Kā sakrāt naudu tam, ko jūs ļoti vēlaties? 0

Trešdiena, 27 apr 2016, 11:41 Versija drukāšanai

Kā sakrāt naudu tam, ko jūs ļoti vēlaties?
Protams, sakrāt naudu tam, ko jūs ļoti vēlaties, ne vienmēr ir viegli. Pat ja jums jau ir šādi tādi naudas iekrājumi, naudas sakrāšana lieliem pirkumiem nereti var prasīt ne vien vairākus mēnešus, bet arī gadus. Tas, protams, nav slikti un tas var pat palielināt jūsu sajūsmu, sasniedzot savu mērķi, bet vislabāk tomēr ir sagatavot nelielu rīcības stratēģiju.


Neatkarīgi no tā, vai jūs krājat naudu ceļojumam uz Disnejlendu, jaunai automašīnai vai nopietnam mājokļa remontam, veidam, kā jūs krājat naudu, ir visbūtiskākā nozīme – tas var gan saīsināt ceļu uz jūsu mērķi, gan pagarināt to. Ja jums jau ir šādi tādi naudas iekrājumi tam, ko jūs ļoti vēlaties, bet tie ir nepietiekoši, iepazīstieties ar pāris stratēģijām, kas palīdzēs jums ātrāk sakrāt nepieciešamo naudas summu un visbeidzot iegādāties to, ko jūs jau tik sen kārojat.

 

Izveidojiet naudas krāšanas plānu un pieturieties pie tā

 

Plānojot iegādāties kaut ko lielu, nevienam nenāk par ļaunu veikt nelielu tirgus izpēti un noskaidrot, cik jūsu pirkums varētu izmaksāt – gan tagad, gan tad, kad būsit sakrājuši nepieciešamo naudas summu. Lai arī kas tas būtu, ceļojums vai jauns automobilis, cenu izpētei internetā vajadzētu rast nojausmu par aptuvenajām cenām. Tāpat var palīdzēt arī kāda eksperta vai speciālista viedoklis. Atcerieties, ka ir lietas, kuru cena ir tieši atkarīga no gadalaika, un ka jebkura cena laika gaitā vairāk vai mazāk mainās. Piemēram, neceriet, ka ceļojums sezonas laikā jums izmaksās tieši tik pat daudz, cik nesezonas laikā. Tāpat rēķinieties arī ar to, ka cenas var paaugstināties inflācijas ietekmē. It īpaši tas attiecas uz pirkumiem, kurus plānojat veikt pēc vairākiem gadiem. Kad esat apjautuši, cik daudz naudas jums vajadzētu sakrāt, izveidojiet plānu un sāciet strādāt pie tā realizācijas. Cik daudz naudas jums vajadzētu atlikt ik mēnesi? Līdz kuram laikam jūs vēlaties sasniegt šo mērķi? Kad esat atbildējuši uz iepriekšminētajiem jautājumiem, tālāk veiciet vienkāršus matemātiskus aprēķinus. Piemēram, ja jūsu ceļojumam ir nepieciešami 2000 EUR, un jūs plānojat turp doties 2017. gada oktobrī, jums ir 17 mēneši laika, lai sakrātu naudu. Lai aprēķinātu, cik naudas jums ik mēnesi ir jāatliek, nepieciešamo naudas summu izdaliet ar mēnešu skaitu – 2000 / 17 = 117,65 EUR.

 

Iestatiet automātisko naudas pārskaitīšanu uz krājkontu

 

Kad jums ir zināms, cik daudz naudas ik mēnesi ir nepieciešams atlikt, lai sasniegtu savu mērķi, izveidojiet šim mērķim speciāli paredzētu krājkontu. Jā, tieši krājkontu, nevis krājkasi, kurai jebkurā mirklī var viegli piekļūt un izjaukt visus jūsu plānus. Visvieglākais veids, kā neizlaisties un tik tiešām ik mēnesi atlikt nepieciešamo naudas summu, ir automatizēt savu līdzekļu pārskaitīšanu uz krājkontu, proti, vienu reizi mēnesī, piemēram, algas dienā noteikta naudas summa tiek pārskaitīta uz jūsu krājkontu, neļaujot izvairīties no pārskaitījuma veikšanas, kā varētu gadīties, veicot pārskaitījumus manuāli. Automātiski pārskaitot naudu uz krājkontu, jūsu nauda atrodas ārpus jūsu redzesloka un prāta, nekārdinot jūs to iztērēt. Ir būtiski, lai šajā krājkontā atrastos tikai jūsu mērķim paredzētie līdzekļi, lai jūs redzētu tā pieaugumu, kā arī nejauši neiztērētu tajā esošos līdzekļus kādiem ikdienišķiem tēriņiem. Pats būtiskākais ir neaiztikt šos līdzekļus, līdz tie nav sakrāti līdz nepieciešamajai summai.

 

Stratēģiski samaziniet savus izdevumus un ietaupījumus pārskaitiet uz krājkontu

 

Vai jūs vēlaties sasniegt savu mērķi pēc iespējas ātrāk? Protams, jūs varat pacietīgi un nemainīgi ik mēnesi atlikt iepriekš aprēķināto summu, tomēr, ja jūs šo summu palielināsit uz savu izdevumu samazināšanas rēķina, nepieciešamo naudas summu izdosies sakrāt daudz ātrāk. Jāatgādina, kas šis pats princips attiecas arī uz visiem kredītiem, vai tie būtu atrie krediti, patēriņa kredīti vai hipotekārie kredīti – jo ātrāk tie tiek nomaksāti, jo izdevīgāki tie ir. Tālab paņemiet nazi vai, vēl labāk, cirvi un apcērpiet savu budžetu – piemēram, samaziniet izdevumus pārtikai, atsakieties no televīzijas pieslēguma, samaziniet elektrības un ūdens patēriņu mājoklī u.tml. Pats būtiskākais ir iekrāto naudu nevis iztērēt ikdienišķiem tēriņiem, bet gan pārskaitīt uz krājkontu.

 

Visus papildus ienākumus arīdzan pārskaitiet uz krājkontu

 

Visus papildus ienākumus, piemēram, atgrieztos nodokļus, prēmijas, komisijas maksas, procentus no apgrozījuma, algas paaugstinājumu, pabalstus un citus ienākumus, ko gūstat, neskaitot algu, arī ieskaitiet krājkontā. Lai arī kādi būtu jūsu papildus ienākumi, pats būtiskākais ir tos lieki neiztērēt. Tad, kad jūs cenšaties kaut kam sakrāt naudu, šādus iekrājumus pēc iespējas ātrāk jācenšas paslēpt no sevis. Vislabākā vieta, kur tos paslēpt, ir jau iepriekš minētais krājkonts, kuru līdz mērķa sasniegšanai nav ļauts aiztikt. Jo vairāk naudas jūs novirzīsit krājkontā, jo ātrāk jūs sasniegsit savu mērķi. Šī iemesla dēļ par tādiem izdevumiem kā atrie krediti ar negativu kreditvesturi vispār nevar būt ne runas, jo tie ir ne vien lieki, bet arī lieli izdevumi.

0
Autors:Preses relīze
Foto:Publicitātes foto

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

Vakar, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti