Eksperts: Tehnoloģijas nākotnē arvien vairāk pārvērtīsies par varas formu 0

Svētdiena, 02 dec 2018, 09:08 Versija drukāšanai

Eksperts: Tehnoloģijas nākotnē arvien vairāk pārvērtīsies par varas formu

Nākotnes tehnoloģijas vairs nebūs tiešā veidā taustāmas, bet pastāvēs mums apkārt un pat mūsos, arvien vairāk pārvēršoties par varas formu, šādu viedokli tehnoloģiju pasākumā "Digital Freedom Festival" pauda grāmatas "Nākotnes politika" autors, Džeimijs Saskainds.


Viņš piebilda, ka nākotnē tie cilvēki, kas radīs programmatūru, diktēs noteikumus un iegūs arvien vairāk varas.

 

Saskainds "Digital Freedom Festival" atklāšanā atzina, ka mūsu civilizācija virzās uz "digitālo dzīvo pasauli", kas ir vēl viena un līdzvērtīga tai transformācijai, kas noveda pie industriālās revolūcijas. Vairākas jomas, kurās šīs pārmaiņas izpaužas, ir mākslīgais intelekts, paaugstinātas spējas sistēmas un lielāks datu apjoms visapkārt.

 

"Šī brīža pasauli ir iespējams salīdzināt ar durvīm, uz kurām ir uzraksts "Ienākt aizliegts". Taču nākotnes pasaule izskatīsies pēc durvīm, kas ir aizslēgtas, jo tieši tehnoloģijas būs tās, kas arvien vairāk apgrūtinās noteikumu pārkāpšanu un sīko noziegumu izdarīšanu, piemēram, ātruma ierobežojuma pārsniegšanu vai filmu nelikumīgu straumēšanu," prognozēja Saskainds.

 

Suskainds, atbildot uz "The Economist" korespondenta Hala Hodsona jautājumu, vai digitālo pasauli iespējams uzskatīt par nošķirtu vidi, piemēram, debesis un zemi, norādīja, ka nākotnes digitālajā pasaulē būs ļoti maza nošķirtība starp to, kur tehnoloģijas sākas un beidzas.

 

"UniCredit" sieviešu padomes priekšsēdētāja Gabriele Zedlmeiere prezentācijā norādīja, ka mūsdienu uzņēmējdarbības vidē valda nevienlīdzība, jo ""baltie" vīrieši joprojām dominē arī salīdzinoši jaunās tehnoloģiju nozarēs, kā mākslīgais intelekts".

 

Tāpat, pēc viņas sacītā, mūsdienu cilvēkiem ir jāiemācās pielāgoties situācijai, kad datu apjoms ik dienu dubultojas, dzīve un darbs mainās eksponenciāli un bizness tā ierastajās formās izmirst. Zedlmeiere aicināja veidot daudzveidīgu kontaktu tīklu sev apkārt, nevis uzturēties tikai starp līdzīgi domājošiem.

 

"Digital Freedom Festival" šogad norisinās 30.novembrī un 1.decembrī, Rīgā un pulcē vairāk nekā 1500 jaunuzņēmējus, investorus, korporāciju pārstāvjus un politikas veidotājus no visas pasaules.

 

Šogad tehnoloģiju pasākuma galvenā tēma ir veltīta cilvēks-mašīna tematikai. Tāpat pasākumā notiek lekcijas un diskusijas par mākslīgo intelektu, kiberdrošību, zaļajām tehnoloģijām, viedajām pilsētām un digitālo detoksikāciju.

 

Konferenci organizē "Digital Freedom Festival" domubiedru grupa, nevalstiskā organizācija DFF, kā arī reputācijas vadības kompānija "Lejiņa & Šleiers". Festivāla oficiālā banka ir "PNB Banka", "startup" konkursa partneris ir "500 Startups", "Rockstart", Eiropas Komisija, ASV vēstniecība, Nīderlandes vēstniecība un citi.

0
Autors:LETA
Foto:Pixabay

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti