ZZS ieturēs pauzi un savu premjera amata kandidātu vēl nenosauks 0

Otrdiena, 29 dec 2015, 07:49 Versija drukāšanai

ZZS ieturēs pauzi un savu premjera amata kandidātu vēl nenosauks
Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) pirmdien valdes un frakcijas kopsēdē nolēmusi ieturēt pauzi un savu premjera amata kandidātu vēl nenosauks, pirmdien žurnālistiem sacīja ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis.


"Ir pārāk daudz nezināmā šodien. Iet un nosaukt kandidātu, kurš beigās neko nevar izdarīt [nesaņemtu atblastu], nebūtu pareizi. Šobrīd mums ir šie divi kandidāti [Jānis Dūklavs un Māris Kučinskis] (..) Abi stingri apstiprināja, ka gatavi ieņemt premjera amatu. Viņiem jāsaprot, kādi būs nākamie soļi jaunās valdības izveides procesā," teica Brigmanis.

 

Taujāts, ko tieši tagad ZZS gaida, Brigmanis norādīja, ka sākumā jātiek skaidrībā, kas būs ar "Vienotību".

 

"Katrs "Vienotības" solis patreiz ir neprognozējams. Viņi var nosaukt Solvitas Āboltiņas kandidatūru, kā arī var viņu nenosaukt, bet paziņot par kādu citu pretendentu. Mums nav skaidrības, no kuras puses uzsākt sarunas ar "Vienotību". Vai sarunu vedēja būtu Solvita Āboltiņa, vai vai kāds cits? Varbūt būs jārunā ar citiem politiskajiem spēkiem, lai veidotu jauno valdību. Ir vairāki neatbildēti jautāumi. Jāsaprot, kas par veidojumu ir "Vienotība"," teica Brigmanis.

 

Partiju apvienības Saeimas frakcijas vadītājs arī atklāja, ka neredz "Vienotības" līderei Solvitai Āboltiņai vienotu atbalstu ne savā partijā, ne arī Nacionālajā apvienībā. "Līdz ar to pilnīgi loģiski izriet secinājums, ka nav šim cilvēkam atbalsta kļūšanai par premjera amata kandidātu," uzskata Brigmanis.

 

Uz žurnālistu jautājumu, Brigmanis atbildēja ar pretjautājumu: "Vai jūs gribat, ka ZZS valdību sastāda "Saskaņas centrs"? Domāju, ka nē. Domāju, ka neviens Latvijā tāds, kurš atbalsta labējos politiskos spēkus [to nevēlētos]. Tomēr "Saskaņas centrs" ir liela, vienota partija ar lielu Saeimas deputātu skaitu. Pasakiet, ar ko mums šodien iet runāt "Vienotībā" par valdības veidošanu?" retoriski vaicāja Brigmanis, piebilstot, ka "ZZS ir gatava vadīt valsti, bet mums nav mērķis aiziet un nosaukt kandidatūru, kas otrā dienā pateiks, ka nekas nesanāk [ar valdības izveidi]".

 

Vienlaikus ZZS vadība noliedza iespēju, ka premjera amatam varētu tikt virzīts bezpartejisks kandidāts.

 

Brigmanis arī informēja, ka ir notikušas sarunas starp līdzšinējās koalīcijas partijām nolūkā izdiskutēt jaunās valdības darāmos darbus. "Konceptuāli esam runājuši par administratīvo reformu, latviešu valodu skolās, gāzes tirgus liberalizāciju, "AirBaltic" un bēgļiem," viņš piebilda, norādot, ka šajos jautājumos nav kardinālu pretrunu starp politiskajiem spēkiem.

 

Savukārt ZZS Saeimas frakcijas vadītāja vietnieks Ingmārs Līdaka atzīmēja, ka ZZS mērķis nav konkurēt ar "Vienotību". "Līdz šim esam pauduši vēlmi sadarboties ar "Vienotību". Gaidām, ka "Vienotība" līdz Jaunajam gadam nosauks savu [premjera amata] kandidātu," sacīja politiķis.

 

Jau vēstīts, ka ZZS pirmdien valdes un frakcijas kopsēdē apsprieda savu premjera amata kandidātu. Brigmanis iepriekš izteicās, ka "mēs, visticamāk, 28.decembrī, ja nekas nemainīsies, izvirzīsim vienu kandidātu uz premjera amatu, lai Valsts prezidents varētu izvēlēties".

 

Aģentūra BNS vēstīja, ka Valsts prezidents Raimonds Vējonis, noslēdzot pirmās sarunas ar partijām par jaunās valdības veidošanu, izteica aicinājumu Saeimā pārstāvētajām partijām ne vēlāk kā līdz šā gada beigām nākt ar savu redzējumu valstij būtisku jautājumu risināšanā, piedāvāt Ministru prezidenta kandidātus un iespējamos koalīcijas modeļus.

 

Ministru prezidente Laimdota Straujuma par demisiju paziņoja 7.decembrī.

0
Autors:BNS
Foto:lsm.lv

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

Vakar, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti