Ķekavas domes priekšsēdētāju Valtu Variku atstādina no amata 0

Ceturtdiena, 23 jūl 2015, 14:16 Versija drukāšanai

Ķekavas domes priekšsēdētāju Valtu Variku atstādina no amata
Ķekavas novada domes deputāti ceturtdien atstādināja no amata pašvaldības priekšsēdētāju Valtu Variku (Vidzemes partija), aģentūra BNS noskaidroja domē. Par Varika atlaišanu nobalsoja desmit deputāti, seši deputāti bija pret, bet balsojumā nepiedalījās viens deputāts.


Deputāts Roberts Jurķis domes sēdē ("Vienotība") norādīja, ka deputātu vairākums nav apmierināts ar Varika darbu, jo uz diviem gadiem, kamēr Variks ir pašvaldības vadītājs, "iesāktajiem darbiem ir norauts stop krāns". Variks savukārt pauda uzskatu, ka viņa ieguldījums bijis maksimāls. Viņš kategoriski nepiekrita Jurķa teiktajam un atgādināja savā laikā padarīto, un kā vienīgo nepilnību Variks minēja to, ka tikusi pieļauta kļūda, veidojot komandu.

 

Tāpat opozīcijas deputāti akcentēja, ka Variks būtu jāatstādina no amata saistībā ar Kroupcijas un apkarošanas biroja (KNAB) konstatētajiem pārkāpumiem. KNAB konstatējis ka Variks prettiesiski un vienpersoniski palielināja algu Ķekavas novada ambulances direktorei Daigai Āboltiņai. Variks tikmēr uzsvēra, ka lēmums nav pieņemts vienpersoniski, bet atbalstīts vienbalsīgi arī Finanšu komitejas un Sociālo jautājumu komitejas sēdēs. Citi Varika partijas biedri aicināja sagaidīt pilno KNAB izvērtējumu, un tad lemt par domes priekšsēdētāja likteni.

 

Ķekavas novada domes priekšsēdētāja vietnieks attīstības jautājumos Juris Krūmiņš norādīja, ka viņu neapmierina tas, ka trīs vietnieku starpā nav konkrēti sadalīti tiešie pienākumi, savukārt saistībā ar kultūras aģentūras likvidēšanu tiesvedībās ir iesaistīti seši cilvēki, bet darbiniekiem joprojām nav sakārtota algu sistēma. Tāpat Krūmiņam nav pieņemams tas, ka domē ir slikta komunikācija, un priekšsēdētājs nevienu neinformē par to, kur dodas un pēc cik dienām atgriezīsies. Tāpat Krūmiņš dzirdējis arī sūdzības no iedzīvotājiem, ka dome slikti strādā, un deputātiem ir slikts kontakts ar cilvēkiem.

 

Deputāts Ilgonis Leišavnieks (Vidzemes partija) norādīja, ka lēmums par priekšsēdētāja atlaišanu ir ļoti sasteigts. Deputāts uzskata, ka šāda steiga radīta, jo Jurķim ir apsūdzētās personas statuss saistībā ar kriminālprocesu par Baložu komunālās saimniecības izsaimniekošanu, un tāpēc pastāv iespēja, ka šis deputāts var zaudēt mandātu un Varika atlaišana neizdotos, paskaidroja Leišavnieks.

 

Jau vēstīts, ka Ķekavas novada domes priekšsēdētāja Varika atkāpšanos pieprasa piecas partijas, tostarp deputāti no "Vienotības", "Reģionu alianses", Nacionālās apvienības, Latvijas Zemnieku savienības un "Saskaņas centra".

 

Varika atstādināšanu organizē bijušais novada domes mērs Roberts Jurķis ("Vienotība"). Kā iemeslu Jurķis minēja to, ka Variks "netiek galā ar saviem pienākumiem un darbs neiet uz priekšu", savukārt Variks uzskata, ka opozīcija viņu vēlas atstādināt no amata tāpēc, ka Baložu komunālās saimniecības izsaimniekošanas atklāšana, vainīgo personu noskaidrošana un saukšana pie atbildības ir radījusi neērtu situāciju opozīcijas deputātiem.

0
Autors:BNS
Foto:publicitātes foto

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti