Pledi ne tikai mūs sasilda, bet arī rotā māju 0

Ceturtdiena, 02 feb 2023, 13:49 Versija drukāšanai

Pledi ne tikai mūs sasilda, bet arī rotā māju

Kad pēc ilgām pārdomām esat beidzot izvēlējies sienu krāsu vai tapešu rakstu, iegādājies galvenās mēbeles un iekarinājis gaismas ķermeņus, jūsu mājoklis vēl ne tuvu nav pabeigts.


Lai izveidotu perfektu interjeru, kas piepilda estētiskās vēlmes jeb "trāpa" aktuālajās modes tendencēs, ir jāapsver pat vissīkāko detaļu izvēle un to kombinācija. Grūti iedomāties mājīgu mājokli ne tikai bez ziediem, gleznām vai svecēm, bet arī plediem.

 

Kokvilnas pledi vai šāda veida tekstilizstrādājumi no cita auduma ne tikai rotās mājas interjeru, harmoniski iekļaujoties tajā valdošajā vidē, vai varbūt kļūstot par tās akcenta detaļu, bet, protams, pildīs arī savu tiešo funkciju – aptverot mājīgumu un siltumu.

 

Pledi atradīs vietu jebkurā telpā

 

Ja konkrētai telpai tiek piešķirtas noteiktas interjera detaļas, tad pledi internetā vai fiziskajos veikalos ir universāls pirkums. Izvēloties pareizo audumu (vilnas pledi, kokvilnas pledi u.c.), izmēru un, protams, dizainu, pleds noteikti atradīs savu vietu jebkurā telpā.

 

Pledi guļamistabai bieži aizstāj gultas pārklāju. Pledi, kas dekorēti ar vienkrāsainiem vai minimālisma elementiem, paredzēti atturīgam skandināvu stila interjeram. Ziedi - romantiskam vai Provansas interjeram. Rūtaini, svītraini pledi lieliski atbilst klasiskā interjera prasībām.

 

Protams, nav noteikumu, kas nosaka, kad varat izvēlēties gultas pārklāju, kad pledu. Mazāka izmēra vai pat vairākus merino vilnas pledus var kombinēt ar gultas pārklāju vai dekoratīviem spilveniem. Protams, šāds lēmums nav īpaši piemērots tiem, kas mostas agri no rīta un kuriem nav vēlēšanās "spēlēt" interjera dizainerus. Bet, ja estētika jums ir svarīgāka par dažām minūtēm rīta miega, iesakām izmēģināt šo risinājumu.

 

Merino vilnas vai kokvilnas izstrādājumus viesistabā var vienkārši uzmest virs mīkstajām mēbelēm vai uz krēslu atzveltnēm. Tas ir ne tikai stilīgs, bet arī praktisks risinājums. Ja vajag ietīties pledā, atliek tikai pastiept roku. Patiesībā mūsdienu mājas interjera tendences nav atdalāmas no praktiskuma. Pat ja pleds jums kalpo kā omulīgs, sildošs pārklājs, nav nepieciešams to slēpt dziļi skapī. Sarullēto pledu vari glabāt austā grozā, novietot blakus dīvānam, gultai vai vienkārši nolikt uz koka plaukta, tādējādi radot stilīgu kontrastu starp koka izturību un materiāla maigumu.

 

Mazāka izmēra, spilgtas krāsas, pasteļtoņu vai ar rotaļīgu ornamentu apdrukāti pledi bērniem – stilīga un praktiska izvēle bērnu istabai. Pledus bērniem var izmantot ne tikai kā segu vai gultas pārklāju, bet arī bērnu ratiņos, ragavās, uz grīdas vai uz zemes zālīte. Starp citu, merino vilnas pleds mazuļiem, kas nodrošina efektīvas siltumizolācijas īpašības un gaisa caurlaidību, ir labākā izvēle, ja nepieciešams tekstilizstrādājums, kas pilda savu tiešo funkciju.

 

Pamatnoteikumi pleda saskaņošanai ar interjeru

 

Labā ziņa ir tā, ka mūsdienu interjerā gandrīz nav noteikumu. Veidojot mājas vidi, var paļauties uz savu estētisko izjūtu vai gaumi. Vai varbūt - "aizņemties" idejas no interjera, kas iekrita acīs žurnālā vai internetā. Tiesa, daļai cilvēku šāda brīvība tā vien liek grozīt galvu. Kad ir tik daudz iespēju, ir bail noiet no stilīga un gaumīga interjera ceļa.

 

Tāpēc, lai pieskaņotu pledu mājokļa interjeram, iesakām vadīties pēc šiem noteikumiem.

 

· Izlemiet, vai pleds "klusi" iederēsies interjerā vai, gluži pretēji, "izcelsies" ar savām krāsām un stilu.

· Pledu ir visvieglāk pieskaņot citām "mīkstajām" interjera detaļām, piemēram, paklājiem, aizkariem, spilveniem, mīkstajām mēbelēm.

· Pat ja pledam ir tikai dekoratīva funkcija, izvēlieties tekstilizstrādājumus no kvalitatīviem materiāliem, kas lieliski izskatīsies arī pēc vairākām mazgāšanas reizēm.

· Pledi gaišākos, pasteļtoņos vizuāli paplašina telpu. Tumšāki - samazina,bet piešķir greznību.

 

Plašais "Nostra" interneta veikalā piedāvātais pledu klāsts apmierinās pat visprasīgāko pircēju vajadzības kvalitātes un estētikas ziņā.

0

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties
25. oktobrī, 10:10 Apkures tarifs Daugavpilī saruks par vēl 5%; “apkures grozā” – šķelda un propāna butāna maisījums
18. oktobrī, 15:25 Daugavpilietei Marijai Trošinai apritēja 104 gadi!

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti