekšstatu par aktivitātes trūkumu sarunās par valdības veidošanu. Politiķis norāda, ka šāds apgalvojums ir nepamatots un tieši skar partijas "KPV LV" premjera amata kandidātu Aldi Gobzemu, kā arī AP premjera amata kandidātu Arti Pabriku.

 

Abas partijas lūdz audienci pie Vējoņa, lai noskaidrotu viņa redzējumu valdības veidošanas sakarā, norādīja Kaimiņš.

 

AP līdzpriekšsēdētājs Daniels Pavļuts aģentūrai LETA apstiprināja, ka abām partijām bijušas konsultācijas un ļoti laba saruna, kurā nolemts kopīgi lūgt tikšanos ar Valsts prezidentu, lai pārrunātu jautājumu par to, kas tiek sagaidīts no partijām. Arī AP vēlētos izprast Valsts prezidenta nostāju attiecībā uz abu partiju izvirzītajiem premjera amata kandidātiem.

 

Pavļuts gan atturējās komentēt, vai arī AP uzskata, ka Valsts prezidenta izteikumi var tikt pārprasti.

 

Komentējot Vējoņa izteikumus, "KPV LV" politiķis Gobzems aģentūrai LETA norādīja, ka saskaņā ar Satversmi Valsts prezidentam, nevis partijām ir jānominē Ministru prezidenta amata kandidāts. Valsts prezidentam "ir jāsaņem drosme" un jāaicina labākais iespējamais kandidāts veidot valdību, uzsvēra politiķis. Kamēr tas nav izdarīts, nav juridiska pamata sākt vākt atbalstu vēl neizvirzītam pretendentam, uzskata Gobzems.

 

Politiķis tieši nekomentēja, vai zina, ko paredz Vējoņa plāns "B". Arī Valsts prezidenta minētais, ka attiecīgais variants partijām varētu nepatikt "KPV LV" nebaidot.

 

Savukārt AP Ministru prezidenta amata kandidāts Pabriks šodien žurnālistiem norādīja, ka plašāku viedokli par valdības veidošanas procesu paudīs rīt gaidāmajā partijas "Latvijas attīstībai" kongresā. Tāpat viņš norādīja, ka gaida tikšanos ar Valsts prezidentu, kas gaidāma pirmdien.

0
Autors:LETA
Foto:LETA

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

Vakar, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti