Līdz kvalitatīvam miegam tikai viens solis – atbilstošs matracis 0

Ceturtdiena, 24 okt 2019, 08:20 Versija drukāšanai

Līdz kvalitatīvam miegam tikai viens solis – atbilstošs matracis
Vakarā dzerat zāļu tēju, mēģināt aizmigt bez televizora palīdzības vai telefona ekrāna gaismas, meditējat pilnīgā guļamistabas tumsā vai rāmu miegu meklējat senču stāstos, kas paver ceļu uz enerģijas pilnu rītdienu? Visu iespējams vienkāršot, ja sāksim no paša sākuma. Kvalitatīvs miegs un efektīva atpūta sākas no tā, uz kā guļam – no matrača. Ja jūsu miega pamata vecumu iespējams aprēķināt tikai ar apkārtējo palīdzību, savukārt ķermenis no rīta sūta klusus signālus - ir pienācis laiks rīkoties. Šajā rakstā aplūkosim, kam jāpievērš uzmanība un kādus kritērijus jāņem vērā, ja esat nolēmuši meklēt jaunu kvalitatīva miega palīgu.


Matrača izmēra nozīme un piemērotākais veids, kā „izmērīt“ matraci

 

Visticamāk nevēlaties nonākt situācijā, kad no plašā piedāvājuma beidzot esat izvēlējušies piemērotāko un ērtāko matraci, bet vajadzīgo izmēru pat nenojaušat! Iespējams izvairīties no šāda veida kļūdas – pārliecinieties, ka zināt, kāds ir gultas izmērs, lai nav jāsteidz mainīt jauno pirkumu. Ja matracis tiks likts uz gultas, vienkārši pielāgojiet to gultai. Biežāk sastopamie ir divguļamie matrači 160x200 vai nedaudz platāki - 180x200 cm. Populārākie vienguļamie matrači ir 90x200 cm un 80x200 cm. Tomēr paturiet prātā, ka ne vienmēr varat paļauties uz populārākajiem izmēriem, lai gan atrast gultu, kurai grūti piemeklējams matracis, arī ir grūti. Savukārt, ja gultas iegāde tiek vēl tikai plānota – lieliski, jo tā varēsiet izvēlēties sev piemērotāko izmēru, neierobežojot savas vēlmes.

 

Neaizmirstiet, ka jūsu augums nav vienīgais rādītājs, pēc kura būtu jāizvēlas matracis. Ieņemot horizontālu pozīciju, kājgalī jābūt brīvai vietai, kā arī jānovērtē attālums līdz galvgalim. Spilvenam nav jābalstās pret gultas malu, atstājiet nedaudz vietas – izveidojiet brīvības sajūtu, kas ļaus ķermenim ieņemt ērtāko miega pozīciju un neiegrožos jūs miega laikā. Novērtējiet arī matrača platumu – gulēsiet vieni vai ar savu otru pusīti? Varbūt gultā pieņemsiet arī savus mazākos ģimenes locekļus? Tādā gadījumā jāizvēlas platākais gultas un matrača variants, lai vietas pietiktu visiem. Vairāki ražotāji piedāvā nestandarta izmēru variantus, lai savu ideālāko variantu varētu atrast arī klienti, kas meklē platu matraci.

 

Matrača īpašības: gaisa caurlaidība un higiēna

 

Pirms izvēlaties savu ilggadīgo rāma miega partneri un sargu, izveidojiet sarakstu ar jums svarīgām īpašībām. Mierīgam miegam nepieciešama laba gaisa caurlaidība – jūsu ādai ir jāelpo, jāvēdinās, lai izvairītos no nepatīkamām sajūtām, īpaši karstās vasaras naktīs, kad pastiprināti svīstam. Īpaši ērti, ja jūsu matracim ir noņemams pārvalks, kuru iespējams laiku pa laikam mazgāt 60 grādu temperatūrā, tādējādi nodrošināsiet higiēnu, matracī neieviesīsies putekļu ērcītes un neuzkrāsies netīrumi. Šis faktors ir īpaši svarīgs alerģiskiem cilvēkiem. Pārvalki ir aktuāli arī brīdī, kad izvēlaties matraci bērniem, kuri mēdz gultā našķēties vai miega ceļojumā līdzi ņem mantas, kuras gultā atstāj netīrumus un putekļus. Noņemams pārvalks sniedz iespēju mājas apstākļos atjaunot matraci un nodrošināt tīrību un higiēnu. Meklējiet tādu pārvalku, kam ir pēc iespējas mazāk rāvējslēdzēju – ērtākais variants ir pa visu perimetru, lai to būtu vienkārši noņemt un uzvilkt atpakaļ.

 

Kurš ērtāks – mīksts vai ciets matracis?

 

Šeit jāpievērš uzmanība individuālajām vajadzībām un jāpaanalizē, kurš variants sniedz jums augstāko komforta un miera sajūtu. Matracim nav jābūt pārāk mīkstam vai pārāk cietam. Apguļoties, jums jāsajūt atbalsts mugurkaula rajonā, kakla un plecu zonā. Paguļot nedaudz ilgāk, nevajadzētu rasties vēlmei mainīt pozīciju vai grozīties, muskuļiem jāatbrīvojas, jāaizmirst par vilkšanu un spiedošām sajūtām. Tieši tāpēc speciālisti matrača izvēlei iesaka veltīt pietiekoši daudz laika. Paguliet uz noskatītā varianta ap 20-30 minūtēm, līdz pieņemat gala lēmumu. Galu galā, uz matrača pavadīsiet gandrīz katru nakti tuvāko 8-10 gadu laikā!

 

Vairāki ražotāji piedāvā 14 vai 30 dienu izmēģinājuma termiņu – izmantojiet šo lielisko iespēju un pārliecinieties, vai izvēlētais matracis atbilst jūsu vēlmēm un vajadzībām. Ja matracī dalīsieties arī ar savu partneri, pārliecinieties, lai abiem būtu ērti. Ja tas tā ir - lieliski, ja nē – jāmeklē matracis ar dažādām cietības zonām, lai materiāls, no kura izgatavots matracis, sniegtu ne tikai lielisku atbalstu, bet arī nenodotu partnera kustības nakts laikā. Par laimi, šādu matraču netrūkst un pat paši prasīgākie klienti atradīs piemērotāko variantu.

 

Situāciju var glābt arī piemērots virsmatracis

 

Tikt pie kvalitatīva miega varat arī tad, ja jaunam matracim vēl neesat iekrājuši pietiekoši daudz līdzekļu vai arī pašreizējais lieliski kalpos vēl vismaz pāris gadus. Atbilde ir sekojoša: jums ir vajadzīgs virsmatracis. Tas pārklās pašreizējo matraci, izlīdzinās nelīdzenums vai arī pārvērtīs jūsu veco dīvānu par ērtu vietu miegam. Ja vēlaties sasniegt labāko efektu, virsmatracis jāpielāgo pie pašreizējā matrača izmēra. Tas nevar būt par lielu vai par mazu – pretējā gadījumā sajutīsiet diskomfortu un nespēsiet izgulēties. Virsmatrači parasti ir viegli un plāni, tāpēc tos pavisam vienkārši varēsiet pārvietot no gultas uz dīvānu vai izveidot viesiem ērtu un patīkamu vietu, kur pārlaist nakti.

 

Kvalitatīva atpūta nakts laikā palīdz atgūt spēkus un sagatavo jūs dienas darbiem un piedzīvojumiem. Tiek aizšķērsots ceļš veselības problēmām, kuras mūs var pārsteigt negaidot, ja ilgstoši ciešam no nepilnvērtīgas atpūtas vai neērtas miega vides. Matracis, kas pielāgojas mūsu ķermeņa formām un atbilst mūsu vajadzībām, spēj nodrošināt nepieciešamo mieru. Lieliska alternatīva ir virsmatracis, kas ne tikai palīdzēs atjaunot veco matraci, bet arī būs noderīgs viesiem. Tā ir vislabākā investīcija, ja meklējat atslēgu durvīm, kas ved uz kvalitatīva miega karaļvalsti.

0
Autors:preses relīze
Foto:publicitātes attēls

Citas ziņas

 

Vakar, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti