Kosmetoloģe: "Sauļojoties galvenā rehabilitācija ādai ir dziļa un pamatīga tās mitrināšana" 0

Pirmdiena, 27 jūn 2016, 10:42 Versija drukāšanai

Kosmetoloģe: "Sauļojoties galvenā rehabilitācija ādai ir dziļa un pamatīga tās mitrināšana"
"No mēdijiem pārsvarā to vien dzird, ka sauļoties ir kaitīgi. Neaizmirsīsim, ka ādai saule ir nepieciešama, jo tikai, saulei iedarbojoties uz ādu, dabīgā veidā sintezējas organismam nepieciešamais D vitamīns. Turklāt mūsu platuma grādos cilvēkiem sauļošanās dod laimes sajūtu, brūnais ādas tonis ļauj justies pašpārliecinātākiem, tāpēc, neskatoties uz brīdinājumiem, vairums cilvēku vasarā izmantos katru iespēju ķert saules starus. Svarīgi būtu iemācīties pareizi sauļoties, kā arī kopt ādu vasarā, lai rudenī tā neizskatītos pēc sažuvušas rozīnes," uzsver kosmetoloģe Inga Saulīte.


Protams, nevadzētu krist galējībās, un cepināties saulē visu dienu. Kā arī ļoti svarīgi būtu ievērot vispārzināmas lietas - sauļojoties noteikti jāizmanto saules aizsargkrēms ar ādai atbilstošu SPF staru filtru, kas pasargā ādu no ultravioleto staru iedarbības. Ļoti svarīgi būtu atjaunot saules aizsargkrēmu pēc peldēšanās, kā arī sauļojoties krēmu jāatjauno ik pēc divām stundām.

 

Vēl cilvēki bieži nezina, ka saules aizsargkrēmu vislabāk ir smērēt nevis pludmalē, bet vismaz pusstundu pirms sauļošanās, lai tas paspēj iedarboties uz ādu.

 

Kosmetoloģe Inga Saulīte uzsver: "Ja tomēr esat nolēmis vasarā sauļoties, jau laicīgi der parūpēties, lai samazinātu saules nodarīto postu ādai, piemēram, aizkavētu jaunu krunciņu veidošanos."

 

Sauļojoties galvenā rehabilitācija ādai ir dziļa un pamatīga tās mitrināšana, jo sauļojoties āda izžūst. Mitrināšanu var nodrošināt, lietojot ādu mitrinošus krēmus, taču daudz labāku efektu dos procedūras, kas paredzētas dziļai un pamatīgai ādas mitrināšanai vasarā. Piemēram, vasarai piemērotas ir skābekļa procedūras. Veicot skābekļa procedūras, uz ādu pamatā iedarbojas ar skābekļa spiediena strūklu, šāda iedarbība ir maigāka un saudzīgāka, tāpēc neizraisa ādas pigmentāciju. Kosmetoloģe Inga Saulīte skaidro, ka ādas mitrināšana tiek panākta, ar skābekļa strūklu ievadot ādā mitrinošas vielas, piemēram, hialuronskābi vai arī vitamīnus, kas ādai dod papildus aizsardzību pret apkārtējas vides, tai skaitā saules kaitīgo ietekmi.

 

Savukārt skābelis ādai ir vitāli nepieciešams. Vasarā - karstā laikā āda to saņem mazāk, palēninās ādas vielmaiņa, veidojas tūska. Bagātinot ādu ar skābekli, var mazināt tūsku, maisiņus zem acīm, un protams, skābekļa procedūras ļoti labi atvēsina un atsvaidzina ādu.

 

Tiem, kuri plāno vasarā sauļoties, der arī zināt – ja āda būs mitrināta, iedegums veidosies skaistāks un vienmērīgāks, kā arī būs mazāks risks, ka āda pēc sauļošanās lobīsies – attiecīgi arī iedegums saglabāsies ilgāk.

0
Autors:Preses relīze
Foto:BNS foto

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

Vakar, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti