Kas ir vasaras riepas un vai tās var izmantot visu gadu? 0

Piektdiena, 25 feb 2022, 13:13 Versija drukāšanai

Kas ir vasaras riepas un vai tās var izmantot visu gadu?

Vasaras riepas ir daļa no autoražotāju oriģinālā aprīkojuma un ir optimizētas karstam laikam. Tāpēc ļoti iespējams, ka jums pieder vismaz viens komplekts.


Bet kā darbojas vasaras riepas? Tāpat kā visu veidu riepas, arī vasaras riepas ir ideāla dizaina un sastāva kombinācija. Šīs lietas arī nosaka atšķirību starp vasaras, vissezonas un ziemas riepām. Bet kāpēc jums vajadzētu izmantot vasaras riepas?

 

Kad vajadzētu lietot vasaras riepas?

 

Parasti vasaras riepām ir jēga, ja temperatūra, kurā braucat, ir virs 7°C. Ja jums jau ir ziemas riepas temperatūrai zem 7 °C, tad saprātīgāk ir iegādāties vasaras riepas. Vissezonas riepu komplekts maksā vairāk, nekā vasaras riepu komplekts. Tomēr vasaras riepu izmantošanai ir arī citas priekšrocības, kas nav finansiālas.

 

Vasaras riepu funkcijas un izskats

 

Ja salīdzina ziemas riepas ar vasaras riepām, pamanīsiet izskata atšķirību. Vasaras riepām ir daudz lielāki protektora bloki. Tas nodrošina lielāku gumijas daudzumu saskarē ar ceļu. Rezultāts: labāka vadāmība, labāka bremzēšanas stabilitāte un īsāks bremzēšanas ceļš.

 

Vēl viena atšķirība starp ziemas un vasaras riepām ir protektora dziļums. Vasaras riepām parasti ir mazāks protektora dziļums, nekā ziemas riepām. Vasaras riepām nav vajadzīga tāda saķere ar ceļu kā ziemas riepām uz sniega. Savukārt vasaras riepas pie lielāka ātruma ir daudz stabilākas. Tas nozīmē, ka tās labāk saglabā savu formu un līdz ar to ar vasaras riepām var braukt ar lielāku ātrumu, nekā ar ziemas riepām.

 

Vasaras riepu galvenā priekšrocība ir to optimizēta veiktspēja gan slapjos, gan sausos apstākļos. Daļēji tas ir saistīts ar riepu īpaši izstrādātajiem protektora garenrievām. Tās nodrošina labāku saķeri garenvirzienā un sānis, kas palīdz samazināt akvaplanēšanu.

 

Kas notiek, ja vasarā lietojat ziemas riepas?

 

Galvenā problēma, lietojot ziemas riepas vasarā, ir veiktspējas samazināšanās. Ziemas riepu gumijas maisījums liek tām ātrāk nolietoties uz silta, sausa ceļa, tāpēc tās ātrāk jānomaina. Jūs arī atklāsiet, ka vadāmība un saķere ir krietni mazāka salīdzinājumā ar vasaras riepām, jo tās galvenokārt ir paredzētas aukstiem, slapjiem, ledus vai sniegotiem ceļiem.

 

Vasaras riepu priekšrocības salīdzinājumā ar vissezonas riepām

 

Jums vajadzētu izvēlēties vasaras riepas, nevis vissezonas riepas, ja vasaras mēnešos sagaidāt no savām riepām vislabāko iespējamo veiktspēju. Vasaras riepām ir augsta protektora elastība un stingri savienojumi, kas vislabāk darbojas siltā laikā (ieteicams virs 7°C) gan uz slapjas, gan sausas virsmas. Tas nozīmē, ka jums būs precīza vadāmība, lieliska saķere un īss bremzēšanas ceļš pat lietus laikā. Vasaras riepas ir viegli vadāmas un nodrošina ātru un precīzu stūrēšanu – īpaši asos līkumos.

 

Ja izvēlaties vasaras riepas, atcerieties nomaiņu uz ziemas riepām veikt, tiklīdz temperatūra nokrītas zem 7°C . Ziemas riepas nodrošina vislabāko veiktspēju aukstākajos mēnešos.

0
Autors:Grani.lv

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

Vakar, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti