Solodovs: Esmu ar abām rokām par trešo LTV kanālu krievu valodā 0

Ceturtdiena, 25 jūn 2015, 15:23 Versija drukāšanai

Solodovs: Esmu ar abām rokām par trešo LTV kanālu krievu valodā
Ar abām rokām esmu par Latvijas Televīzijas (LTV) kanālu krievu valodā un par sabiedrisko mediju palikšanu reklāmas tirgū, intervijā šodien laikrakstā "Diena" pauž SIA "Baltijas Mediju alianse" valdes priekšsēdētājs un līdzīpašnieks Oļegs Solodovs.


"Man subjektīvais viedoklis - ar abām rokām esmu par LTV kanālu krievu valodā. Pirmkārt, kaut kādā līmenī mums vairs nekarinās visādas birkas - Kremļa roka un kāda tur kāja un tādā garā," saka Solodovs.

 

Savukārt, runājot par sabiedrisko mediju iziešanu no reklāmas tirgus, Solodovs uzskata, ka tam nav jānotiek. "Pirmkārt, aplūkojot Igaunijas un Lietuvas pieredzi, reklāmas nauda, kas aiziet no sabiedriskajiem medijiem, privātajos nenonāk. Radio gadījumā tas varētu darboties. Tik labi situāciju nepārzinu, bet esmu dzirdējis, ka radio "SWH" un citi radio varētu kādu daļu iegūt. Televīzijas gadījumā apšaubu, ka, piemēram, MTG grupa varētu iegūt reklāmas naudu, kas aizplūdīs no LTV. Visticamāk, reklāmu vienkārši noņems. Tāpēc, ka reklāmas aizpildījums no iespējamā mums šobrīd ir ap 60%, MTG varētu būt 60 - 70%. Kādēļ klientiem jāpērk vēl reklāmas tai pašai auditorijai - neredzu pamatu," spriež Solodovs.

 

Viņš min vēl vienu iemeslu, kāpēc sabiedriskajiem medijiem ir jāpaliek reklāmas tirgū. "Otrkārt, tas būtu slikti sabiedriskajiem kanāliem. Jebkurš menedžments, nepiedaloties biznesā, zaudē sacensības komponenti. Programmas kļūst garlaicīgas, reitingi neko neietekmē, nedarbojas stimulējošie instrumenti. Esmu par to, lai atstāj reklāmu sabiedriskajos medijos un lai izveido to krievu kanālu," tā Solodovs.

 

Pilseta24.lv jau vēstīja, ka Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) martā pieņēma lēmumu atbalstīt LTV trešās programmas izveidi. Lēmumu kopā ar minēto koncepciju NEPLP nosūtīja Kultūras ministrijai. Finanšu ministrija neatbalsta LTV krievu kanāla veidošanu.

 

TV3 raidījums "Nekā personīga" iepriekš vēstīja, ka tā rīcībā nonākusi NEPLP iesniegtā tāme, kurā nākamgad no valsts budžeta lūgts piešķirt trīs miljonus eiro, gadu vēlāk - 5,3 miljonus, bet vēl pēc gada - 5,6 miljonus eiro. Tas ir krietni vairāk, nekā nepieciešams Igaunijā - Igaunijas sabiedriskās televīzijas jaunajam kanālam krievu valodā šogad atvēlēti aptuveni 2,5 miljoni eiro un turpmāk - četri miljoni eiro gadā.

 

LTV trešo programmu paredzēts veidot kā jauktu žanru TV kanālu krievu valodā ar subtitriem latviešu valodā, kā izņēmumus atstājot tiešraides raidījumus, liecina LTV trešās programmas krievu valodā koncepcijas sākotnējā versija.

 

0
Autors:daugavpils24.lv
Foto:Stock.XCHNG

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

22. aprīlī, 09:16 No 1. jūlija tekstilizstrādājumiem tiks piemērots jauns nodoklis. Kas notiks ar apģērbu cenām?
17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti