Tiek gūta pieredze par brīvprātīgo darbu starptautiskā projektā Norvēģijā 0

Trešdiena, 27 dec 2017, 13:53 Versija drukāšanai

Tiek gūta pieredze par brīvprātīgo darbu starptautiskā projektā Norvēģijā
No 8. līdz 16. decembrim Norvēģijā, Oyer norisinājās starptautiskais jaunatnes darbinieku mobilitātes Erasmus + projekts „Volunteering: A tool for Success” („Brīvprātīgais darbs: Rīks veiksmei”). Projektā piedalījās 30 jaunatnes darbinieki no Spānijas, Norvēģijas, Itālijas, Slovēnijas, Igaunijas un Latvijas, kuru vidū bija arī Ludzas novada Bērnu un jauniešu centra darbiniece Ligita Karvele.


Ļoti bieži dažādu organizāciju aktivitātes un pasākumi ir balstīti uz tādu brīvprātīgo jauniešu piesaistīšanu, kuri ir gatavi darboties ar entuziasmu un veltīt savu brīvo laiku sabiedrības labā. Ja brīvprātīgais darbs tiek labi organizēts un pārvaldīts, tad tas ir liels ieguvums gan brīvprātīgajam, gan organizācijai. Tas ir līdzeklis, lai sekmētu pilsonisku iesaistīšanos sociālajos jautājumos, veltot savu laiku tiem, kuriem vietējā sabiedrībā palīdzība ir visvairāk nepieciešama. Lai brīvprātīgais darbs dotu pozitīvus rezultātus, nepieciešama brīvprātīgā motivācija, entuziasms un radošums, kā arī projektu koordinatoru un jauniešu līderu māka ievirzīt un koordinēt brīvprātīgos individuālā darbā. Pat ja brīvprātīgie ir veiksmīgi iesaistīti pilsoniskās sabiedrības iniciatīvās, ļoti bieži šie pozitīvie piemēri nesasniedz plašāku sabiedrību.

 

Projekta laikā dalībnieki pievērsa uzmanību brīvprātīgajam darbam kā rīkam sociālo problēmu risināšanā, strukturālām un organizatoriskām problēmām, kuras rodas vadot brīvprātīgo projektus – sākot ar brīvprātīgo atlasi līdz projekta īstenošanai un tā dokumentācijai. Tika diskutēts arī par ierobežotām iespējām plānot, strukturēt, uzraudzīt un izvērtēt mācīšanās un darba procesus, atstumto jauniešu vājo iesaisti pilsoniskās iniciatīvās, kā arī par jaunatnes iesaistīšanās brīvprātīgajā darbā vājo „redzamību”.

 

Nedēļas apmācību kurss bija piesātināts ar mācību aktivitātēm: strādājām grupās, diskutējām, apzinājām aktuālās problēmas – iestudējām tos nelielās izrādēs un analizējām redzēto, analizējām situāciju savās valstīs, Eiropā un pasaulē kopumā, detalizēti apguvām Erasmus+ programmu, Eiropas Brīvprātīgā darba iespējas un uzklausījām reālus pieredzes stātus, apmeklējām vietējo brīvprātīgo organizāciju, organizējām savu pārstāvēto organizāciju „tirgu”, meklējām kopīgās intereses ar citu valstu dalībnieku organizācijām, lai veidotu sadarbības saikni, radījām kopīgas īstenojamas projektu idejas, kuras iespējams realizēt nākotnē.

0
Autors:ludza.lv
Foto:ludza.lv

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

Vakar, 09:55 Sabiedriskā transporta mēnešbiļetes Daugavpilī: vai tas ir izdevīgi?
22. aprīlī, 09:16 No 1. jūlija tekstilizstrādājumiem tiks piemērots jauns nodoklis. Kas notiks ar apģērbu cenām?
17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti