Krievijā notiek reģionālās un vietējās vēlēšanas 0

Svētdiena, 10 sep 2017, 12:49 Versija drukāšanai

Krievijā notiek reģionālās un vietējās vēlēšanas
Daļā Krievijas federācijas subjektu svētdien notiek reģionālās un vietējās vēlēšanas, un tās ir pēdējās nozīmīgās vēlēšanas pirms martā gaidāmajām prezidenta vēlēšanām.


Liela uzmanība ir pievērsta vēlēšanām galvaspilsētas Maskavas municipālajos rajonos, kur opozīcijas kandidāti cer iegūt vairāk balsu nekā citur valstī.

 

Vietējo parlamentu vēlēšanas notiek sešos federācijas subjektos - Krasnodaras novadā, Penzas apgabalā, Sahalīnas apgabalā, Saratovas apgabalā, Udmurtijā un Ziemeļosetijā. Gaidāms, ka šajos parlamentos turpinās dominēt valdošā partija "Vienotā Krievija".

 

Republikas vadītāju vēlēšanas notiek Burjatijā, Karēlijā, Mari, Mordvijā un Udmurtijā, bet gubernatoru vēlēšanas - Belgorodas, Jaroslavļas, Kaļiņingradas, Kirovas, Novgorodas, Rjazaņas, Saratovas, Sverdlovskas un Tomskas apgabalos, Permas novadā, kā arī okupētajā Sevastopolē. Deviņos no šiem 16 federācijas subjektiem uz atkārtotu ievēlēšanu pretendē pašreizējie vadītāji no "Vienotās Krievijas".

 

Četros federācijas subjektos opozīcijas pārstāvju kandidatūras uz subjekta vadītāja amatu netika reģistrētas tā dēvētā municipālā filtra dēļ. "Municipālais filtrs" noteic, ka federācijas subjektu vadītāju amata kandidatūras var tikt reģistrētas, ja to atbalstam savākts noteikts skaits šī federācijas subjekta municipālo deputātu parakstu. Atkarībā no federācijas subjekta, pretendentam jāiegūst 5-10% visu municipālo deputātu parakstu.

 

Tā kā daudzviet pašvaldību deputāti ir no "Vienotās Krievijas" vai valdošās partijas sabiedrotie, kritiķi norāda, ka "municipālais filtrs" ieviests, lai ierobežotu opozīcijas pārstāvju iespējas kandidēt federācijas subjektu vadītāju vēlēšanās. Viens no opozicionāriem, kurš "municipālā filtra" dēļ nevar kandidēt šajās vēlēšanās, ir Jekaterinburgas mērs Jevgeņijs Roizmans, kurš gribēja kandidēt uz Sverdlovskas apgabala gubernatora amatu.

 

Maskavas domnīcas "Mercator Group" analītiķis Dmitrijs Oreškins RFE/RL teica, ka "reģionālajās vēlēšanās nebūs nekādu pārsteigumu, jo viss tiek kontrolēts", un ka vēlēšanās uzvarēs "Vienotās Krievijas" kandidāti vai "cilvēki, kurus apstiprinājusi "Vienotā Krievija"".

 

Pavisam Krievijā svētdien notiek apmēram 6000 dažāda līmeņa vēlēšanu, kurās ir iespēja nobalsot 46 miljoniem cilvēku.

 

Nākamā gada martā valstī gaidāmas prezidenta vēlēšanas, un gaidāms, ka tajās pašreizējais prezidents Vladimirs Putins mēģinās saglabāt amatu uz vēl vienu termiņu. Putins vēl nav oficiāli paziņojis, ka kandidēs vēlēšanās.

0
Autors:LETA
Foto:Photl.com

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

Vakar, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti