Grīvas mikrorajonā uzbūvēts jauns bērnu rotaļu laukums 0

Otrdiena, 23 maijā 2017, 09:00 Versija drukāšanai

Grīvas mikrorajonā uzbūvēts jauns bērnu rotaļu laukums
Šobrīd Daugavpilī ir vairāk nekā 200 bērnu rotaļu laukumi. Katru gadu pilsētā tiek atjaunotas jau esošās un būvētas jaunas vietas atpūtai un sportam. Šogad dažādos pilsētas mikrorajonos tiks izveidoti vēl pieci bērnu laukumi. Pirmais no tiem atklāts Baznīcas ielā Grīvas mikrorajonā.


Vietējie iedzīvotāji, pēc kuru lūguma par Daugavpils pašvaldības līdzekļiem šis laukums uzbūvēts, par godu šim notikumam sarīkoja īstus svētkus ar mūziku, baloniem, lentītes pārgriešanu un atslēgas izsniegšanu, lai nodrošinātu mantas saglabāšanu un aizsardzību. Jaunieši apsolīja stingri uzraudzīt kārtību. Ideju par laukuma izveidošanu pagājušajā gadā ierosināja Grīvas iedzīvotāju iniciatīvas grupa, un Domes vadība to atbalstīja. Pēc iepirkuma procedūras rezultātu paziņošanas darbi paveikti visīsākajā termiņā.

 

Iedzīvotāji nešaubās par to, ka laukums nestāvēs tukšs. Apkaimē dzīvo 85 bērni, šogad ir piedzimuši vēl pieci, un līdz šim viņiem vienkārši nebija kur pavadīt brīvo laiku. Tagad agrāk pamestais un nekoptais zemesgabals ir pārtapis par ērtu un pievilcīgu atpūtas stūrīti.

 

Šeit viss ir paredzēts aktīvai un mierīgai laika pavadīšanai gan bērniem, gan pusaudžiem un pieaugušajiem. Šeit ir uzstādīts gan sporta rīks, gan pagaidām vienīgais pilsētā, bet acīmredzot ne pēdējais, masīvs un izturīgs tenisa galds. Gar bērnu laukumu iet ceļš, tāpēc drošības nolūkos teritoriju apjož žogs. Bērni nenogurdami skrēja no viena rotaļu laukuma elementa uz citu, vēloties izmēģināt katru.

 

Saskaņā ar konkursa rezultātiem Daugavpils firma “Vaveļ” veic pašvaldības pasūtījuma izpildes darbus vēl divos objektos: aprīko bērnu rotaļu laukumu Ruģeļu ūdenskrātuves krastā un Akmeņu dārzā (Kandavas ielā). Mikrorajonā Kalkūni (Ķieģeļu ielā 19) celtniecības darbus veic firma no Jūrmalas. Šeit tiks izveidotas trīs zonas: pavisam maziem bērniem, vecākiem bērniem un pieaugušiem sporta cienītājiem. Laukumā tiks ieklāts gumijas segums, gājēju celiņi nobruģēti un būs veikta teritorijas apzaļumošana. Mūsdienīgu bērnu rotaļu laukumu izveidošanai norādītajās adresēs no pilsētas budžeta piešķirti 169 000 eiro (bez PVN). Visi darbi ir jāpabeidz līdz vasaras sākumam. Paralēli tiek rīkots konkurss par bērnu rotaļu laukuma izbūvi mikrorajonā Križi. Tas tiks ierīkots māju pagalmā Viršu ielā 46 un Poligona 58.

0
Autors:TV DAUTKOM

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

29. aprīlī, 12:54 Tiek noslēgta apkures sezona
25. aprīlī, 09:55 Sabiedriskā transporta mēnešbiļetes Daugavpilī: vai tas ir izdevīgi?
22. aprīlī, 09:16 No 1. jūlija tekstilizstrādājumiem tiks piemērots jauns nodoklis. Kas notiks ar apģērbu cenām?
17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti