Premjers un zinātnieki apspriedīs Nacionālās inovācijas sistēmu 0

Trešdiena, 24 aug 2016, 08:00 Versija drukāšanai

Premjers un zinātnieki apspriedīs Nacionālās inovācijas sistēmu
Ministru prezidents Māris Kučinskis trešdien ar Latvijas Pētniecības un inovācijas stratēģiskās padomes dalībniekiem diskutēs par progresu Nacionālās inovācijas sistēmas pilnveidošanas programmas izstrādē un iesācējuzņēmumu (start-up) attīstības iespējām Latvijā, aģentūrai BNS pavēstīja Ministru kabinetā.


Ekonomikas ministrija informēs padomes dalībniekus par Nacionālās inovācijas sistēmas pilnveidošanas programmas izstrādes progresu. "Inovācijas sistēma vieno vairākus savstarpējas mijiedarbes procesus, tostarp izglītību, pētniecību un jauno produktu attīstību, tehnoloģiju pārnesi un rezultātu komercializāciju un valorizāciju ar mērķi panākt pozitīvu sociālekonomisku efektu sabiedrības dzīves kvalitātes augšupejai. Nacionālās inovācijas sistēmas pilnveides būtība ir optimizēt normatīvo un uzņēmējdarbības vidi, motivēt pētniecību un biznesu inovatīvām darbībām un panākt resursu efektīvu izmantošanu, kā arī stiprināt iesaistīto pušu aktīvu sadarbību visos kopējā procesa posmos," skaidroja Ministru kabinetā.

 

Padome uzklausīs arī informāciju par iesācējuzņēmumu (start-up) esošo pieredzi, attīstības iespējām un ieguldījumu Latvijas tautsaimniecības mērķu sasniegšanā. Dalībnieki tiks iepazīstināti ar iesācējuzņēmumu attīstības pašreizējo situāciju Latvijā un Baltijas valstu mērogā, konkrētiem veiksmīgiem piemēriem Latvijā un izvirzītajiem attīstības mērķiem, lai sekmētu inovatīvu biznesa ideju īstenošanu praksē un valsts ekonomisko attīstību.

 

Savukārt padomes noslēgumā klātesošie uzklausīs Veselības ministrijas ziņojumu par veselības nozares pētniecības attīstības mērķiem un perspektīvām tādās medicīnas jomās kā biomedicīna, medicīnas tehnoloģijas, biofarmācija un biotehnoloģijas. Veselības nozares pētniecības attīstībai ir izšķiroši svarīga šādu prioritāšu īstenošana: inovatīvu tehnoloģiju izmantošana iedzīvotāju veselības un tās pieejamības uzlabošanā, starptautiska līmeņa pētniecības stiprināšana, inovatīvu preču un pakalpojumu radīšana un to eksportspējas palielināšana, kā arī pētniecības un inovāciju resursu koncentrēšana jomās ar vislielāko zināšanu potenciālu.

 

Latvijas Pētniecības un inovācijas stratēģiskā padome ir Ministru prezidenta vadīta koleģiāla un koordinējoša institūcija, kas izveidota ar mērķi nodrošināt saskaņotu starpinstitūciju sadarbību un īstenot sekmīgu pētniecības, tehnoloģiju attīstības un inovācijas politiku, kā arī Viedās specializācijas stratēģijas ieviešanu un uzraudzību.

0
Autors:BNS
Foto:BNS foto

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

Šodien, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti