NATO: Krievija Krimā izvietojusi iekārtas, kas ļauj palaist atomraķetes 0

Sestdiena, 23 maijā 2015, 11:14 Versija drukāšanai

NATO: Krievija Krimā izvietojusi iekārtas, kas ļauj palaist atomraķetes
Krievija Krimā ir izvietojusi iekārtas, kas ļauj palaist atomraķetes, apstiprina NATO virspavēlnieks Eiropā ģenerālis Filips Brīdlovs.


Ģenerālis uzsver, ka NATO rīcībā nav informācijas, vai Krievijas spēki Krimā ir izvietojuši arī pašas atomraķetes, taču iekārtas, kas tur konstatētas, to neizslēdz. Tajā pašā laikā viņš norāda, ka pagaidām nav iemesla domāt par atomieroču pozicionēšanu Eiropā, lai tādējādi reaģētu uz Krievijas rīcību.

 

Daudzas no militārajām iekārtām, ko Krievija izmanto, var tikt lietotas divējādi – gan parastajiem, gan atomieročiem, tā tiekoties ar medijiem NATO mītnē Briselē atzina NATO spēku virspavēlnieks Eiropā ģenerālis Filips Brīdlovs, apstiprinot jau vairākkārt NATO izskanējušās bažas par Krievijas prezidenta Valdimira Putina solījumu Krimā izvietot atomraķetes. Taču, kā sacīja Brīdlovs, tas nenozīmē, ka Eiropai tagad vajadzētu sarosīties un pārdomāt savu kodolieroču pielietojumu.

 

„Vispirms es gribētu sacīt, ka tās nav nopietnas runas no kodolvalsts puses. Mēs pagaidām neesam redzējuši nekādas būtiskas izmaiņas," norāda Brīdlovs.

 

"Mums nevajag veikt nekādas korekcijas mūsu kodolpolitikā. Pirmkārt un galvenokārt, mūsu rīcībā ir droša un ļoti spējīga kodolreakcija, mūsu uzdevums ir to turēt no īstenošanas cik vien tālu iespējams," uzsvēra ģenerālis.

 

Raksturojot situāciju Ukrainā, ģenerālis Brīdlovs atzina, ka Krievija turpina censties „pārrakstīt starptautiskos likumus” un situācija Ukrainā kopumā saglabājas trausla. Nav pazīmju par tās uzlabošanos.

 

„Krievijas spēki papildina un pārvieto savas pozīcijas Austrumukrainas pilsētās un arvien ir spējīgi pārvietot lielu skaitu savu spēku, turklāt ļoti ātrā laikā, lai destabilizētu reģionu. Lai arī mēs nevaram būt pilnīgi pārliecināti par Krievijas nolūkiem, taču no tā, ko redzam, secinām, ka bruņotie spēki teritorijā nostiprinās," viņš norāda.

 

Atbildi parādā nav palikusi arī Krievija. Prezidenta Vladimira Putina runasvīrs Dimitrijs Peskovs sacījis, ka Rietumi var rēķināties ar asu Krievijas reakciju, ja uzdrošināsies Ukrainas teritorijā izvietot savas raķešu palaišanas sistēmas. Tas būšot milzīgs drauds Krievijas drošībai.

 

Vēl pirms Ukrainas konflikta Krievija asi pretojās un iebilda arī NATO plāniem izvietot pretraķešu aizsardzības sistēmas Austrumeiropas valstīs, lai gan NATO strikti noliedza, ka tās jebkad būtu domātas vērst pret Krieviju, tā vietā sistēmas bija domātas tā brīža draudiem no Irānas puses.

0
Autors:lsm.lv
Foto:lsm.lv

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti