Kā uzglabāt zemenes, lai tās nesabojātos dienas laikā 0

Ceturtdiena, 30 jūn 2016, 10:57 Versija drukāšanai

Kā uzglabāt zemenes, lai tās nesabojātos dienas laikā
Zemeņu laiks ir patiesi burvīgs – sārtvaidzītes varam ēst teju visu dienu, līdz groziņā vairs nav palikusi neviena pati oga. Taču tajos brīžos, kad no tirgus esam atnesuši maisiņu ar sārtajām ogām un negrasāmies apēst uzreiz, svarīgi ir tās pareizi uzglabāt.


Nevienam taču nepatīk pēc dažām stundām ielūkoties zemeņu traukā un redzēt, ka tās ir pamatīgi saspiedušās, sasulojušās un jau sāk pelēt. Tāpēc ievēro šos dažus knifiņus, lai arī nākamajā rītā brokastīs varētu notiesāt kādu bļodiņu ar zemenēm un pienu!

 

Esi bezkaunīgs

 

Ja ogas iegādājies tirgū, tad aizmirsti par piekāpību un esi bezkaunīgs. Kā pircējiem mums ir tiesības izvēlēties ne tikai kilogramu zemeņu, bet arī katru atsevišķo ogu. Tāpēc pavēro, ko dara pārdevēja – neļauj maisiņā likt nesmukas un saspiestas ogas, bet izvēlies tādas, kas ir stingras un svaigas.

 

Mazgā tikai pirms ēšanas

 

Šo ievēro kā stingru likumu – zemenes nomazgā tikai tad, kad grasies tās ēst vai izmantot receptē. Zemenes ir kā mazi sūklīši, jo tiklīdz tās tiek samitrinātas, visu šķidrumu uzņem. Ja tās būs sasūkušas ūdeni, sāks ātrāk bojāties.

 

Atstāj kātiņus pēc iespējas ilgāk

 

Arī zaļo kātiņu atstāšana paildzinās zemeņu mūžu. Tāpēc, ja vien iespējams, nenorauj tos uzreiz.

 

Izlasi bojātās ogas

 

Viena mīksta un sabojājusies oga ļoti fiksi sabojās pārējās. Tā, diemžēl, ir skumja ķēdes reakcija. Tāpēc uzreiz pēc ogu pārnešanas mājās izlasi tās, kas ir saspiedušās. Veselās ogas ieliec kādā traukā, bet saspiestās vari pārbērt ar cukuru, samīcīt un sasaldēt.

 

Piemērotākā glabāšanas vieta

 

Ja ogas plāno izmantot uzreiz, nekas ļauns nenotiks, ka glabāsi tās turpat virtuvē. Istabas temperatūrā tām nekas nedraudēs, ja vien neatradīsies tiešos saules staros. Ja zemenes paredzētas nākamajai dienai, tad vislabākā vieta to glabāšanai būs dārzeņu un augļu atvilktne ledusskapī. Atvilktnē zemenes saglabās mitrumu un neizžūs.

 

Pirms likšanas ledusskapī zemenes izņem no maisiņa vai iesaiņojuma, kurā atradušās. Ogas nemazgā, bet izkārto kādā plastmasas kārbiņā, kas izklāta ar papīra dvieļiem. Galvenais nelikt zemenes lielā kaudzē, lai tās nesaspiestos.

0
Autors:DELFI
Foto:freeimages.com

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

Vakar, 12:05 Daugavpils 100+ sekundēs (03.07.2020., VIDEO)
3. jūlijā, 13:40 Daugavpils 100+ sekundēs (02.07.2020., VIDEO)
2. jūlijā, 12:55 Daugavpils 100+ sekundēs (01.07.2020., VIDEO)
1. jūlijā, 10:45 Daugavpils 100+ sekundēs (30.06.2020., VIDEO)
30. jūnijā, 13:20 Daugavpils 100+ sekundēs (29.06.2020., VIDEO)
30. jūnijā, 08:00 Ievēlēts jauns Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs (VIDEO)
29. jūnijā, 14:55 Stop viltus ziņām! (Raidījums nr. 2)
29. jūnijā, 14:40 Kur dzemdēs daugavpilietes? (VIDEO)
27. jūnijā, 17:00 Mēs zinām (Raidījums №7)
27. jūnijā, 12:20 Daugavpils Mūzikas vidusskola: ir veikti aptuveni 80 % no darbiem (VIDEO)
26. jūnijā, 14:00 Daugavpils 100+ sekundēs (25.06.2020., VIDEO)
21. jūnijā, 17:00 Mēs zinām (Raidījums №6)
20. jūnijā, 10:50 Daugavpils 100+ sekundēs (19.06.2020., VIDEO)
19. jūnijā, 13:20 Vide mums līdzās (Raidījums nr. 1)
18. jūnijā, 14:50 Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskolas audzēkņu sasniegumi

 

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

Shanson
Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti