LIKTA aicina pieteikties IKT gada balvai “Platīna Pele 2015” 0

Trešdiena, 21 okt 2015, 11:16 Versija drukāšanai

LIKTA aicina pieteikties IKT gada balvai “Platīna Pele 2015”
Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija (LIKTA) izsludina pieteikšanos Latvijas informācijas un komunikācijas tehnoloģijas (IKT) balvai “Platīna Pele 2015”. Balva tiks pasniegta jau devīto gadu, un tās mērķis ir apzināt un cildināt pēdējo gadu laikā Latvijā radītos labākos risinājumus pārvaldei un biznesam, izstrādātās mobilās lietotnes un labākos e-skolotājus.


Šogad “Platīna Pele” tiks pasniegta arī jaunā kategorijā “Veiksmīgākais eParaksta integrācijas risinājums”, apbalvojot labākās organizāciju sistēmas un e-pakalpojumus ar integrētu eParakstu. Balvas tiks pasniegtas 3. decembrī LIKTA gadskārtējā konferencē.

 

 “Katru gadu aug balvai iesniegto pieteikumu skaits, tostarp dažādojas projektu saturs, mainoties veidiem kā informācijas un komunikācijas tehnoloģijas tiek izmantotas visdažādākajās nozarēs un jomās. Turklāt radītie risinājumi ir palīgs aizvien lielākam skaitam cilvēku ātrākai pakalpojumu saņemšanai un praktisku jautājumu risināšanā. Esmu gandarīta par šo tendenci un ceru, ka šogad balvai tiks pieteikti jauni, moderni un nepieciešami pakalpojumi un risinājumi,” stāsta Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas (LIKTA) prezidente Signe Bāliņa.

 

Kategorijās “E-pārvaldes risinājumi, “E-pakalpojumi sabiedrībai”, “Risinājumi biznesam” attiecināmi projekti, kas nodrošina valsts pārvaldes vai biznesa pakalpojumu sniegšanu elektroniski vai atsevišķu pakalpojuma saņemšanas soļu izpildi, izmantojot IKT līdzekļus. Nominācijā “Mobilās lietotnes” var nominēt risinājumus, kas nodrošina pakalpojumus, izmantojot mobilās ierīces. Visās minētajās kategorijās projektu var pieteikt balvai, ja tas izstrādāts, ieviests un ir aktīvs pieteikuma iesniegšanas brīdī, tostarp pakalpojumam jābūt sniegtam vismaz sešus mēnešus.

 

Kategorijā “Veiksmīgākais eParaksta integrācijas risinājums” attiecināmas iestāžu, organizāciju sistēmas un e-pakalpojumi, kuros integrēts eParaksts. Šajā nominācijā drīkst pieteikt risinājumus, kas šogad vai iepriekšējos gados jau piedalījušies “Platīna pele” konkursā. Vienīgais izņēmums attiecas uz risinājumiem, kas tikuši pieteikti kategorijā “Inovatīvākais e-paraksta pielietojums” “Platīna Pele 2010” konkursa ietvaros. Šīs kategorijas partneris – VAS “Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs” (LVRTC).

 

Savukārt skolotāji, e-prasmju pasniedzēji vai citi pretendenti, kas devuši nozīmīgu ieguldījumu e-prasmju veicināšanā un e-vides lietotāju izglītošanā Latvijā, aicināti pieteikties nominācijā “Labākais E-skolotājs”. Balva tiek piešķirta par e-prasmju jomas attīstīšanu, e-vides lietotāju izglītošanu, digitālo mācību līdzekļu un iespēju izmantošanu mācību procesā un ieguldījumu informācijas sabiedrības attīstībā vietējā un nacionālā mērogā. Šīs kategorijas partneris - sabiedrība “Tilde” – labākajam e-skolotājam piešķirs naudas prēmiju; prēmijas fonds ir 2 000 EUR (ietverot nodokļus).

 

Balvas pretendentus vērtēs neatkarīga žūrija. Kategoriju “E-pārvaldes risinājumi”, “E-pakalpojumi sabiedrībai”, “Risinājumi biznesam” un “Veiksmīgākais eParaksta integrācijas risinājums” projekti tiks vērtēti pēc to sociālās ietekmes (uz cik plašu sabiedrību vērsti), esošo un potenciālo lietotāju skaitu, ekonomiskajiem ieguvumiem, projekta drošības līmeņa un citiem kritērijiem. Savukārt projektus, kas iesniegti nominācijā “Mobilās lietotnes”, vērtēs pēc to lietojamības ērtuma, satura apjoma un piemērotības mērķa auditorijai, izstrādātā risinājuma unikalitātes, kā arī lietotāju un risinājuma ieviesēju ieguvumiem.

 

Pieteikumus Latvijas IKT balvai “Platīna Pele 2015” var nosūtīt elektroniski līdz šī gada 23. oktobrim uz e-pastu office@likta.lv, aizpildot asociācijas mājas lapā www.likta.lv pieejamo pieteikuma formu. Mājas lapā pieejams arī balvas “Platīna Pele” nolikums. Apbalvošanas ceremonija norisināsies nozīmīgākajā nacionālajā IKT nozares gadskārtējā pasākumā – LIKTA 17. konferencē šā gada 3. decembrī. Konferences galvenie partneri ir SIA “Lattelecom”, SIA “Latvijas Mobilais Telefons” un SIA “Microsoft Latvia”.

 

Pagājušajā gadā par labāko projektu nominācijā “Risinājumi pārvaldei” tika atzīts pēc Valsts Ieņēmumu dienesta (VID) pasūtījuma SIA “Lattelecom” izstrādātais projekts “Elektroniskās muitas datu apstrādes sistēmas (EMDAS) izstrāde”. Savukārt kategorijā “Risinājumi biznesam” “Platīna peli” saņēma SIA “Blumentals Solutions” izstrādātais mājas lapu un interneta veikalu izstrādes rīks “Mozello”, bet kategorijā “Mobilās lietotnes” - SIA “CityCredit” projekts “Mobilly”. Pērn par labāko e-skolotāju tika atzīta sākumskolas skolotāju un Alūksnes novada vidusskolas direktora vietniece izglītības jomā Līga Krūmiņa.

0
Autors:Andris Melnūdris
Foto:LIKTA

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

Vakar, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti