Straujuma: Latvija ir gatava bēgļu uzņemšanai 0

Trešdiena, 30 sep 2015, 09:30 Versija drukāšanai

Straujuma: Latvija ir gatava bēgļu uzņemšanai
Latvija ir gatava bēgļu uzņemšanai, trešdien intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja valdības vadītāja Laimdota Straujuma ("Vienotība"). Viņa norādīja, ka Latvijai jāuzņem bēgļi "porcijās pa 30 cilvēkiem, un ar tik lielu skaitu mēs varam tikt galā".


Tāpat premjere akcentēja, ka līdz 20.oktobrim vēl tiks precizēti ar bēgļu uzņemšanu saistītie jautājumi, un šajā datumā par tiem plānots spriest valdības sēdē.

 

Jau ziņots, ka par bēgļu integrāciju Latvijā atbildīgā koordinējošā institūcija būs Labklājības ministrija kopā ar Nodarbinātības valsts aģentūru.

 

Tāpat valdība otrdien atbalstīja IeM sagatavoto indikatīvo rīcības plānu bēgļu uzņemšanai Latvijā, tam pašlaik provizoriskais nepieciešamais finansējums ir 16 miljoni eiro.

 

Tika panākta vienošanās, ka precizētu plānu un kopējo nepieciešamo finansējumu IeM valdībā varētu prezentēt 20.oktobrī, savukārt darba grupas gala ziņojums būs 30.novembrī.

 

Vajadzīgo līdzekļu summa jāprecizē, lai nepieciešamības gadījumā, Saeimā otrajā lasījumā skatot nākamā gada valsts budžetu, varētu iesniegt priekšlikumus, IeM valsts sekretāre informēja Pētersone-Godmane.

 

Plāns paredz Muceniekos bēgļu vajadzībām izveidot multifunkcionālu centru, kurā pieejamas telpas valodas apguvei un integrācijas pasākumiem, kā arī iespējams saņemt sociālā dienesta, bāriņtiesas, bibliotēkas, interešu izglītības, pirmsskolas pieskatīšanas grupas un citus pakalpojumus.

 

Mucenieku ciema sporta un atpūtas vide tiks labiekārtota, plānota sporta stadiona rekonstrukcija. Darba grupa secinājusi, ka nepieciešamas papildu pagaidu uzņemšanas telpas bēgļu izmitināšanai un integrācijas pasākumiem.

 

Rīcības plānā iekļauta atlases vizīte Grieķijā, Itālijā, kuras laikā tiks sniegta vispārējā informācija par sociālās dzīves aspektiem, kultūru, valsts iekārtu, Latvijā dzīvojošām tautībām, reliģiju, likumiem, sodiem, tostarp aizliegta vardarbība pret sievieti, laulības pārkāpumu gadījumos neseko sankcijas, pret bērniem aizliegti noziedzīgi rituāli, kropļošana, kā arī to, ka Latvijā ir indīgas dabas veltes, dzīvnieki un padomi, kā sadzīvot ar aukstumu. Informāciju patvēruma meklētājiem paredzēts sniegt, demonstrējot īsu video.

 

Darba grupa vienojusies izvērtēt iespēju nodarbināt patvēruma meklētājus pagaidu darbos patvēruma meklētāju izmitināšanas centrā un tā teritorijā no pirmās ierašanās dienas, ja nepieciešams, arī sagatavot grozījumus tiesību aktos, precizējot nepieciešamo finansējumu.

0
Autors:BNS
Foto:BNS foto

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti