Vēl mēnesi var pieteikties konkursam „Skaistākā lauku saimniecība 2015” 0

Piektdiena, 03 jūl 2015, 11:44 Versija drukāšanai

Vēl mēnesi var pieteikties konkursam „Skaistākā lauku saimniecība 2015”
Pieejamas divas jaunas nominācijas – “Straumēnu gara mantinieki” un “Labākā jaunā saimniecība”


Vēl tikai mēnesi skaisti iekārtotu un sakoptu zemnieku saimniecību īpašnieki aicināti pieteikties konkursam “Skaistākā lauku saimniecība 2015”, kuru kopīgi organizē Latvijas vadošais piena pārstrādes uzņēmums Food Union un vienīgais Latvijas lauku dzīvesstila žurnāls IEVAS Māja. Pieteikties dalībai konkursā, tajā skaitā arī jaunajās nominācijās - “Labākā jaunā saimniecība 2015” un „Straumēnu gara mantinieki 2015” - līdz šī gada 31.jūlijam aicināti kā saimniecību īpašnieki, tā ikviens, kuram ir zināma skaita un ražīga lauku saimniecība, rakstot uz saimnieciba@santa.lv.

 

Piena pārstrādes uzņēmums Food Union piedāvā jaunu nomināciju “Labākā jaunā saimniecība 2015”, lai izceltu tās skaisti sakoptās zemnieku saimniecības, kas jaundibinātas vai pārņemtas no ģimenes vecākās paaudzes pēdējo piecu gadu laikā. Žurnāls “Ievas Māja” uzskata, ka katram latvietim gribas savus Straumēnus, sētu, kur viss notiek gadalaiku ritmā, kur plecu pie pleca strādā vairākas paaudzes, kur godā tiek celtas senču tradīcijas un darba tikums. Žurnāls Ievas Māja meklēs tieši Straumēnu garu visās sētās, un piedāvā jaunu nomināciju „Straumēnu gara mantinieki 2015”.

 

Konkursā aicināts pieteikties ikviens zemnieku saimniecības īpašnieks, kurš veic lauksaimniecisko darbību un ir izveidojis skaistu, sakoptu lauku sētu. Tāpat kā pērn, arī šogad konkursā zemnieku saimniecības var pieteikt citi – šo saimniecību īpašnieku radi, draugi, paziņas, kaimiņi vai sadarbības partneri. Lai pieteiktos, jāsūta zemnieku saimniecības nosaukums, saimnieka vārds, uzvārds, adrese un kontakti, kā arī pieteicēja vārds, uzvārds un kontakti uz saimnieciba@santa.lv līdz šī gada 31.jūlijam.

 

Konkursa “Skaistākā lauku saimniecība 2015” uzvarētājs balvā no Food Union saņems apmaksātu braucienu divām personām uz Berlīnes Zaļo nedēļu – pasaules lielāko starptautisko pārtikas, lauksaimniecības un dārzkopības izstādi 2015.gada 15.–24. janvārī, kā arī citas vērtīgas dāvanas no Food Union un žurnāla IEVAS Māja. Visi konkursa finālisti tiks aicināti uz svinīgo apbalvošanu īpašā pieņemšanā pie Valsts prezidenta.

 

Konkursā tiks vērtēts gan saimniecības tēls, sākot no ceļa rādītāja un izpļauta grāvja līdz pagalmā lepni paceltam karogam, gan to, kā saimniekošana sadzīvo ar koptu dārzu. Īpaša uzmanība tiks pievērsta latviešu tradicionālo un kultūrvēsturisko elementu saglabāšanai, prasmīgai saimniekošanas savienošanai ar dzīvojamo zonu un tradīciju nodošanai jaunajai paaudzei. Par konkursa dalībniekiem tiks stāstīta žurnālos IEVAS Māja un IEVA. Detalizēts konkursa nolikums atrodams: www.manizurnali.lv

 

0
Autors:Grani.lv
Foto:ntz.lv

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti