ENAP aizdomās par naudas atmazgāšanu aiztur divus bankas darbiniekus 0

Piektdiena, 18 dec 2015, 14:32 Versija drukāšanai

ENAP aizdomās par naudas atmazgāšanu aiztur divus bankas darbiniekus
Valsts policijas (VP) Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes (ENAP) darbinieki ceturtdienas, 17.decembra, vakarā aizdomās par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu aizturējuši divus kādas Latvijas bankas darbiniekus, veiktas arī vairākas kratīšanas gan bankā, gan arī personu dzīvesvietās, aģentūrai BNS pavēstīja Valsts policijas pārstāvis Toms Sadovskis.


Sistemātiski uzraugot un izmeklējot iespējamus naudas atmazgāšanas gadījumus, VP ENAP darbinieku rīcībā nonāca informācija par diviem kādas komercbankas darbiniekiem, kuri varētu būt palīdzējuši īstenot nelegālus darījumus. Izmeklēšanas laikā likumsargu rīcībā nonāca ziņas, ka abi uzmanības lokā nonākušie bankas darbinieki varētu būt palīdzējuši klientiem no Krievijas legalizēt noziedzīgi iegūtus līdzekļus, īstenojot fiktīvu finanšu aprites shēmu.

 

Šā gada 17.decembra vakarā ENAP izmeklētāji ieradās komercbankas telpās un aizturēja abus aizdomās turētos bankas darbiniekus, kā arī veica kratīšanas viņu darba un dzīves vietās. Procesuālās darbības turpinājās visu nakti – kopā tika veiktas piecas sankcionētas kratīšanas, kurās atsavināts liels skaits dokumentu un datortehnikas.

 

Šobrīd pret aizturētajiem 1974. un 1985. gados dzimušajiem bankas darbiniekiem uzsākts kriminālprocess par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu lielā apmērā, proti, pēc Krimināllikuma 195.panta 3.daļas. Likumā par šādu noziegumu paredzēts līdz pat 12 gadus ilgs cietumsods.

 

Šobrīd turpinās pirmstiesas izmeklēšana. VP ENAP atgādina, ka arī turpmāk pievērsīs īpašu uzmanību Latvijas komercbanku darbībai, lai novērstu un atklātu naudas atmazgāšanas gadījumus. Tāpat ENAP arī turpmāk sadarbosies ar Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) speciālistiem šādu gadījumu uzraudzīšanā un izmeklēšanā.

 

"FKTK ir gandarīta par ENAP aktīvu rīcību noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas apkarošanā. Tikai kopā veiksmīgi sadarbojoties tiesībaizsardzības iestādēm un banku uzraugam, ir iespējams mazināt un novērst darbības, kas saistītas ar noziedzīgu iegūtu līdzekļu legalizēšanu caur Latvijas finanšu sistēmu," aģentūrai BNS sacīja FKTK priekšsēdētājs Kristaps Zakulis.

 

Komisijā norādīja, ka FKTK no savas puses veic pārbaudi bankā vai bankas iekšējās kontrole sistēma ir spējusi identificēt aizdomās turēto bankas darbinieku veiktos darījumus. FKTK turpinās sadarboties ar ENAP, savstarpēji apmainoties ar visu nepieciešamo informāciju, lai pilnvērtīgi izmeklētu konkrēto noziedzīgo nodarījumu.

0
Autors:BNS
Foto:freeimages.com

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti