Par uzbrukšanu ceļu policistam vīrietis nonāk aiz restēm 0

Sestdiena, 09 feb 2019, 16:19 Versija drukāšanai

Par uzbrukšanu ceļu policistam vīrietis nonāk aiz restēm

Zemgales rajona tiesa piespriedusi sešus mēnešus ilgu cietumsodu vīrietim, kurš reibumā vadīja automašīnu un pamanījās iespert pa galvu Valsts policijas darbiniekam, liecina anonimizēts tiesas spriedums.


Spriedumā paskaidrots, ka 2018. gada 28. oktobrī Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes kārtībnieks kopā ar jaunāko inspektoru Codes pagastā uzraudzīja uz ceļa Rīga–Bauska–Lietuvas robeža notiekošo.

 

Tad policisti pamanīja, ka virzienā uz Rīgu ar ātrumu 130 km/h aiztraucas kāds autovadītājs. Likumsargi uzsāka pakaļdzīšanos, drīz vien steidzīgo šoferi apturot.

 

Šoferis policistiem parādīja automašīnas reģistrācijas apliecību, taču citu dokumentu viņam nebija. Vīrieša izskats un izelpa liecināja, ka viņš ir alkohola reibumā, tāpēc inspektors lūdza kungu izkāpt no automašīnas, lai veiktu personības noskaidrošanu un alkohola pārbaudi. Vīrietis tam piekrita.

 

Alkometrs uzrādīja, ka vīrietis ir 1,9 promiļu alkohola reibumā. Bet personas datu pārbaudē policisti noskaidroja, ka kungam nav tiesību vadīt transportlīdzekli un viņš atrodas meklēšanā par neizciestu administratīvo sodu.

 

Mēģinot izvairīties no kriminālatbildības un administratīvā soda izciešanas, vīrietis lūdza policistus viņu palaist vaļā. Tā vietā policisti lūdza uz notikuma vietu ierasties papildspēkus, lai vīrieti varētu nogādāt iecirknī.

 

 

Vīrietis palika agresīvs. Viņš atteicās no atkārtotas alkohola pārbaudes un bez atļaujas izkāpa no Valsts policijas automašīnas. Likumsargi devās viņam pakaļ un aicināja kāpt atpakaļ policijas auto, taču vīrietis pretojās.

 

Policisti vīrieti nogāza zemē, aizlika rokas aiz muguras un uzlika roku dzelžus. Tad agresīvo kungu iesēdināja policijas auto aizmugurējā sēdeklī. No turienes agresors pamanījās pa galvu iespert inspektoram, kurš bija noliecies pēc dokumentu mapes. Vēlāk policija vīrieti nogādāja iecirknī.

 

Iztiesāšanas laikā vīrietis savu vainu atzina, kā arī izteica nožēlu par nodarīto. Viņš atzina arī cietušā policista iesniegto kompensācijas pieteikumu 1000 eiro apmērā.

 

Vīrietis jau iepriekš bija vairākas reizes sodīts par izdarītiem noziedzīgiem nodarījumiem pret īpašumu, satiksmes drošību un jurisdikciju.

 

Zemgales rajona tiesa 2019. gada 15. janvārī vīrieti sodīja ar sešus mēnešus ilgu brīvības atņemšanu. Šim sodam tiesa pieskaitīja arī 250 stundas ilgu piespieda darbu un transportlīdzekļa vadīšanas tiesību atņemšanu uz pieciem gadiem.

 

Tiesa apmierināja arī cietušā policista prasību pēc 1000 eiro kompensācijas, bet vēl 140 eiro no vīrieša piedzina par zvērinātas advokātes pakalpojumiem.

0
Autors:DELFI
Foto:LETA

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

Šodien, 09:55 Sabiedriskā transporta mēnešbiļetes Daugavpilī: vai tas ir izdevīgi?
22. aprīlī, 09:16 No 1. jūlija tekstilizstrādājumiem tiks piemērots jauns nodoklis. Kas notiks ar apģērbu cenām?
17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti