NBS aizvadītajā gadā piedalījās kopumā 69 militārajās mācībās 0

Svētdiena, 07 aug 2016, 14:26 Versija drukāšanai

NBS aizvadītajā gadā piedalījās kopumā 69 militārajās mācībās
Nacionālie bruņotie spēki (NBS) aizvadītajā gadā piedalījās kopumā 69 dažādās starptautiskajās militārajās mācībās, no kurām lielākā daļa bija starptautiskas, liecina Aizsardzības ministrijas 2015.gada publiskais pārskats.


Ministrija īpaši uzsver tās starptautiskās mācības un vingrinājumus, kuros kopā ar Latvijā izvietotajiem NATO valstu spēku kontingentiem, kā arī citiem starptautiskajiem partneriem tika trenēta un attīstīta sadarbība dažādās aizsardzības jomās - "Arrcade Fussion 2015", "Baltic Host 2015", "Summer Shield XII", "Saber Strike 2015", "Lielais zobens 2015", "Sudraba bulta 2015", "Detonators 2015" un citas.

 

Vingrinājums "Summer Shield", kurā tika trenētas bataljona lieluma kaujas grupas štāba un apakšvienību spējas plānot un vadīt dažādus kaujas atbalsta elementus, pērn tika veidots kā apvienotās sauszemes, gaisa un jūras mācības, kurās tika izmantota dažāda militārā tehnika un atbalsta ieroči. Mācībās Ādažu poligonā piedalījās vairāk nekā 1100 dalībnieku no NBS un ZS vienībām, kā arī no ASV Nacionālās gvardes, Jūras kājnieku un ASV 2.kavalērijas pulka, no Lietuvas, Vācijas, Luksemburgas un Kanādas bruņotajiem spēkiem. Karavīriem bija iespēja ne vien trenēties ar artilēriju, aviāciju un izlūkošanu saistītu uzdevumu izpildē, bet iepazīties un iegūt pieredzi un iemaņas tādās jomās kā militārā inženierija un aizsardzība pret masu iznīcināšanas ieročiem, kā arī trenēties praktiskajā šaušanā ar citu dalībvalstu bruņojumā esošajiem ieročiem.

 

Mācībās "Sudraba bulta 2015" tika trenēta Baltijas reģionā ietilpstošo partnervalstu bruņoto spēku vienību savstarpējā sadarbība, plānojot aizsardzības operācijas un izpildot taktiskos uzdevums sarptautiskā vidē. Mācību mērķauditorija bija bataljonu kaujas grupas, štābi un rotu vadības grupas. Tajās piedalījās vairāk nekā 1000 ārvalstu karavīru no ASV, Dānijas, Vācijas, Kanādas un Lielbritānijas bruņotajiem spēkiem, tostarp arī Latvijā izvietoto NATO partnervalstu karavīri, kā arī Baltijas gaisa kontroles vienības.

 

Savukārt mācībās "Arrcade Fussion 2015" pirmo reizi Latvijā tika izvietots ARRC štābs, lai pārbaudītu tā spēju kontrolēt spēku izvietošanu krīzes apstākļos. Tajās piedalījās aptuveni 14000 karavīru no 18 NATO dalībvalstīm, un tās notika vienlaikus ar lielākajām UVA mācībām "Baltic Host 2015", kuru laikā visas trīs Baltijas valstis vingrinājās un pilnveidoja aizsardzības nozares un civilo institūciju sadarbību krīzes situācijās.

 

Mācību "Baltic Host 2015" vadošā valsts bija Lietuva, bet katrā Baltijas valstī mērķauditorija bija UVA grupa, kas šoreiz nodrošināja reālās vides izspēli mācību "Arrcade Fussion 2015" dalībniekiem, vienlaikus gūstot pieredzi, kas ļauj praksē stiprināt savietojamību ar citu NATO dalībvalstu bruņotajiem spēkiem.

 

Tāpat aizvadītā gada oktobrī notika pirmo rezerves karavīru mācības, kuru organizēšanas mērķis bija pārbaudīt rezerves karavīru atsaucību un spēju reaģēt uz iesaukšanu, kā arī pārbaudīt regulāro spēku vienību spēju ekipēt un adaptēt savās apakšvienībās iesauktos rezerves karavīrus.

0
Autors:BNS
Foto:BNS foto

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti