Apmēram pusē Latvijas bērnunamu trūkst apavu, apģērba, sporta inventāra un rotaļlietu 0

Ceturtdiena, 21 feb 2019, 14:35 Versija drukāšanai

Apmēram pusē Latvijas bērnunamu trūkst apavu, apģērba, sporta inventāra un rotaļlietu
Apmēram pusē Latvijas ārpusģimeņu aprūpes iestāžu trūkst bērnu un jauniešu apavu, apģērba, sporta inventāra, kā arī rotaļlietu, secināts labdarības biedrības "Tauriņa efekts" uzdevumā veiktajā aptaujā Latvijas bērnunamos.


Pēc aptaujas datiem, 58% iestāžu trūkst bērnu un jauniešu apavi un apģērbi, 48% - sporta inventārs un attīstošās rotaļlietas, bet 43% - arī sadzīves tehnika un dažādi sadzīves priekšmeti. Daudzās iestādēs ļoti nepieciešamas higiēnas preces un kosmētika gan meitenēm, gan zēniem, kā arī trūkst līdzekļi remontdarbiem.

 

Kā secināts aptaujā, lai arī visos Latvijas reģionos vajadzīgo lietu saraksts kopumā ir līdzvērtīgs, iestādēs Vidzemē, papildus minētajam, nepieciešamas arī grāmatas, dažādas mēbeles, kancelejas preces un rokdarbu materiāli, jauna gultasveļa un aizkari. Savukārt Zemgales bērnunamos vajadzīgi jauni spilveni un segas, bērnu pasakas gan drukātos, gan audiovizuālos formātos, kā arī dārzniecības inventārs un tehnika, lai kopā ar audzēkņiem labiekārtotu iestāžu pagalmus.

 

Tikmēr Latgales bērnunamos trūkst higiēnas preces, spoguļi, gultas pārklāji un jauni trauki, kā arī inventārs brīvā laika aktivitātēm, tostarp makšķeres un teltis, bet Kurzemē - šūšanas piederumi, aizkari, žalūzijas, kā arī pamperi mazulītim un citi ikdienas priekšmeti. Tāpat būtisks ir materiālais atbalsts jauniešiem, kuri sasnieguši pilngadību un sāk patstāvīgu dzīvi.

 

Aptaujā tika apzinātas arī nemateriālās vajadzības, kas teju visās iestādēs bija līdzīgas. Bērnunamos dzīvojošie jaunieši un bērni vēlas apmeklēt dažādus koncertus, teātrus un atrakcijas, kā arī izglītojošus pasākumus.

 

Kampaņas "Tauriņa efekts" autore Olga Kazaka norādīja, ka pēdējo gadu pieredze rāda, ka cilvēki arvien vairāk vēlas palīdzēt, dāvinot bērnunamos nepieciešamās lietas. "Mūsu izpratnē labdarība nav žēlastība pret nelaimē nonākušajiem, bet gan mūsdienīgu cilvēku ikdienas sastāvdaļa. Viņi grib dzīvot labākā sabiedrībā, tāpēc investē savu laiku, naudu un citus resursus sociālās vides uzlabošanā. Tāpēc aicinām ziedotājus bērniem no ārpusģimeņu iestādēm dāvināt jaunas un ikdienā noderīgas lietas, nevis to, ko vienkārši žēl izmest. Un atcerēties, ka ziedot var ne tikai mantas vai naudu, bet arī zināšanas un laiku, rīkojot savās darba vietās Pieredzes dienas bērnunamu audzēkņiem, lai iepazīstinātu viņus ar dažādām profesijām," uzsvēra Kazaka.

 

Ikvienam, kurš vēlas nosūtīt dāvanu uz kādu no Latvijas bērnunamiem, ir iespēja to izdarīt ar "DPD Latvija" atbalstu. Pieteikt sūtījumu var, zvanot 28780467 vai rakstot uz e-pastu "info@taurenaefekts.lv", norādot pakas saturu, svaru un iestādes adresi, uz kuru nosūtīt dāvanu.

0
Autors:LETA
Foto:pixabay.com

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti