Pētījums: Latvijā 7% mājsaimniecību nav televizora 0

Otrdiena, 29 sep 2015, 11:48 Versija drukāšanai

Pētījums: Latvijā 7% mājsaimniecību nav televizora
Latvijā 7% mājsaimniecību nav televizora, liecina satelīttelevīzijas operatora "Viasat" veiktais pētījums par Latvijas iedzīvotāju televīzijas skatīšanās paradumiem. Savukārt, 93% iedzīvotāju mājās ir televizors, tostarp 52% mājās ir viens televizors, bet 41% mājās ir vairāki televizori.


"Latvijā vairāk nekā 90% mājsaimniecību vēl aizvien ir mājās televizors un no tiem, kas saka, ka viņiem nav televizora, dažiem tā tiešām nav, bet dažiem ir ļoti modīgi teikt, ka nav, jo ir citas modīgākās ierīces, ko turēt mājās," sacīja "Viasat" Latvijas filiāles vadītāja Marika Verkēviča.

 

Tāpat pētījumā noskaidrots, ka 30% Latvijas iedzīvotāju mājās ir LCD ekrāna televizors, 29% CRT (vecie televizori ar izliektajiem kinoskopiem), 21% ir LED ekrāna televizori, 11% plazmas televizors, bet 9% aptaujāto bija grūti pateikt, kāds televizors viņiem ir mājās. "Mums ir dažādi Latvijas iedzīvotāji ar dažādiem ienākumiem, ar dažādām spējām," sacīja Verkēviča, skaidrojot, kāpēc vēl aizvien lielai daļai Latvijas iedzīvotāju mājās ir vecākas paaudzes televizori.

 

Viņa norādīja, ka Latvijas iedzīvotāji televīzijas saturu saņem caur satelītu, kam seko dažādie televīzijas operatori, piemēram, "Baltcom" un "Lattelecom", kuri televīzijas saturu nodod tālāk patērētājiem.

 

Pētījumā arī noskaidrots, ka 33% Latvijas iedzīvotāju televīziju skatās tikpat bieži, cik pirms gada, 26% būtiski retāk, 23% - nedaudz retāk, 8% neskatās televizoru vai to ir pārtraukuši darīt, 7% nedaudz biežāk kā pirms gada, bet 3% televizoru skatās būtiski biežāk. "Lai arī cilvēki saka, ka viņi mazāk skatās televīziju, tas nav tik daudz mazāk. Ir neliela daļiņa, kas ir būtiski samazinājuši savus skatīšanās ieradumus konkrēti caur lineāro televīziju. Šis slānis, protams, ir gados jaunāki cilvēki un pilnīgi loģiski, ka viņi lieto dažnedažādas citas ierīces. Tajā pašā laikā, daudzi savus skatīšanās ieradumus nav samazinājuši un turpina pavadīt ļoti daudz laika, skatoties televizoru," teica Verkēviča.

 

Visvairāk Latvijas iedzīvotāji skatās ziņas, kam seko mākslas filmas, populārzinātniskās filmas par dabu, sabiedrību, ārzemju mākslas filmas un sporta pārraides.

0
Autors:BNS
Foto:freeimages.com

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti