PVD atklāj noliktavu ar pārmarķētiem saldētiem gaļas un zvejas produktiem 0

Piektdiena, 20 nov 2015, 11:19 Versija drukāšanai

PVD atklāj noliktavu ar pārmarķētiem saldētiem gaļas un zvejas produktiem
Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) uzņēmuma "Delfa" piederošajā noliktavā-saldētavā Rīgā ir konstatējis aptuveni 10 tonnu pārmarķētus, kā arī neatbilstoši marķētus gaļas un zvejas produktus, aģentūrai BNS pavēstīja PVD Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Ilze Meistare.


Viņa norādīja, ka daļa no produktiem ir nederīgi lietošanai uzturā, jo tiem ir beidzies derīguma termiņš. Neatbilstoši marķētie produkti pieder diviem uzņēmumiem – "Delfa" un "Fris-L", kas no Delfa" nomā noliktavas telpas.

 

Meistare atzīmēja, ka pārbaudē PVD konstatēja "Fris-L" piederošu pārmarķētu (ražotāja oriģinālais marķējums aizstāts ar citu marķējumu) aptuveni vienu tonnu saldētu produktu - putnu gaļu, laša fileju un cūkgaļu. Tostarp cūkgaļai apmēram 300 kilogramu apmērā derīguma termiņš bija beidzies pirms diviem mēnešiem – 2015.gada 16.septembrī, taču, pārmarķējot produktu, derīguma termiņš patvaļīgi pagarināts līdz 2016.gada februārim. "Kā noskaidrojās pārbaudē, cūkgaļu pārmarķējusi "Agro Trans A", pēc tam to piegādājot "Fris-L"," sacīja PVD Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja.

 

PVD izmeklēšanā noskaidrojis, ka "Fris-L" veco cūkgaļu bija piegādājis dažādiem sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumiem, tostarp uzņēmumam, kas nodrošina ēdināšanu Rīgas 54. vidusskolā. "Nekavējoties tika veikta pārbaude arī tur, kā rezultātā no aprites izņemti 65 kilogrami saldētās gaļas, kuru ēdinātājs vēl nebija paspējis izmantot ēdienu gatavošanā. Arī citas "Fris-L" piederošās produkcijas izplatīšana, kas konstatēta pārbaudē noliktavā, ir apturēta," atzina Meistere, piebilstot, ka PVD uzdevis "Agro Trans A" atsaukt saldēto cūkgaļu no uzņēmumiem, kam tā piegādāta.

 

Tāpat no apgrozības ir izņemta "Delfa" piederoša produkcija - 760 kilogrami saldētu zvejas produktu ar beigušos derīguma termiņu, kā arī uz laiku līdz apstākļu noskaidrošanai apturēta apmēram septiņu tonnu saldētu nemarķētu vai neatbilstoši marķētu zvejas produktu un 240 garneļu konservu izplatīšana, sacīja Meistere.

 

Par konstatētajiem pārkāpumiem pret uzņēmumiem ierosinātas administratīvās lietas, kuru laikā uzņēmumiem būs jāpierāda nemarķēto un pārmarķēto produktu izcelsme un derīgumu termiņu atbilstība ražotāju norādītajiem, kā arī jāiznīcina produkti, kuriem beidzies derīguma termiņš.

 

Meistare atgādināja, ka sods par marķēšanas prasību pārkāpumiem juridiskām personām ir līdz 700 eiro vai, ja gada laikā kopš soda piemērošana, tiek pieļauti atkārtoti pārkāpumi - līdz četriem tūkstošiem eiro.

 

"PVD atgādina, ka pārtikas uzņēmēju pienākums ir nodrošināt pārtikas izsekojamību, proti, visos aprites posmos ir jāsaglabā pārtikas marķējums, iepakojums un pavaddokumenti, lai nepieciešamības gadījumos attiecīgo preci varētu atsaukt vai izņemt no aprites," uzsvēre PVD Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja, piebilstot, ka par pārtikas produktu informāciju atbildīgais uzņēmējs nodrošina pārtikas produktu informācijas esamību un precizitāti atbilstoši piemērojamiem tiesību aktiem.

 

Viņa arī atgādināja, ka pārtikas apritē iesaistīti uzņēmēji nepārveido pārtikai pievienoto informāciju, ja šādas izmaiņas var maldināt galapatērētāju vai citādi mazināt patērētāju tiesību aizsardzības līmeni un mazināt galapatērētāju iespējas izdarīt apzinātu izvēli. Pārtikas uzņēmēji ir atbildīgi par jebkurām izmaiņām, ko tie veic pārtikai pievienotajā informācijā.

 

PVD ir Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kas veic pārtikas aprites un veterinārmedicīnas nozares valsts uzraudzību un kontroli.

0
Autors:BNS
Foto:Delfi

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti