RAKUS ārstam Krūmiņam piespriests disciplinārs sods; atjaunots LOC galvenā ārsta amatā 0

Piektdiena, 17 jūn 2016, 15:04 Versija drukāšanai

RAKUS ārstam Krūmiņam piespriests disciplinārs sods; atjaunots LOC galvenā ārsta amatā
Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) valde ārstam Viesturam Krūmiņam piespriedusi disciplinārsodu un atjaunojusi Latvijas Onkoloģijas centra galvenā ārsta amatā, aģentūru BNS informēja slimnīcas pārstāvis Mārtiņš Vilcāns.


Dienesta izmeklēšanas komisija konstatēja, ka, sniedzot veselības aprūpes pakalpojumus bijušajam veselības ministram Guntim Belēvičam, Krūmiņš ir nepareizā secībā noformējis dokumentus un nav ievērojis kārtību, kādā tiek veikta samaksa par pakalpojumiem.

 

RAKUS pārstāvis norāda, ka Krūmiņš kļūdu ir labojis, aizpildot medicīniskos dokumentus normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā, bet Belēvičs ir vērsies slimnīcā ar iesniegumu, kurā apliecina, ka veiks samaksu par saņemto pakalpojumu. Līdz ar to nav pamata uzskatīt, ka slimnīcai būtu nodarīti materiālie zaudējumi. Turklāt RAKUS valde secinājusi, ka citiem pacientiem kaitējums nav nodarīts, jo uz ambulatoro pakalpojumu, kurš tika sniegts konkrētajam pacientam, rindu slimnīcā nav.

 

Pamatojoties uz dienesta izmeklēšanas komisijas atzinumu, RAKUS valde ir piemērojusi Krūmiņam disciplinārsodu – rakstveida piezīmi.

 

Jau ziņots, ka Krūmiņš tika atstādināts no amata, jo slimnīcas valde 10.jūnijā saņēma viņa iesniegumu, kurā viņš informēja, ka šā gada 25.maijā veicis medicīniskas manipulācijas pacientam, par kurām noteiktajā kārtībā nav noformējis dokumentus. To Krūmiņš bija paredzējis veikt pēc ārstniecības pabeigšanas, bija sacīts iesniegumā.

 

Tāpat vēstīts, ka Belēvičs melanomas pārbaudes veikšanai sazinājies ar RAKUS vadītāju Anitu Slokenbergu, vaicājot, vai to varēs veikt Latvijas Onkoloģijas centra galvenais ārsts Krūmiņš. 25.maijā Belēvičs ieradies pie Krūmiņa, lai veiktu sīkas ambulatoras manipulācijas.

 

"Man pie manas ministra aizņemtības šķita...tagad man tā vairāk nešķiet, ka es varu tā rīkoties. Šīs sīkās manipulācijas, kuras, kā pats dakteris Krūmiņš teica, varēja tikt veiktas pārsienamajā telpā, pēc darba vai brīvdienas tika veiktas operāciju zālē 25.maija pēcpusdienā ar divu operācijas māsu iesaisti," iepriekš skaidroja demisionējušais ministrs.

 

Belēvičs norādīja, ka pēc veiktās operācijas samaksa viņam nav prasīta. "Pēc paveiktajām manipulācijas uz manu lūgumu, kā es varu samaksāt par saņemto pakalpojumu, atbilde bija - nekā. Jūs te nemaz neesat bijis. Tā es no ministra, kurš ir licis apkarot kreiso pakalpojumu sniegšanu, pats kļuvu par šāda kreisā pakalpojuma saņēmēju," demisijas dienā žurnālistiem stāstīja Belēvičs.

0
Autors:BNS
Foto:Stock.XCHNG

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti