Latvijas basketbola izlase pret Ukrainu turpinās cīņu Eiropas čempionātā 0

Trešdiena, 09 sep 2015, 08:00 Versija drukāšanai

Latvijas basketbola izlase pret Ukrainu turpinās cīņu Eiropas čempionātā
Latvijas basketbola izlase trešdien "Arēnā Rīga" ar spēli pret Ukrainas izlasi turpinās dalību Eiropas čempionātā (EČ), kur uzvaras gadījumā Ainara Bagatska trenētā komanda, visticamāk, tiks izslēgšanas spēlēs.


Latvijas izlasei ir divi panākumi trīs spēlēs, savukārt Ukraina ir zaudējusi visos trīs mačos. Spēle "Arēnā Rīga" sāksies plkst. 18.30 un tiešraidē to translēs televīzijas kanāls LNT.

 

D apakšgrupā četrām komandām - Čehijai, Beļģija, Lietuvai un Latvijai ir pa divām uzvarām trīs spēlēs, Igaunija ir tikusi pie viena panākuma, bet Ukrainai uzvaru trīs spēlēs vēl nav izdevies izcīnīt.

 

Latvija čempionātu sāka ar 78:67 pārspējot Beļģiju, tad sekoja sagrāve ar 49:68 pret Lietuvu, taču uz panākumu takas mājinieki atgriezās pirmdien, kad ar 72:65 pārspēja līdz tam nezaudējušo Čehiju. Ukrainas izlase turnīru sāka ar sīvā cīņā piedzīvotu neveiksmi pret Lietuvu - 68:69, tad atzina Čehijas pārākumu ar 64:78, bet pirmdien ar 71:78 zaudēja Igaunijas.

 

Bagatskis pirms spēles ar Ukrainu sacīja, ka pretinieki viņam ir ļoti labi zināmi, jo viņš kopā ar savu palīgu Artūru Štālbergu iepriekš ir strādājis Ukrainā ar Kijevas "Budivelnik" vienību. Ukraiņu basketbolistus labi zina arī vairāki Latvijas izlases spēlētāji (Rolands Freimanis, Žanis Peiners, Jānis Strēlnieks), kuri iepriekš ir spēlējuši Ukrainas čempionātā.

 

"Tur [Ukrainas izlasē] nav nekādu pārsteigumu, mēs zinām spēlētājus, viņu treneri [Jevhenu Murzinu] es pazīstu 25 gadus. Viss it kā ir zināms, taču kas cits ir, kā informācija aizies līdz spēlētājiem un kā mēs to izmantosim," skaidroja Bagatskis.

 

Ukrainas izlase līderi ir bijušais Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) centra spēlētājs Kirilo Fesenko un Ukrainas pilsonību ieguvušais amerikāņu saspēles vadītājs Žeroms Randls, kurš trīs spēlēs vidēji guvis 15,3 punktus, kamēr Fesenko vidēji mačā sametis 13,0 punktus. Fesenko iepriekš NBA aizvadīja piecas sezonas.

 

Dienas pirmajā spēlē plkst. 15.30 Čehija spēlēs ar Beļģiju, savukārt vakara cīņā plkst. 21.30 Lietuva mērosies spēkiem ar Igauniju.

 

Izcīnot uzvaru pār Ukrainu, un, ja vēlāk trešdien vakara spēlē Lietuva pārspēs Igauniju, Latvija jau kārtu pirms grupu turnīra noslēguma nodrošinās iekļūšanu nākamajā kārtā. Grupu turnīru Latvijas izlase noslēgs ceturtdien ar spēli pret Ukrainu.

 

Izslēgšanas spēlēs D grupas četras labākās komandas tiksies ar C grupas četrām labākajām vienībām. Zagrebā (Horvātija) notiekošajā turnīrā līdere ar trīs uzvarām trīs spēlēs ir Grieķija, kam seko Horvātija un Slovēnija ar diviem panākumiem, Nīderlande un Maķedonija ar vienu uzvaru, bet pēdējā ir Gruzija, kas zaudējusi visās trīs spēlēs.

 

Pārējās divas grupas sacenšas Monpeljē (Francijā) un Berlīnē (Vācijā). A grupā Francijai ir trīs, Izraēlai un Polijai pa divām uzvarām, Somijai un Bosnijai/Hercegovinai pa vienam panākumam, bet Krievija zaudējusi trīs spēlēs. Savukārt B grupas līderi ir Serbijas basketbolisti ar trīs uzvarām, Itālijai un Turcijai ir pa diviem panākumiem, Spānijai un Vācijai pa vienam, bet Islande ir zaudējusi visās trīs spēlēs.

 

Katras grupas četras labākās komandas turpinās cīņu EČ finālturnīra otrajā posmā, kas no 11. līdz 20.septembrim notiks Lillē (Francijā). Čempioni un vicečempioni kvalificēsies Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm, bet 3.-7.vietas ieguvēji - olimpiskajam kvalifikācijas turnīram. Astotdaļfinālā D grupas četras labākās komandas tiksies ar C grupas četrām labākajām vienībām.

0
Autors:BNS
Foto:BNS foto

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti