Aptiekas: septembrī audzis pieprasījums pēc vitamīniem un imunitātes stiprinātājiem 0

Trešdiena, 14 okt 2015, 09:33 Versija drukāšanai

Aptiekas: septembrī audzis pieprasījums pēc vitamīniem un imunitātes stiprinātājiem
Šā gada septembrī, salīdzinot ar attiecīgo mēnesi pērn, audzis pieprasījums pēc vitamīniem un imunitāti stiprinošiem līdzekļiem, aģentūrai BNS pastāstīja aptaujāto aptieku pārstāvji. "Benu aptiekas" pārstāve Lelde Sāre-Jansone aģentūrai BNS atzina, ka šoruden strauji aug pieprasījums pēc pretsaaukstēšanās līdzekļiem.


"Iestājoties aukstākam laikam, saaukstēšanās simptomi skar aizvien vairāk cilvēku, un izņēmums nav arī šis gads. Līdz ar to arī šajā rudenī ar katru dienu aug interese par preparātiem saaukstēšanās simptomu mazināšanai. Tomēr atšķirības vērojamas salīdzinājumā ar pagājušo gadu. Ja septembra pirmajā nedēļā saaukstēšanās līdzekļi tika pirkti par 10% mazāk nekā pirms gada, tad septembra beigās pieprasījums pēc pretsaaukstēšanās līdzekļiem jau būtiski pieauga. Salīdzinot ar attiecīgo periodu 2014.gadā, septembra pēdējās desmit dienās pieprasījums pēc saaukstēšanās līdzekļiem pieauga par 14%," teica Sāre-Jansone.

 

Tostarp "Benu aptiekas" pārdošanas attīstības vadītājs Egils Tēbelis atzīmēja, ka pieaugums septembrī bijis pēc pretklepus līdzekļiem, kas pirkti par 6% vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn.

 

Tāpat izteikts pieaugums bijis imunitāti stiprinošiem līdzekļiem, kas salīdzinājumā ar 2014.gada septembri pirkti par 16% vairāk. "Cilvēki jau savlaicīgi gatavojas rudens drēgnumam, rūpējoties par imunitātes spēcināšanu," piebilda Tēbelis.

 

Viņš pieļāva, ka tieši savlaicīgas rūpes par imunitātes spēcināšanu ietekmējušas to, ka krities pieprasījums daļai preparātu, kas paredzēti rudenim raksturīgo veselības traucējumu ārstēšanai. "Kompleksie saaukstēšanās līdzekļi pirkti par 8% mazāk, kam seko preparāti kakla iekaisuma ārstēšanai, kā arī pretiesnu kategorijas līdzekļi, kuru pārdošanas apmēri salīdzinājumā ar 2014. gada septembri krituši par 6%," teica Tēbelis.

 

Savukārt "Mēness aptieku" tīkla īpašnieka "Sentor Farm Aptiekas" korporatīvo attiecību vadītāja Darja Cvetkova aģentūrai BNS norādīja, ka pretsaaukstēšanas līdzekļu pārdošanas apmēri septembrī bija tādi pat kā pērngad. "Vitamīnu segmentā ir vērojams neliels pieaugums. Šogad par aptuveni vienu piekto daļu ir palielinājies pretsāpju līdzekļu noiets, kas liecina par to, ka cilvēki mēdz aizstāt vīzīti pie ārsta ar pretsāpju līdzekļu lietošanu," teica Cvetkova.

 

Pēc viņas teiktā, pie "Mēness aptieku" farmaceitiem pēdējā laikā daudz biežāk vēršas pēc padoma un konsultējas ne tikai par medikamentiem, bet arī par slimību simptomiem un ārstēšanās kursu un medikamentu saderību.

 

Aptieku tīkla "A Aptiekas" sabiedrisko attiecību konsultante Ērika Kirsone-Kriviņa aģentūrai BNS pavēstīja, ka šā gada gada septembrī, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, ir būtiski palielinājies iedzīvotāju pieprasījums pēc vitamīniem. "Īpaši liela izaugsme vērojama bērnu vitamīnu kategorijā – iestājoties rudenim, pieprasījums pēc tiem palielinājies par 41%. Rīgā pieprasījums pēc vitamīniem audzis par piektdaļu (22%), bet reģionos tikai par 12%," informēja Kirsone-Kriviņa.

 

Tostarp imunitātes stiprināšanas preparātu pieprasījums septembrī, salīdzinot ar iepriekšējo periodu, palielinājies par trešdaļu jeb 35%, bet kopējais pretsaaukstēšanās preparātu pieprasījums ir palielinājies par 7%.

 

Pēc Kirsones-Kriviņas teiktā, vispopulārākās produktu kategorijas cīņā ar sezonālo rudens slimību simptomiem patlaban ir pretiesnu līdzekļi aerosolu veidā, kombinētie pretsaaukstēšanās līdzekļi, kas šķīdināmi ūdenī, un pastilas kakla sāpju mazināšanai. Galvaspilsētā vidēji biežāk cilvēki pērk vitamīnus, savukārt reģionos – pretklepus sīrupus.

 

"Pieprasījums pēc vitamīniem imunitātes un labsajūtas spēcināšanai apliecina, ka iedzīvotāji aizvien vairāk rūpējas par savu un, jo īpaši, par bērnu veselību savlaicīgi, nevis tad, kad slimība jau iestājusies. Šī tendence vērtējama ļoti pozitīvi, jo tā norāda ne tikai uz sabiedrības izpratni par to, ko nozīmē veselīgs dzīvesveids, bet arī uz praktiskām darbībām ceļā uz šo mērķi," pauda "A Aptiekas" valdes loceklis Jānis Kūliņš.

0
Autors:BNS
Foto:freeimages.com

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti