"KPV LV" valde lemj izslēgt no partijas Gobzemu 0

Pirmdiena, 04 feb 2019, 15:00 Versija drukāšanai

"KPV LV" valde lemj izslēgt no partijas Gobzemu
"KPV LV" valde pirmdien nolēma izslēgt no partijas politiķi, Saeimas deputātu Aldi Gobzemu.


Saskaņā ar "KPV LV" mājaslapā publicētajiem partijas statūtiem lēmums par izslēgšanu stājas spēkā vienu mēnesi pēc tā pieņemšanas. Šajā laikā biedrs partijas valdē var pārsūdzēt pieņemto lēmumu.

 

Ar rosinājumu izslēgt no partijas Gobzemu politiskā spēka valdē bija vērsies tā dibinātājs Artuss Kaimiņš un, pēc viņa teiktā, arī citi biedri.

 

Kaimiņš pirmdien pēc valdes sēdes žurnālistiem sacīja, ka Gobzems no "KPV LV" ticis izslēgts ar balsu vairākumu, tomēr viņš neatklāja, kurš atbalstīja Gobzema izslēgšanu, jo balsojums bija slēgts. Neoficiāli izskanējis, ka par Gobzema izslēgšanu no partijas esot balsojis Kaimiņš, ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro un Miks Vizbulis, savukārt pret esot bijis "KPV LV" Saeimas frakcijas vadītājs Atis Zakatistovs un Linda Liepiņa.

 

Kaimiņš skaidroja, ka pārmetumi Gobzemam saistīti ar "sistemātisku partijas tēla graušana", tāpat ir bijis "daudz patoloģisku melu", kas izskanējuši no Gobzema arī no Saeimas tribīnes.

 

Gobzemam ir iespēja dibināt pašam savu partiju, ko viņš jau sen gribot darīt, norādīja Kaimiņš.

 

Viņš atturējās prognozēt, vai vēl kāds no "KPV LV" varētu sekot Gobzemam, bet šādu iespēju neizslēdza.

 

Kaimiņš uzskata, ka Gobzems būtu jāizslēdz arī no "KPV LV" Saeimas frakcijas. Tomēr viņš pagaidām neatbildēja, vai rosinās šādu jautājumu vēlreiz izskatīt. Šāds jautājums, iespējams, var parādīties frakcijas darba kārtībā, bet var arī neparādīties, teica "KPV LV" politiķis.

 

Partijas valde ir saņēmusi arī vairākus iesniegumus, kas datēti ar šodienu un vakardienu, kuros rosināts lemts par Kaimiņa izslēgšanu no "KPV LV".

 

Pats Gobzems pēc valdes sēdes žurnālistiem pauda, ka ir noskaņots laika gaitā dibināt "jaunu veidojumu", atturoties komentēt, vai "jaunais veidojums" būs politiskā partija. Dalībai tajā pievienošoties arī "kādi biedri" no "KPV LV", apgalvoja Gobzems. Viņš prognozēja, ka no "KPV LV" izstāsies daļa biedru.

 

Gobzems norādīja, ka nepārsūdzēs valdes pieņemto lēmumu par viņa izslēgšanu no partijas.

 

Šis lēmums Gobzemam došot iespēju "sagrupēt spēkus un likumīgā ceļā laika gaitā pārņemt varu valstī", paziņoja politiķis. Viņš esot saņēmis atbalsta vēstules, un aicināja cilvēkus nesašļukt, jo ir pazaudēts tikai viens "kariņš, nevis viss karš". Salīdzinot ar basketbola spēli, pašlaik vēl neesot aizvadīta pat pirmā ceturtdaļa.

 

Politiķis akcentēja, ka tagad neorganizē "jaunā veidojuma" tapšanu, jo process būšot "patiesāks", ja paši cilvēki uzņemsies iniciatīvu rīkoties.

 

Gobzems uzskata, ka viņa izslēgšana no partijas ir "aizmugurisks lēmums", kas esot pieņemts politiķa Artusa Kaimiņa (KPV LV) interesēs. Politiķis pauda, ka pēdējā laika notikumi liecinot, ka Kaimiņš ir "paņemts aiz kādas ķermeņa daļas un, iespējams, ka tieši ciešais [Šveices advokāta Rūdolfa] Meroni tvēriens liek rīkoties pretēji "KPV LV" ideāliem".

 

Gobzems apliecināja, ka turpinās strādāt "KPV LV" Saeimas frakcijā.

 

Kā ziņots, domstarpības starp "KPV LV" politiķiem Kaimiņu un Gobzemu izgaismojās janvārī notikušajā Saeimas sēdē, kurā Gobzems apgalvoja, ka Kaimiņš esot piedāvājis partijai saņemt 100 000 eiro "no Rūdolfa". Pēc tam Gobzems paziņoja, ka dosies uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju un liecinās pret Kaimiņu. Tam arī sekoja iztaujāšana tiesībsargājošajā iestādē, pēc kuras Gobzems komentāros bija skops, norādot, ka ir parakstījies par informācijas neizpaušanu.

 

Tikmēr "KPV LV" Saeimas frakcija 30.janvārī nolēma turpināt darbu visu 16 deputātu sastāvā. Frakcijas sanāksmē tikai rosināts izslēgt piecus deputātus, kuri neatbalstīja Krišjāņa Kariņa (JV) veidoto valdību, tajā skaitā Gobzemu. Tomēr frakcijas vairākums šādu ieceri neatbalstīja, žurnālistiem pēc sanāksmes pavēstīja frakcijas priekšsēdētājs Zakatistovs.

 

Frakcijas vadītājs uzskata, ka nav neiespējami strādāt kopā deputātiem, kuri atbalsta valdību un kuri to neatbalsta. Viņš skaidroja, ka var nošķirt informāciju, kas ir pieejama valdību atbalstošiem deputātiem un kas ir pieejama to neatbalstošajam "pieciniekam".

 

"Piecinieka" izslēgšanu atbalstīja tikai deputāti Kaimiņš un Aldis Blumbergs (KPV LV). Blumbergs žurnālistiem pauda viedokli, ka "de facto" šī neesot frakcija, jo deputātiem pašlaik nav vienota mērķa.

 

Par valdības apstiprināšanu janvārī balsoja 11 "KPV LV" deputāti, savukārt pieci balsoja "pret".

0
Autors:LETA
Foto:Paula Čurkste / LETA

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti