No 158 pārbaudītajām trauksmes sirēnām darbības traucējumi konstatēti 11 sirēnām 0

Ceturtdiena, 26 nov 2015, 15:05 Versija drukāšanai

No 158 pārbaudītajām trauksmes sirēnām darbības traucējumi konstatēti 11 sirēnām
Ceturtdien, 26.novembrī plkst. 10.00, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) visā Latvijā uz trīs minūtēm ieslēdza trauksmes sirēnas, lai pārbaudītu civilās trauksmes un apziņošanas sistēmas darbību: sirēnu tehnisko stāvokli, bojājumus vai traucējumus sirēnu darbībā un to skaņas signāla dzirdamību.


Šodien manuāla trauksmes sirēnu iedarbināšana tika veikta 158 no 164 Latvijā uzstādītajām sirēnām. Netika iedarbinātas tās sešas trauksmes sirēnas, kuras šobrīd ir modernizācijas procesā. No šodien pārbaudītajām 158 sirēnām, bez traucējumiem un bojājumiem darbojās 147 trauksmes sirēnas, bet 11 trauksmes sirēnām tika konstatētas tehniskas problēmas, kuras tiks novērstas pēc iespējas īsākā laikā.

 

Zemgalē darbojās visas 22 pārbaudītās sirēnas, Kurzemē no 29 pārbaudītajām sirēnām darbojās 25, Vidzemē no 29 sirēnām bez traucējumiem darbojās 28, Latgalē no 29 sirēnām – 28, savukārt Rīgā un Rīgas reģionā no 55 pārbaudītajām sirēnām bez darbības traucējumiem nostrādāja 44 trauksmes sirēnas.

 

Šogad VUGD 112 Zvanu centri saņēma 76 zvanus no iedzīvotājiem, kuri nebija ieguvuši informāciju par notiekošo trauksmes sirēnu darbības pārbaudi vai arī ziņoja par to, ka nedzird sirēnas.

 

Iepriekšējā trauksmes sirēnu pārbaudē, šī gada maijā, no 164 sirēnām tika iedarbinātas 148, no kurām bez traucējumiem un bojājumiem darbojās 132 trauksmes sirēnas.

 

Jau otro reizi katra no sirēnām tika ieslēgta manuāli, nevis no centrālās vadības pults. Šādas izmaiņas šogad tika ieviestas, lai pārbaudītu VUGD gatavību operatīvi iedarbināt visas vai atsevišķas trauksmes sirēnas un sistēmas darbību situācijā, kad ir pārrāvumi radiosakaru darbībā.

 

Latvijā izvietotās trauksmes sirēnas nenodrošina to dzirdamību visā Latvijas teritorijā, bet iedzīvotājiem nav jāsatraucas par to, ka viņi nesaņems informāciju par apdraudējumu vai katastrofu. Paralēli trauksmes sirēnu iedarbināšanai, lai informētu par izveidojušos situāciju, ārkārtas situācijās operatīvie dienesti izmantos arī citus apziņošanas līdzekļus – paziņojumu nodošanu caur operatīvo transportlīdzekļu skaļruņiem, iedzīvotāju dzīvesvietu apsekošanu u.c.

 

Trauksmes sirēnas ir paredzētas iedzīvotāju ātrai brīdināšanai gadījumos, kad ir kāda ārkārtēja situācija, notikušas dabas vai tehnogēnas katastrofas, vai arī pastāv to draudi. Gadījumos, kad iedzīvotāji iepriekš nav brīdināti par sirēnu pārbaudi, tās izdzirdot, jāieslēdz radio vai televizors, kur tiks pārraidīta informācija par iespējamo apdraudējumu un rekomendācijas par aizsardzības pasākumiem un turpmāko rīcību.

 

Saskaņā ar Ministru kabineta 2007.gada 7.augusta noteikumiem Nr.530 “Civilās trauksmes un apziņošanas sistēmas izveidošanas, izmantošanas un finansēšanas kārtība”, trauksmes sirēnu pārbaude notiek divas reizes gadā – maijā un novembrī.

0
Autors:vugd.gov.lv

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

Vakar, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti