Praktiski ieteikumi, kā dārzā ilgāk saglabāt krāšņumu 0

Otrdiena, 15 aug 2017, 11:23 Versija drukāšanai

Praktiski ieteikumi, kā dārzā ilgāk saglabāt krāšņumu
Tas, ka vasara skrien vēja spārniem, it nemaz nav noslēpums, un reizēm šķiet, ka dārza krāšņums tieši tāpat – ātri uzzied un tikpat ātri novīst. Nereti jau jūlija beigās, nemaz nerunājot par augustu, dārziņš izskatās "saguris" – lai krāšņumu varētu baudīt pēc iespējas ilgāk, ieteicams veikt konkrētas darbības noteiktos laikos.


Var gadīties, ka tiešām augusta pirmajā pusē dārzs sāk izskatīties pārziedējis, tāpēc skaistums un gaumīgums paliek otrajā plānā. Ja arī tevi un tavu dārzu skārusi šī problēma, šobrīd daudz lietas labā darīt nevarēsi, taču uzlabot skatu noteikti varēsi nākamgad! Paturi prātā, ka svarīgi nākotni veidot jau daudz agrāk.

 

Problēmas sakne var būt ļoti dažāda, piemēram, stiprs vējš un lietus vai apkārt staigājošie kaķi, suņi, kuri pieliec smagākās augu galotnes u.c. Viens no ieteikumiem, kad balsta mietiņi vairs palīdzēt nevar, ir atzīmēt vietas, kur aug zālaugi, pirms tie atmirst ziemas periodā, lai pavasarī, kad parādās pirmie asni, varētu uzlikt virsū būrīti.

 

Būrīti ieteicams veidot no lokaniem, svaigiem zariņiem, kā arī no jebkura elastīga materiāla, piemēram, bērzu, dižskabārža, kā arī lazdas un kārkla klūgām. Šādi puķes tiek stiprinātas augšanas laikā.

 

Vēl papildus "mietiņu variantam" vari pamēģināt tautā saukto Čelsijas griezienu, kas nosaukumu guvis no tur notiekošās puķu izstādes maijā. Lai to darītu, jābūt patiesi drosmīgam, jo Čelsijas grieziens paredz vasaras ziedu apgriešanu par trešdaļu vai gandrīz pusi tieši pirms ziedēšanas.

 

Uzreiz nevajag ķerties pie visa dārza puķu griešanas, bet intereses pēc vari pamēģināt nākamgad to izdarīt pāris puķēm – redzēs, vai rezultāts būs sevi attaisnojis! Šādā veidā tiek pamainīts ierastais ziedēšanas process, un, piemēram, flokši un asteres beigu galā ziedēs daudz ilgāk un pakāpeniskāk.

 

Ir puķes, kuras patiesi ir vērts pagaidīt ilgāk, piemēram, dālijas, kuras nāk no tālās Meksikas. Plašāk par dāliju audzēšanu un stādīšanu, lasi šeit. Arī kreses lieliski piestāv tieši augusta mēnesim – kad vēl papildus pievilcību sāks atgūt koki, augu krāšņās tekstūras papildinās rudens krāsas. Par gaumi nestrīdas, bet vieniem var šķist, ka tas ir labākais gada brīdis!

0
Autors:DELFI
Foto:pixabay.com

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

Šodien, 09:55 Sabiedriskā transporta mēnešbiļetes Daugavpilī: vai tas ir izdevīgi?
22. aprīlī, 09:16 No 1. jūlija tekstilizstrādājumiem tiks piemērots jauns nodoklis. Kas notiks ar apģērbu cenām?
17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti