Ātri un vienkārši pagatavojama kafija – kafijas automātu priekšrocības un iespējas, izmantojot kapsulas 0

Trešdiena, 27 nov 2019, 10:25 Versija drukāšanai

Ātri un vienkārši pagatavojama kafija – kafijas automātu priekšrocības un iespējas, izmantojot kapsulas
Iesākot dienu ar svaigu kafijas tasīti, mēs uzlādējam enerģiju un entuziasmu visai dienai. Tomēr laiks, īpaši no rīta var būt ļoti svarīgs, tāpēc doma par pupiņu malšanu, atbrīvošanos no biezumiem vai ikrīta piena putošanu nereti mūs attālina no skaistā rīta rituāla. Brīžos, kad svarīgs ir ātrums, vienkāršība un kvalitāte - lūkojamies uz kapsulu kafijas aparātu pusi. Šajā rakstā aplūkosim īpaši efektīvu veidu, kā ar kapsulu palīdzību dažos acumirkļos iespējams pagatavot gardu un aromātisku kafijas tasīti.


Kapsulu kafijas aparāta priekšrocības

 

Kafiju iespējams pagatavot visdažādākajos veidos, īpaši tad, ja talkā nāk kafijas automāti. Lielisks tehnoloģisks sasniegums, kura vienīgais rezultāts ir - pēc iespējas gardāka kafijas tasīte. Pirmkārt, jāpatur prātā, ka kafiju no kafijas kapsulām pagatavos tikai kapsulu kafijas automāti. Ja domājāt, ka šis veids ierobežo jūsu iespējas, jūs maldāties, jo šie automāti apvienojumā ar vienkāršību paver tādu garšu daudzveidību, kādu ir grūti sasniegt citos veidos. Tāpēc, pirmkārt, parunāsim par vienkāršību. Ūdens, kapsulas un vienas pogas kombinācija, kura pēc apmēram minūtes sniedz jums gardu kafijas tasīti.

Cik dažādu kafijas veidu iespējams pagatavot ar kapsulu kafijas automātu? Espresso vai melna kafija ir viens no populārākajiem variantiem, ko iespējams pagatavot ar vienu kapsulu. Ja esat kapučīno vai espresso ar pienu (latte macchiato) cienītājs, kafijas pagatavošanai izmantojamas divas dažādas kapsulas – viena piena, otra kafijas. Sākumā jāievieto piena kapsula un jāpagaida, kamēr tiks pagatavots piens. Pēc kāda laika jāievieto kapsula ar kafiju, un pavisam drīz tasīte tiks piepildīta ar jūsu vēlamo dzērienu – kafijas dzērienu ar vieglām piena putām.

 

Jāpiemin, ka dažiem aparātiem ir integrēta piena tvertne, tāpēc nav nepieciešama kafijas un piena kapsulu kombinācija, tikai neaizmirstiet ieliet pienu. Nav svarīgi arī tas, kā vēlaties pagatavot kapučīno vai espresso ar pienu, abos gadījumos aparātam jānorāda, kādu kafiju vēlaties, lai tā tiktu precīzi pagatavota. Vairāki aparāti neaprobežojas tikai ar kafijas dzērienu pagatavošanu. Tie var pagatavot gan tēju, gan karsto šokolādi. Protams, arī šiem dzērieniem nepieciešamas atbilstošas kapsulas.

 

Kapsulu sniegtās garšu iespējas

 

Kafijas kapsulas ir mazi, plastmasas iepakojumi ar alumīnija vāciņu, kuros slēpjas kafija vienas tasītes pagatavošanai. Uzreiz pēc kafijas pupiņu grauzdēšanas un samalšanas, iegūtā kafija tiek iepildīta kapsulās. Tādējādi kafija saglabā savu svaigumu un aromātu. Vēl viena kapsulu priekšrocība – tās nav jāsargā no tiešajiem saules stariem. To gan nevar teikt par kafijas pupiņām, kuras saskarsmē ar gaismu un gaisu zaudē savu intensīvo aromātu.

 

Viens no galvenajiem un pievilcīgākajiem iemesliem, kāpēc kafijas kapsulas ir tik populāras, ir to garšu daudzveidība. Klasisko kafijas dzērienu cienītājus pārsteigs kapsulu aromātu daudzveidība. Pirms 40 gadiem izgudrotās kapsulas kalpo kā ideāls veids, kā kafijas cienītājus iepazīstināt ar jaunām garšām. Tās ļauj izbaudīt ne tikai klasiskos garšu toņus, piemēram, šokolādes, bet arī tādus kā ābolu vai citrusu skābumu, aveņu vai zemeņu pēcgaršu un pat medus vai marcipāna saldumu. Garšas intensīvumu regulē grauzdēšanas līmenis. Tiem, kas iecienījuši oriģinālas kafijas notis, piemērotākais būs gaišais grauzdējums. Vidēja grauzdējuma kafijai ir vienmērīga garša un tai nav raksturīgs skābums. Savukārt, ja jums ir svarīgs asāks kafijas rūgtums, jāizvēlas tumšais grauzdējums.

 

Kā kopt aparātu un kas notiek ar izmantotajām kapsulām?

 

Pēc kafijas baudīšanas nevajadzētu aizmirst par atbildīgu atkritumu pārstrādi. Izmantotās kapsulas vajadzētu izmazgāt un plastmasas daļu izmest plastmasas atkritumu tvertnē, bet alumīnija vāciņu – metāla. Neskatoties uz to, ka kapsulu lietošana ir viegls uzdevums, arī kafijas aparāts ir jāiztīra, jāatkaļķo, tieši tāpat kā citi aparāti. Aparāts ir jāatkaļķo pēc katrām 200 pagatavotām tasītēm. Parasti pietiek tikai ar speciāla šķidruma vai tabletes pievienošanu ūdens tvertnei. Tad jānospiež kafijas pagatavošanas poga līdz brīdim, kad tiks izmantot viss tvertnē esošais ūdens. Tādā veidā tiks iztīrīts viss, ko ūdens skar savā ceļā līdz tasītei.

 

Dažas aparāta daļas būtu jāiztīra atsevišķi, piemēram, izmantojot piena sistēmu, tā jāizmazgā pēc katras izmantošanas reizes, pēc kuras plānota ilgāka pauze – piemēram, pēc pēdējās rīta tasītes, pirms darba dienas vai pirms nakts. Pretējā gadījumā piens var sarūgt. Katru dienu ieteicams iztīrīt arī kafijas piltuves, jo tās mēdz aizsērēt. Šīs problēmas risināšanai ir izveidotas speciālas birstītes, kuras pēc izmantošanas ir tikai jāizmazgā.

 

Kapsulu kafijas aparāti ir ne tikai vienkārši kopjami, bet arī vieni no mazākajiem kafijas aparātiem. Tieši tāpēc tie iederēsies pat vismazākajās virtuvēs. Arī kapsulas neaizņem daudz vietas, savukārt to garšu un aromātu daudzveidība ļaus atrast sev piemērotāko variantu. Lai arī ar kādu aparātu jūs pagatavotu kafiju, vienmēr ir nepieciešams nedaudz piepūles. Taču atcerieties, ka kapsulu kafijas aparāts nepieprasa īpašu uzmanību, savukārt pagatavotā kafija būs aromātiska un ar lielisku, ievērības cienīgu garšu.

0
Autors:preses relīze
Foto:publicitātes attēls

Citas ziņas

 

27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti