Vienības namā darbojas radošās darbnīcas 0

Otrdiena, 20 dec 2016, 09:20 Versija drukāšanai

Vienības namā darbojas radošās darbnīcas
Līdz ilgi gaidīto un vismīļāko svētku – Ziemassvētku un Jaunā gada – atnākšanai ir atlikušas tikai dažas dienas. Svētku priekšvakarā Daugavpils ietērpta greznā rotā. Pilsētas ielas izgaismo daudzkrāsainas iluminācijas. Īpaši krāšņa Daugavpils ir vakara stundās. Šogad pašvaldības speciālisti centās ieviest pilsētas svētku noformējumā jaunas krāsas un elementus.


No tirdzniecības rindām atbrīvotajā laukumā 18. novembra un Valkas ielas krustojumā tika uzstādīta liela, pūkaina egle, pie kuras sabiedriskās organizācijas var rīkot svētku pasākumus. Pilsētnieku un Daugavpils viesu uzmanību piesaista uzņēmuma „Daugavpils satiksme” izrotātais tramvaja vagoniņš. Pilsētas ielās kursē arī svētku tramvajs. Janvārī Jauniešu dome tajā rīkos muzikālus dzejas pasākumus. Brauciena laikā pasažieriem būs iespēja klausīties dzeju un dziesmas dažādās valodās jauno autoru izpildījumā. Sekojiet papildus informācijai par šiem pasākumiem. Savukārt A. Pumpura skvērā gaismas ir pievilinājušas taureņus. Skvērā pie Daugavpils Universitātes un Dubrovina parkā zaigo strūklakas. Svētki norit labestības un sirsnības zīmē, tāpēc dekora vienojošais elements ir sirsniņas. Ir atjaunots arī Rūķu namiņa interjers. Tas ir papildināts ar jauniem aksesuāriem, tāpēc praktiski nav palicis vietas, kur izvietot radošās meistardarbnīcas.

Ieeja meistardarbnīcās ir no Ģimnāzijas ielas puses. Jaunajās telpās kā pirmie uzsāka darboties bērnu un jauniešu centra „Jaunība” pārstāvji. Pagājušajā nedēļas nogalē šeit darbojās astoņi dažādi pulciņi.

 

Gan bērni, gan pieaugušie varēja atrast nodarbi pēc sirds patikas atbilstoši savām spējām. Izmantojot dažādus palīgmateriālus – papīru, lentas, pērlītes un daudzkrāsainas strēmeles – varēja izgatavot eglīšu rotājumus, apsveikuma kartiņas un simpātiskus sniegavīrus.

 

Radošās meistardarbnīcas, ko organizē pilsētas sabiedriskās organizācijas un nacionālās kultūras biedrības, darbosies katru dienu līdz decembra beigām, kā arī 7. un 8. janvārī. Vakarā Vienības laukumā pastaigājas pasaku varoņi. Satikt viņus, parunāties un nofotografēties var darba dienās no plkst. 17.00 līdz 18.00. Svētku pasākumu apmeklētājus vēl gaida daudzi pārsteigumi. 24. decembrī plkst. 18.30 Sv. Pētera ķēdēs katoļu baznīcas pagalmā Rīgas ielā notiks Betlēmes silītes atklāšana. Galvenie svētku pasākumi norisināsies pilsētas centrālajā laukumā 31. decembrī. Plkst. 12.00 tiks dots starts tradicionālajam Jaungada skrējienam, 23.30 sāksies koncerts, kopā sagaidīsim Jauno gadu un izbaudīsim svētku uguņošanu. Pēc salūta koncerts turpināsies, un svētki noslēgsies ar nakts diskotēku. Visu pasākumu detalizēta programma ir pieejama pilsētas domes mājaslapā. Tur varēs iepazīties arī ar izmaiņām sabiedriskā transporta kustības sarakstos.

 

0
Autors:TV DAUTKOM

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

22. aprīlī, 09:16 No 1. jūlija tekstilizstrādājumiem tiks piemērots jauns nodoklis. Kas notiks ar apģērbu cenām?
17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti