Trūcīgās ģimenes ar maziem bērniem pēc Jaunā gada saņems papildu atbalstu – pārtikas un higiēnas preces 0

Trešdiena, 07 dec 2016, 15:03 Versija drukāšanai


Ar mazuļa ienākšanu ģimenē rodas vairākas neatliekamas izdevumu pozīcijas, kas ievērojami maina ģimenes finanšu plānošanu, īpaši gadījumos, kad ienākumi ir ierobežoti. Tāpēc no 2017. gada papildu atbalstu trūcīgām un krīzes situācijā nonākušām ģimenēm ar bērniem vecumā līdz diviem gadiem nodrošinās Labklājības ministrija (LM) ar Eiropas Atbalsta fonda vistrūcīgākajām personām palīdzību.


To paredz šogad veiktie grozījumi Ministru kabineta noteikumos "Pārtikas un pamata materiālās palīdzības sniegšana vistrūcīgākajām personām 2014. – 2020. gada plānošanas periodā". Iespēja saņemt papildu palīdzību būs visām ģimenēm, kurās ir bērns vecumā līdz diviem gadiem un kurām pašvaldība izsniegusi izziņu par ģimenes atbilstību trūcīgas ģimenes statusam vai ārkārtas vai krīzes situāciju.

 

Paredzēti trīs veidu pārtikas preču komplekti un četru veidu higiēnas preču komplekti dažādām bērnu vecuma grupām. Pārtikas preču komplektos paredzēti mākslīgie papildu ēdināšanas maisījumi zīdaiņiem un maziem bērniem, biezputras, augļu un dārzeņu biezeņi, biezeņi ar gaļu un sausiņi. Savukārt higiēnas preču komplektos iekļautas ziepes, matu šampūns, krēms, zobu birste, autiņbiksītes, marlītes un mitrās salvetes ādas kopšanai.

 

Atbalsta piegādes koordinēs Sabiedrības integrācijas fonds, savukārt papildu atbalsta izsniegšanu nodrošinās 29 partnerorganizācijas 480 atbalsta izdales vietās visā Latvijas teritorijā. Informāciju par sev tuvāko atbalsta saņemšanas vietu var saņemt pašvaldības sociālajā dienestā. Visa informācija pieejama šeit.

 

Līdz šim šādām ģimenēm palīdzēja īpaša programma "Palīdzi trūcīgiem mazuļiem", kurā saziedoti vairāk nekā 367 tūkstoši eiro. Labdarības fonda "Ziedot.lv" un veikalu tīkla "Maxima Latvija" organizētajā labdarības programmā "Palīdzi trūcīgiem mazuļiem" kopš 2014. gada decembra saziedoti 367 300, 97 eiro, tādējādi katru mēnesi palīdzot līdz pat 1225 bērniem no visas Latvijas. No 2017. gada atbalsta nodrošināšanu pārņems LM, sniedzot papildu palīdzību programmā iesaistītajām un arī citām trūcīgām un krīzes situācijā nonākušām ģimenēm ar bērniem vecumā līdz diviem gadiem – tā 7. decembrī, labdarības programmas noslēguma pasākumā, norādīja labklājības ministra Jāņa Reira padomnieks Kārlis Eņģelis.

 

No 2014. gada decembra līdz 2016. gada novembrim tika vākti ziedojumi, lai katru mēnesi palīdzētu trūcīgām ģimenēm ar bērniem līdz divu gadu vecumam visā Latvijā. Katra mēneša pēdējā nedēļā trūcīgās ģimenes saņēma mazulim ikdienā nepieciešamāko – autiņbiksītes un piena maisījumus, lai bērniem netrūktu pašas būtiskākās lietas. Kopumā labdarības programmas laikā trūcīgām ģimenēm ar bērniem tika izsniegtas 993 628 autiņbiksītes un 29 408 piena maisījumu iepakojumi.

 

"Sabiedrība divu gadu garumā ir uzņēmusies rūpes par 1000 mazuļiem, parādot, ka Latvijas sabiedrībai šī ir aktuāla tēma. Man ir gandarījums, ka turpmāk šo atbalstu spēsim nodrošināt ar nodokļu un ES fondu līdzekļiem. Šī ir viena no iniciatīvām, kas pierāda, ka demogrāfijas veicināšanai tiek veikti arī reāli darbi," uzsver labdarības fonda "Ziedot.lv" vadītāja Rūta Dimanta.

 

0
Autors:DELFI
Foto:freeimages.com

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

Vakar, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti