Psihiatriskajā slimnīcā „Slobodka” norisinājās starptautiska projekta noslēguma konference 0

Otrdiena, 28 apr 2015, 13:54 Versija drukāšanai

Psihiatriskajā slimnīcā „Slobodka” norisinājās starptautiska projekta noslēguma konference
2015.gada 23. aprīlī Baltkrievijā Braslavas reģionālajā psihiatriskajā slimnīcā „Slobodka” norisinājās starptautiska projekta „Veselības aprūpes servisu attīstība un uzlabošana cilvēku ar garīgā rakstura traucējumiem pārrobežu reģionos” LLB-2-217, ”R–D–S HEALTH”, kurā sadarbojas Latvijas, Lietuvas un Baltkrievijas psihiatriskās slimnīcas, noslēguma konference. Noslēguma konferencē piedalījās projekta partneru pārstāvji, amatpersonas, projekta darbinieki. Projekta partneri, Nr.2 Daugavpils psihoneiroloģisko slimnīcu, noslēguma konferencē pārstāvēja slimnīcas valdes locekle, projekta vadītāja Nonna Stašune u.c. projekta realizācijā iesaistītie slimnīcas darbinieki. Konferences laikā tika aktīvi analizēti un apspriesti galvenie projekta partneru ieguvumi, sasniegtie projekta īstenošanas laikā rezultāti, kā arī turpmākās sadarbības iespējas.


Projekts tiek realizēts, pateicoties Eiropas kaimiņattiecību un partnerības instrumenta Latvijas-Lietuvas-Baltkrievijas savdabības programmai. Pavisam drīz, šī gada 30.jūnijā projekts noslēgsies. Projekta noslēguma konference sākās ar vadības uzstāšanos. Tās laikā vadītāji atzina, ka katrs no projekta partneriem var lepoties ar būtiskiem ieguvumiem un sasniegumiem.

 

Galvenais projekta partneris, Rokišku psihiatriskās slimnīcas projekta vadītājs Oļegs Gorbunovs, uzstājās ar prezentāciju, kuras laikā detalizēti izklāstīja projekta gaitā realizētos pasākumus, veiktos darbus, sasniegtos rezultātus, uzsvēra to, ka projekta gaitā bija vērojama sadarbības starp partneriem izaugsme. Viens no galvenajiem projekta mērķiem bija infrastruktūras uzlabojumu veikšana, bet svarīgi atzīmēt to, ka vērtīgs ieguvums no dalības projektā ir arī cilvēku saskarsme – cieša un aktīva sadarbība, savstarpēja palīdzība un izpratne, pieredzes starp projekta partneriem apmaiņa.

 

Noslēguma konferences dalībniekiem tika sniegta iespēja viesoties Braslavas reģionālās psihiatriskās slimnīcas „Slobodka” projekta ietvaros renovētajā stacionāra ēkā. Pateicoties projekta īstenoto pasākumu rezultātā veiktajai renovācijai, kā arī iegādātajām ierīcēm un mēbelēm, psihiatriskās slimnīcas „Slobodka” stacionāra sieviešu nodaļas pacientēm tagad ir iespēja saņemt uzlabotus ārstēšanas pakalpojumus. Daugavpils psihoneiroloģiskā slimnīca var lepoties ar projekta ietvaros renovēto dezinfekcijas un sterilizācijas kameru un mācību centra atklāšanu.

 

Slimnīcas pacientiem tagad ir iespēja ar speciālistu palīdzību darboties mācību centrā, atgūstot atmiņā ne tikai jau esošās un nozaudētās prasmes un iemaņas, bet arī iegūstot jaunas, kā arī darboties praktiski. Tā ir jauna iespēja Daugavpils psihoneiroloģiskās slimnīcas pacientiem, jo, pateicoties tai, pacienti kļūst socializētāki, mācās no jauna rūpēties par sevi, savu apkārtni, komunicēt ar citiem, kā arī būt par labsirdīgiem un saprotošiem attiecībā pret apkārtējiem cilvēkiem. Tas ir vēl viens solis pretī sabiedrības drošībai.

 

Noslēguma konferences laikā tika uzsvērts galvenais: projekta mērķis ir palīdzēt samazināt pacientu ar garīga rakstura traucējumiem skaitu, nodrošinot veiksmīgu pacientu rehabilitāciju un viņu atgriešanos sabiedrībā, tādējādi sekmējot sabiedrības drošību. Mērķis tiek veiksmīgi sasniegts. Tika iegūta veiksmīgas un uzticamas sadarbības pieredze, kā arī izveidots labs pamats turpmākai aktīvai sadarbībai.

 

 

0

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti