"KVV Liepājas metalurgs" apsver apturēt ražošanu 0

Ceturtdiena, 10 mar 2016, 14:12 Versija drukāšanai

"KVV Liepājas metalurgs" apsver apturēt ražošanu
Ukrainas "KVV Group" apsver apturēt ražošanu metālapstrādes uzņēmumā "KVV Liepājas metalurgs" (KVV), ja valdība nākamās nedēļas sēdē nepieņems konstruktīvus lēmumus, aģentūrai BNS pavēstīja kompānijā.


Tajā uzsvēra, ka 2016.gadā uzņēmums, nesaņemot pilnīgi nekādu atbalstu no valsts, nepārtraukti piedzīvojis dažādus triecienus. KVV nodrošinātie kreditori 2016.gada janvārī ierosināja izskatīt uzņēmuma maksātnespējas jautājumu, kam 21.janvārī sekoja finanšu līdzekļu noņemšana vairāk nekā 13 miljonu eiro apmērā no bankas garantiju summas, kā arī 300 tūkstošu eiro iesaldēšana.

 

"Šīs darbības galēji negatīvi ietekmēja uzņēmuma apgrozāmo līdzekļu apmērā. Tāpat cieta arī uzņēmuma imidžs. Kompānijas vēršanās pie nodrošinātajiem kreditoriem, lai izkļūtu no smagās finansiālās situācijas, ir palikusi bez atbildes," pauda KVV.

 

Pērn KVV cieta vairāk nekā astoņu miljonu eiro zaudējumus. Situācijā, kāda ir izveidojusies pašlaik, 2016.gadā prognozētie zaudējumus nevar būt mazāki kā pieci miljoni eiro.

 

"Situācijā, kad KVV jau ilgu laiku spiests strādāt biznesa vidē, kurā formāla valsts pieeja objektīvām uzņēmuma problēmām tiek pavadīta ar konstruktīva dialoga novilcināšanu, var rasties nepieciešamība pieņemt lēmumus par uzņēmuma darba apturēšanu un tā konservāciju. Melno metālu tirgus krīze, elektroenerģijas cenas, kas saglabājas divreiz augstākas nekā vidēji Eiropā, stagnējošais metāllūžņu tirgus ir apstākļi, kas neļauj uzņēmumam pilnībā izmantot esošās metāla kausēšanas un velmēšanas jaudas ražošanā, kas konkurences cīņā zaudē mūsdienīgiem uzņēmumiem un nevar būt rentabla. Visas šīs problēmas ir labi zināmas gan Valsts kasei, gan Ministru kabinetam, kuru rīcībā ir visas nepieciešamās pilnvaras un instrumenti, lai atbalstītu KVV piedāvāto parādu pārstrukturēšanas plānu," uzsvēra KVV.

 

Aģentūra BNS rakstīja, ka KVV iesniedzis Valsts kasei jaunu uzņēmuma biznesa plānu, kas ietver reāli izpildāmu maksājumu grafiku un plānu, kā apkalpot 70 miljonu eiro parādu, ieskaitot arī maksājumu atlikšanu līdz 2020.gadam.

 

Kopā ar jaunu pamatparāda maksājumu grafiku piedāvātajā plānā paredzēta arī uzņēmuma profilam neatbilstošo aktīvus pārdošana. Atbilstoši neatkarīga auditora novērtējumam neprofila aktīvu realizācija uzņēmumam ļautu iegūt četrus līdz piecus miljonus eiro. Paredzams, ka lielākā daļa līdzekļu, kas tiks iegūta no neprofila aktīvu pārdošanas, tiks investēta uzņēmuma velmēšanas ceha modernizācijā. Atlikušo daļu paredzēts novirzīt KVV parādu dzēšanai un apgrozāmo līdzekļu papildināšanai.

 

Tāpat vēstīts, ka KVV piemeklējušas finansiālas problēmas. Uzņēmums tās skaidro ar augstajiem elektroenerģijas tarifiem, kā arī problemātisko situāciju metalurģijas nozarē visā Eiropā. Kompānijai bijušas problēmas veikt energomaksājumus, maksājumu valstij par rūpnīcu, kā arī darba algas strādniekiem.

 

2014.gada 2.oktobrī tika parakstīts līgums par "Liepājas metalurga" pamatražotnes pārdošanu Ukrainas "KVV Group", kas par "Liepājas metalurga" pamatražotnes iegādi apņēmies samaksāt 107 miljonus eiro vairākos maksājumos 10 gadu laikā.

0
Autors:BNS
Foto:BNS foto

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

22. aprīlī, 09:16 No 1. jūlija tekstilizstrādājumiem tiks piemērots jauns nodoklis. Kas notiks ar apģērbu cenām?
17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti