Aktieri Dmitrijs Nazarovs un Olga Vasiļjeva pēc aizbraukšanas no Krievijas kāps uz skatuves Daugavpilī ar programmu „L'amour-mur” vai „Ačgārnā lielvalsts” 0

Otrdiena, 18 apr 2023, 09:08 Versija drukāšanai

Aktieri Dmitrijs Nazarovs un Olga Vasiļjeva pēc aizbraukšanas no Krievijas kāps uz skatuves Daugavpilī ar programmu „L'amour-mur” vai „Ačgārnā lielvalsts”

Baidoties par savu drošību, aktieri nevar atgriezties Dzimtenē, bet viņi turpina darbu: ieraksta sociāli akūtas fabulas, dziesmas, dzeju. Pirmo reizi pēc aizbraukšanas no Krievijas Federācijas aktieri izies uz skatuves Daugavpilī. Programmā „L'amour-mur” vai „Ačgārnā lielvalsts” skanēs pilsoniska dzeja un fabulas, autordziesmas, romances un kaverversijas.


Pavadījums: manouche-ģitāra — ģitārists, komponists, gipsy jazz izpildītājs Dmitrijs Kupcovs.

 

Dmitrijs Nazarovs vairāk nekā 20 gadus ir veltījis Čehova v.n. Maskavas Mākslas teātrim ( МХТ им. Чехова), viņš ir teātra prēmiju laureāts, pazīstams televīzijas un kinoaktieris. Savukārt Krievijas Federācijas nopelniem bagātā māksliniece Olga Vasiļjeva - „traka temperamenta un pievilcības aktrise”, arī ir nospēlējusi desmitiem lomu Čehova v.n. Maskavas Mākslas teātrī, filmējusies filmās „Тоbols”, „Barhanovs un viņa miesassargi”, seriālos „Virtuve” un „Izaicinājums”, viņi abi izies pie skatītājiem un pastāstīs savu stāstu.

 

 

Jau gandrīz gadu savā YouTube-kanālā Nazarovs ir skaidri paudis savu pilsonisko pretkara pozīciju. Pēc Olgas Vasiļjevas teiktā: “Ir labi, ka esam pret slepkavībām, meliem un verdzību. Labi, ka atrodam spēku runāt.” Aktieri, kuri ir spējuši savus varoņus pārvērst par īstiem, atpazīstamiem publikas favorītiem, nevar atkāpties no saviem principiem. 

 

Pirms 11 mēnešiem viņi kopā uzstājās ar autordziesmu „Vai krievi grib karu?”, kas burtiski uzspridzināja internetu. 2022. gada vasarā kopīgā intervijā laikrakstam „Novaja Gazeta. Eiropa” aktieri atzinās, ka apgūst sen aizmirsto ezopiešu valodu. Tā ir fabulu, sarkasma, ironijas un pilsoniskās nepaklausības valoda. Nazarovs un Vasiļjeva palika Krievijā tik ilgi, kamēr bija iespēja kalpot teātrī un cerēja, ka spēs pārraidīt skatītājiem savas domas un izjūtas.

 

152 reizes aktieris Ņeščastļivceva tēlā parādījās uz Maskavas Mākslas teātra skatuves izrādē „Mežs”, un viņa varoņa monologs „cildenu mākslinieku” aizstāvībai pret liekulīgajiem „meža” iemītniekiem izskanēja pārliecinoši līdz pat 2023. gada janvārim, kad Nazarovs un Vasiļjeva tika no teātra atlaisti. Тurklāt kļuva zināms, ka Nazarovu izgriezīs no jau nofilmētajām ainām „12 krēslu” jaunajā ekranizācijā, kur viņam bija jāspēlē Kisas Vorobjaņinova loma, bet epizodes ar Olgu Vasiļjevu Jeļenas Buras lomā filmā netiks iekļautas.

 

Nāciet atbalstīt iemīļotos māksliniekus!

 

Saite uz biļešu pārdošanu šeit.

 


0
Autors:Grani.lv

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties
25. oktobrī, 10:10 Apkures tarifs Daugavpilī saruks par vēl 5%; “apkures grozā” – šķelda un propāna butāna maisījums
18. oktobrī, 15:25 Daugavpilietei Marijai Trošinai apritēja 104 gadi!

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti