Daugavpils jaunieši gatavi Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem 0

Piektdiena, 19 jūn 2015, 09:31 Versija drukāšanai

Daugavpils jaunieši gatavi Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem
Mazliet vairāk nekā divas nedēļas ir palikušas līdz dienām, kad Rīga kļūs jaunāka. Tūkstošiem bērnu un jauniešu piepildīs Rīgas parkus un ielas, koncertzāles un stadionus, muzejus un teātrus, baznīcas un laukumus ieskandinās bērni un jaunieši – sāksies XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki. Piecus gadus gatavojušies – dziedot, dejojot, spēlējot – nu talantīgie Latvijas bērni un jaunieši sanāks kopā Rīgā no 6.jūlija līdz 12.jūlijam, lai svinētu svētkus paši un radītu tos citiem. Svētki notiek kopš 1960.gada, un to dalībnieku skaits ir tikai audzis, šogad sasniedzot 37000. Dalība svētkos ir gan liels pagodinājums, gan milzīga atbildība – to saprot un izjūt katrs jaunais mākslinieks.


Daugavpili pārstāvēs 16 izglītības iestāžu 39 kolektīvi – kopā 855 svētku dalībnieki: skolēni, kolektīvu vadītāji un pavadošie skolotāji. Visskanīgākā solās būt Daugavpils 13. vidusskola, jo svētkos piedalīsies jauktais koris „Nojauta”, 5. - 9.klašu koris, zēnu koris, pūtēju orķestris un diksilends, savukārt visdejiskākais – Bērnu un jauniešu centrs „Jaunība”, kuru pārstāvēs mūsdienu deju kolektīvi „Paradīze”, „Vizāža”, „Mūsdienu ritmi” un „Fantasy”.

 

Daugavpils Valsts ģimnāzija svētkos ieradīsies ar tautas deju kolektīvu „Leiļi” un jaukto kori „Dveiņuva”, Krievu vidusskola-licejs – ar tautas deju kolektīvu „Balaguri” un 5. - 12.klašu kori. 5. - 12.klašu koru dziedātāji pārstāvēs arī Daugavpils 3.vidusskolu, Daugavpils Centra vidusskolu un Daugavpils 12.vidusskolu. Daugavpils 10.vidusskolas pārstāvji būs 5. - 9.klašu kora dalībnieki, J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas sūtņi – tautas deju kolektīvs „Kukulečka”.

 

No Daugavpils Saskaņas pamatskolas svētkos ieradīsies tautas deju kolektīvs, 5. - 9.klašu koris, kā arī Vides izglītības programmas dalībnieki. Daugavpils Vienības pamatskolas vizītkarte būs Tautas instrumentu un folkloras kopa „Dzīsmeite”, bet Daugavpils logopēdiskās internātpamatskolas – attīstības centra audzēkņi piedalīsies programmā bērniem ar speciālām vajadzībām „Mēs rakstām sevi dziesmu svētkos”. Instrumentālās mūzikas jomu pārstāvēs Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskolas kamerorķestris. Svētkos piedalīsies profesionālās izglītības iestāžu – Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolas „Saules skola”, PIKC „Daugavpils tehnikums” un PIKC „Daugavpils Būvniecības tehnikums” – audzēkņi.

 

Lai svētki izdotos, gandrīz piecu gadu garumā noritēja sagatavošanās posms, kurā aktīvi iesaistījās Daugavpils pilsētas organizatoriskā komiteja 8 cilvēku sastāvā. Par svētku dalībnieku nogādāšanu Rīgā parūpēsies 24 šoferi, savukārt par mūsu pilsētas pārstāvju drošību svētku laikā dzīvesvietās rūpēsies 2 medmāsas un 4 policisti.

 

Mūsu bērni un jaunieši uzstāsies tautas deju kolektīvu lielkoncertā „Līdz varavīksnei tikt”, mūsdienu deju lielkoncertā „Te mēs es@m”, tautas mūzikas koncertā, pūtēju orķestru priekšnesumos un noslēguma koncertā „Manā dziesmā tu…” Klausāmies un skatāmies klātienē vai pie saviem televizoriem visu nedēļu no 6. jūlija līdz 12. jūlijam! Lai skanīgas balsis un raits deju solis, lai mūzikas instrumenti klausa izcili!

Autors:www.daugavpils.lv
Foto:daugavpils.lv

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties
25. oktobrī, 10:10 Apkures tarifs Daugavpilī saruks par vēl 5%; “apkures grozā” – šķelda un propāna butāna maisījums
18. oktobrī, 15:25 Daugavpilietei Marijai Trošinai apritēja 104 gadi!

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti