Pieprasījums pēc kempingu pakalpojumiem aug; vairāk izmanto ārvalstu viesi 0

Ceturtdiena, 16 jūl 2015, 09:30 Versija drukāšanai

Pieprasījums pēc kempingu pakalpojumiem aug; vairāk izmanto ārvalstu viesi
Pieprasījums pēc kempingu pakalpojumiem pēdējos gados ir audzis, aģentūrai BNS atzina Ventspilī esošā "Piejūras kempinga" pārvaldniece Agnese Urbāne.


""Piejūras kempinga" sniegto pakalpojumu apmērs salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem ir audzis, kā rezultātā ir samazinājušies unikālo viesu skaits, un palielinājies nakšņošanas laiks kempingā, kas ir ļoti pozitīvs rādītājs," sacīja Urbāne.

 

Viņa pastāstīja, ka "Piejūras kempinga" pakalpojumus visvairāk izmanto viesi no Lietuvas, kuri izmanto nakšņošanas iespējas gan mājiņās, gan telšu laukumā, gan treileru laukumā. Viesi no Vācijas, Igaunijas, Somijas un Nīderlandes vairāk izmanto iespēju nakšņot treileru laukumā.

 

Tostarp Urbāne pastāstīja, ka palielinājies pieprasījums no vietējo tūristu puses. "Šā gada sešos mēnešos, salīdzinājumā ar 2014.gada sešiem mēnešiem, ir palielinājies viesu skaits no Latvijas par 13%, kas patiesi iepriecina, tādējādi izvērtējot Latvijas iedzīvotāju mērķi atpūsties arī Latvijas robežās, izmantojot iespējas, ko piedāvā Ventspils pilsēta. Pavisam neliela daļa Latvijas iedzīvotāju ceļo ar saviem treilerīšiem, kaut gan pēdējo gadu tendence ir palielinājusies, tā tomēr ir neliela. Tas vēl ir segments, kuru var attīstīt, nodrošinot patīkamu atpūtu, izmantojot vienīgi teritorijas nomu un servisa ēkas sniegtos pakalpojumus," pauda Urbāne.

 

Viņa pastāstīja, ka analizējot pieprasījumu pēc treileru laukumiem, kas pagaidām tūrisma sezonas laikā tiek noslogots apmēram 20% apmērā, tiek intensīvi plānots strādāt tieši uz šo sniegto pakalpojuma segmentu, piedaloties dažādās starptautiskās tūrisma izstādēs, aicinot arī Latvijas iedzīvotājus izmantot nakšņošanas iespējas, izmantojot labiekārtoto treileru laukumu.

 

"Piejūras kempinga" pārvaldniece klāstīja, ka kempinga teritorija tika paplašināta 2011.gadā un patlaban tā kopējā teritorija ir desmit hektāri. Tāpat, izvērtējot tūrisma sezonas laikā esošo noslogojumu, plānots uzlabot servisa ēkas pakalpojumus, kā arī vasaras kafejnīcas sniegtos pakalpojumus.

 

"Sākot 2015.gada tūrisma sezonu, esam palielinājuši piedāvāto pakalpojumu cenas par 5%, tās pēdējo reizi tika mainītas 2011.gadā. Palielinot cenas, esam iekļāvuši arī vairākas papildiespējas, gan mājiņās, gan servisa ēkā nodrošinot lielāku komfortu," piebilda Urbāne.

 

Savukārt Salacgrīvas pusē esošā kempinga "Rakaru krogs" restorāna vadītāja Ināra Bogdānova aģentūrai BNS norādīja, ka pieprasījumu būtiski ietekmē laikapstākļi. "Mums katru gadu ir trīs mēneši bijuši īsti darba pilni, bet šogad ir kaut kā, ka laiks nav. Viens mēnesis šogad - jūnijs - jau ir norakstīts. Nu tagad ir ļoti daudz, ļoti pilns un ceram, ka līdz augustam tā arī paliks," pauda Bogdānova.

 

Viņa norādīja, ka galvenie klienti lielākoties ir no Lietuvas, Krievijas, Lielbritānijas, Spānijas, Itālijas un Francijas. "Vietējie vairāk vai mazāk arī ir, bet salīdzinoši ar ārzemniekiem diezgan maz. Viņi vairāk taisa sporta spēles un tamlīdzīgi," stāstīja Bogdānova.

 

Tostarp viņa pastāstīja, ka pēdējā gada laikā mazliet samazinājies tūristu skaits no Krievijas. "Mazliet tūristu skaits no Krievijas mazinājās, bija vairāk no Sanktpēterburgas, tagad pavisam no turienes vairs nebrauc. Nu ir daži, kas brauc, bet ne tik daudz kā bija citus gadus. Arī pērn jau bija mazāk," klāstīja kempinga "Rakaru krogs" restorāna vadītāja.

 

Tāpat viņa pastāstīja, ka pakalpojumu cenas pēdējo gadu laikā nav būtiski mainījušās.

 

Jau vēstīts, ka Latvijas viesnīcās un citās tūristu mītnēs šogad pirmajā ceturksnī apkalpoja 360,5 tūkstošus viesu, kas ir par 3,4% vairāk nekā 2014.gada attiecīgajā laika periodā.

0
Autors:BNS
Foto:BNS foto

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

Vakar, 09:55 Sabiedriskā transporta mēnešbiļetes Daugavpilī: vai tas ir izdevīgi?
22. aprīlī, 09:16 No 1. jūlija tekstilizstrādājumiem tiks piemērots jauns nodoklis. Kas notiks ar apģērbu cenām?
17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti