Finanšu padomi, kuriem nekad nevajadzētu klausīt 0

Trešdiena, 28 sep 2016, 15:45 Versija drukāšanai

Finanšu padomi, kuriem nekad nevajadzētu klausīt
Cilvēki mēdz būt izpalīdzīgi un cenšas dot padomus, kas liekas pareizi. Taču cik cilvēki, tik katram var būt cieša pārliecība par savu taisnību. Viens uzskatīs, ka ātrie kredīti ir viegls risinājums ātrai naudas iegūšanai, bet otrs būs kategoriski pret šo ideju, atbalstot tikai personīgo iekrājumu laicīgu veikšanu. Katrs no mums vismaz reizi dzīvē ir dzirdējis padomu, kā labāk rīkoties ar naudu, bet ir padomi, kurus nekad nevajadzētu pieņemt par pareizākajiem.


Sāc krāt naudu tikai tad, kad esi aizgājis pensijā

 

“Līdz pensijai ir vēl tik daudz gadu, kāpēc gan tagad par to uztraukties?” - šī ir nepareiza domāšana. Protams, jauniešiem ir patiešām daudz laika līdz iešanai pensijā, taču tas nenozīmē, ka par to nav jādomā. Vienmēr ir jābūt iekrājumiem, kurus negaidītā situācijā var izmantot. Tam nav obligāti jābūt pensijas vecumam, līdz kuram jākrāj nauda, taču ir mierīgāk, ja zinām, ka mums ir iekrājumi. Finanšu tirgus ir mainīgs, bet ir jāsaprot, ka ieguldot summu šodien, pēc pāris gadiem tā būs ievērojami palielinājusies. Sākot ieguldīt naudu jau agros gados, tu praktiski nodrošini sev pienācīgas vecumdienas. Protams, viss ir atkarīgs arī no valsts atbalsta vecumdienās, taču vienmēr ir labi, ja esi padomājis un šo to jau iekrājis.

 

Neuztraucies par studentu kredītu, tas pazudīs pēc 10 gadiem

 

Studenti, lai atmaksātu ikgadējo studiju maksu, ir spiesti ņemt studiju kredītus. Tie ir jāaizņemas atbildīgi, apsverot iespējas, kā tos atmaksāt. Ja pēc studiju beigšanas nestrādāsit, tad būs grūti tos atmaksāt, un jūs nokļūsit parādsaistībās. Ar likumu ir pieņemts, ka studiju kredīts ar gadiem dzēšas, ja strādājat valsts vai pašvaldības darbā. Ar studentu kredītu nevajadzētu aizrauties, ja nezini savus nākotnes mērķus un darba iespējas. Parādi var veidot negatīvu kredītvēsturi, un, galu galā, tev tiks atteikts, piemēram, patēriņa kredīts, ko vēlēsies paņemt, piemēram, mājokļa remontam.

 

Ik pēc diviem gadiem nomaini savu automašīnu

 

Viens no nevērtīgākajiem padomiem, lai ekonomētu savu budžetu. Mašīnu mēs pērkam ar mērķi, lai tā kalpotu ilgi un labi. Ir situācijas, kad tā jāved uz remontu un jāpērk jaunas detaļas, un bieži vien remontā tiek iztērētas prāvas naudas summas. Ja parēķina, cik naudas ir ieguldīts automašīnā divu gadu laikā, vai patiešām ir izdevīgāk iegādāties jaunu automobili un uzsākt atkārtotu remontu tūri? Ja runājam par jaunām mašīnām no saloniem, tad, visticamāk, tās iegādei ir ņemts aizdevums. Tādējādi, pārdodot savu mašīnu, par kuru maksāji bankai, sanāk vēl neizdevīgāk – tev jāatdod kredīta summa, kā arī jānopērk jauna mašīna.

 

Īrēt dzīvokli ir liela naudas izšķiešana

 

Ja tu grasies dzīvot vienā vietā nākošos 20 gadus - tad šajā situācijai padoms būtu vietā. Tomēr, cik dažādas situācijas, tik arī pareizi un nepareizi padomi. Ja zini, ka grasies dzīvot konkrētā vietā uz neilgu laika posmu, piemēram, studējot augstskolā, tad īrēt dzīvokli būs izdevīgāk. Nav jāņem bankas aizdevums, jāpērk sev dzīvoklis, tikai tāpēc, lai tas būtu tavs privātīpašums, bet beigu beigās nemaz negribi dzīvot un strādāt tajā pilsētā.

 

Pievērs uzmanību, no kā ņemt pareizos padomus!

 

Vislielākais ieteikums ir padomāt divreiz, pirms pieņemt kāda cilvēka padomus finanšu jautājumos. Protams, draugi un ģimenes locekļi vienmēr vēl to labāko, taču neorientējas šādās tēmās profesionāli. Ne vienmēr vajag klausīt padomdevējus, jo situācijas mēdz būt dažādas, un bieži vien tām nav viens vienīgs risinājums. Ir noderīgi pašam priekš sevis izstudēt sev svarīgus personīgo finanšu jautājumus no uzticamiem resursiem. Tās var būt uzticamas mājas lapas internetā, kā arī konsultācijas ar bankā strādājošiem profesionāļiem un ekspertiem šajos jautājumos.

0
Autors:Preses relīze
Foto:Publicitātes foto

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

Vakar, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti