12 lietas, kuras noteikti jāiemāca meitai 0

Pirmdiena, 23 maijā 2016, 10:29 Versija drukāšanai

12 lietas, kuras noteikti jāiemāca meitai
Audzinot meitu vai dēlu, tomēr pastāv atšķirības, to atzīst ne vien vecāki, bet arī dažādu jomu speciālisti. Tāpat pastāv tik daudz viedokļu par to, kā tad jāaudzina viena vai otra dzimuma atvases. Šoreiz ļausim iepazīt trīs sieviešu skatījumu jeb padomus par to, kas noteikti būtu jāiemāca meitām.


Džīna Medžore audzina divas meitas, no kurām vecākajai jau būs 18 gadu, Keitlina Morana ir mamma 13 gadus vecai meitai, bet Monika Basa audzina 12 gadus vecu meitu. Lūk, šeit ir 12 lietas, ko mammas gribētu meitām iemācīt, pirms viņas kļūst pieaugušas. Mammu viedokļi apkopoti blogos "Brouhahadreamer.tumblr.com" un "Thoughtcatalog.com".

 

Mīli sevi un arī citi tevi mīlēs

 

Ja tu cienīsi sevi, tad arī citi darīs to pašu. Iemācies sevi mīlēt tādu, kāda esi, un nedomā par citu domām, jo visiem taču neizdabāsi. Taču neaizraujies, egoisms vēl nevienu nav izdaiļojis!

 

Iekšējais skaistums

 

Seko sev līdzi, vienmēr centies labi izskatīties, taču pie visa tā atceries, ka visbiežāk vīrieši precas nevis ar skaistām gleznām, bet tām sievietēm, ar kurām ir interesanti parunāties.

 

Pareizi uztver komplimentus

 

Ideālajā variantā – pamēģini tiem pat noticēt. Nopietni – esi pārliecināta par sevi! Ja tev kāds izsaka komplimentu, vienkārši jāpasaka "paldies", nevis jācenšas attaisnoties.

 

Cieni savu ķermeni

 

Baro to ar labu ēdienu, seko tam līdzi, un nedomā par to kā par problēmu, pat ja tevi pēkšņi kaut kas neapmierina, piemēram, deguna forma vai ķermeņa aprises. Tu esi vesela – tas ir galvenais.

 

Izmanto saules aizsargkrēmu

 

Mums visiem patīk iedegums, jo tas taču it kā labi noslēpj mūsu ādas trūkumus, problēmzonas. Taču ultravioletie stari nav tik nekaitīgi, kā varētu šķist. Esmu to pati izjutusi: pietiek dažas reizes saulē apdegt un pēc kāda laika uz ādas parādās daudz dzimumzīmju, un pat pumpu. Ja gribi ilgāk izskatīties jauna, lieto saules aizsargkrēmu.

 

Nenēsā neērtus apavus

 

Pat tad, ja pārējās meitenes to dara. Augstpapēžu kurpes var uzvilkt īpašos gadījumos, taču ne katru dienu, citādi ar laiku tu pieradīsi paciest sāpes, lai tikai izskatītos labi, bet tas jau pašā saknē ir nepatiesi, jo jau tuvojoties 50 gadu slieksnim, tev būs vesela virkne ortopēdisku saslimšanu, kas nesīs daudz vairāk nepatikšanu.

 

Vari nēsāt apavus uz neliela, bet eleganta papēdīša. Tici, tas tevi izdaiļos ne mazāk, bet veselību gan palīdzēs saglabāt daudz labāk.

 

Iemācies vārdu "nē"

 

Un nebaidies to izmantot! Jo vecāka kļūsi, jo biežāk radīsies situācijas, kurās tev nāksies cilvēkiem atteikt. Zini, ja vien manas audzināšanas metodes nebūs tev gājušas gar ausīm, tev nāksies teikt "nē" vieglprātīgam puisim, alkoholam, narkotikām un daudz kam citam. Iespējams, tas nebūs viegli, jo, redz, cilvēkiem ir nepatīkami dzirdēt atteikumu. Tādēļ jau iepriekš izdomā dažus variantus, lai pateiktu pieklājīgu, bet stingru "nē".

 

Ja puisis nezvana, tad viņš to negrib

 

Vīriešiem ir vieglāk, nekā sievietēm. Viņiem "jā"– tas ir jā, bet "nē" – tas ir nē, tādēļ, ja puisis patiešām vēlēsies ar tevi kontaktēties, viņš tev arī piezvanīs un piedāvās tikties. Ja viņš to nedara, tad nevajag meklēt attaisnojumus, un vēl jo vairāk, zvanīt viņam. Palaid viņu vaļā un nemēģini mainīt situāciju (citādi izdarīsi vēl sliktāk).

 

Nesteidzini notikumus

 

Nevajag tiekties iespējami ātrāk apprecēties vai dzemdēt bērnus tikai tāpēc, ka lielākā daļa tavu draudzeņu to jau izdarījušas. Steigā var viegli kļūdīties un tā rezultātā, stipri nožēlot par neveiksmīgu laulību. Ja gribi būt pa īstam laimīga, proti gaidīt.

 

Nebaidies asaru

 

Nekad nebaidies dalīties ar savām jūtām. Sevī turēt emocijas (īpaši negatīvās) – ir daudz sliktāk. Nebaidies raudāt, kad tev tas ir nepieciešams, lai savās asarās atrastu jaunus spēkus. Pašās grūtākajās minūtēs atceries, ka laiks ir labākais ārsts, kurš dziedē vairumu rētu.

 

Mācies būt patstāvīga

 

Iespējami ātrāk sāc mācīties gatavot ēst, tīrīt, vākt māju un pat iesist naglas, un mainīt riepas mašīnai. Jo ātrāk tu to iemācīsies darīt, jo vieglāk tev dzīvē klāsies, jo, redz, mēs ar tēti ne vienmēr būsim blakus, lai tev palīdzētu.

 

Mājās tevi vienmēr gaida

 

Kaut kad tu no mums aiziesi – apprecēsies vai vienkārši sāksi dzīvot atsevišķi. Neraugoties uz to, atceries, tev vienmēr ir dzimtās mājas, kurās tu vari atgriezties. Lai kas arī nenotiktu. Jebkurā diennakts laikā. Mēs vienmēr būsim priecīgi tevi redzēt.

 

0
Autors:DELFI
Foto:freeimages.com

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti