Airbus pilota psiholoģiskais portrets - biedējošs 0

Piektdiena, 27 mar 2015, 11:08 Versija drukāšanai

Airbus pilota psiholoģiskais portrets - biedējošs
Aviokompānijas Germanwings pilota Andreasa Lubica, kurš, iespējams, apzināti Alpos nogāza lidmašīnu, nogalinot 150 cilvēkus, uzvedība līdzinās sērijveida slepkavu uzvedībai, norāda Birmingemas universitātes profesors, psihologs Kregs Džeksons.


Ir zināmi fakti, ka Lubics depresijas dēļ uz vairākiem mēnešiem pārtrauca pilota apmācības, viņš apzināti aizslēdza durvis, lai nelaistu pilotu kabīnē kapteini, turklāt viņa elpošana līdz pat katastrofas brīdim bija «vienmērīga un normāla». Tas liecina, ka Lubica prāts bijis līdzīgs tādu cilvēku prātiem, kas rūpīgi izkalkulē masu slepkavības, piemēram, skolās, profesora teikto citē «Daily Mail».

 

Pilotu veselība tiek pārbaudīta ik pēc sešiem mēnešiem, jo tai ir izšķiroša nozīme lidojumu drošībai.Taču vakar parādījās informācija, ka Lubics 2008.gadā pārtrauca apmācības depresijas un «izdegšanas sindroma» dēļ. «Lufthansa» pārstāvji apgalvo, ka vēlāk viņš izgājis visas pārbaudes un pierādījis, ka ir «100% derīgs lidošanai», taču Džeksons uzskata, ka pilots bija «psiholoģiski vājš».

 

Viņš atzīmē, ka Lubica uzvedība atgādina «tādas personas uzvedību, kurš veic masu slepkavības skolās, nometnēs vai armijas bāzēs. Tas ir viņu sociālais protests, jo viņi vairs nespēj tikt galā ar dzīves problēmām».

 

Iespējams, ka pilots bijis garīgi vesels, taču atsevišķi viņa personības aspekti komplektā ar stresu varēja izraisīt traģēdiju, norāda psihologs.

 

Džeksons atzīmē - pilota vienmērīgā elpošana pirms traģēdijas liecina par to, ka viņš nepiederēja «nekontrolējamu maniaku» kategorijai». Iespējams, viņš mājas datorā jau bija izmēģinājis šo situāciju.

 

«Šī tipa masu slepkavas nav «traki», kā daudzi to varētu domāt, viņi neārdās, nezaudē galvu. Viņi ļoti precīzi zina, ko dara. Piemēram, šis pilots gaidīja, kad viņa kolēģis atstās kabīni un tad tajā ieslēdzās, lai realizētu savu plānu.»

 

Komentējot Lubica depresiju, Džeksons norādīja, ka piloti mēdz slēpt emocionālās un garīgās problēmas, jo viņi baidās sabojāt savu reputāciju.

 

Pilota darbs ir stresa pilns, tādēļ iepriekš bijuši incidenti, kad piloti mēģina lidot alkohola ietekmē, kas kalpo kā nomierinošs līdzeklis. Pāri kritiskajai robežai šādu cilvēku var «pagrūst» sociālas, attiecību vai finansiālas problēmas.

0
Autors:apollo.lv
Foto:gallery.com

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

Vakar, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti