Ludzas lielā zivs 2015 tiek mājiniekiem 0

Otrdiena, 27 okt 2015, 10:46 Versija drukāšanai

Ludzas lielā zivs 2015 tiek mājiniekiem
40 spiningotāji – 38 vīri un divas dāmas, sadalījušies komandās pa divi, svētdien, 25. oktobrī, sēdās laivās un devās mierīgajos Ludzas Lielā ezera ūdeņos, lai izvilktu lielo zivi. Pēcpusdienā visi atgriezās sacensību vietā uz lomu svēršanu. Daudziem šoreiz vēlējums „Ne asakas!” bija piepildījies tiešā nozīmē, toties dažiem – paveicies īpaši. Kopā noķertas 14 zivis: 9 zandarti, 2 līdakas, 2 plauži un 1 asarītis. Kopējā loma svars – 21 kilograms 720 gramu.


Šoreiz izvilkts lielākais zandarts SK „Latgols” rīkoto sacensību vēsturē: 8 kg 160 g. Tik liels zandarts sacensībās nav gadījies (viengad gan noķerta liela līdaka – astoņi ar pusi kilogrami). Zandarts izskatījās iespaidīgi, to nācās atvest uz krastu jau pirms sacensību beigām. Visi to apbrīnoja. Katrs gribēja ar zivi nofotografēties. Vīri sprieda, ka tas varētu būt 7–8 gadus vecs un daudz pieredzējis, bet šodien, sev par nelaimi, kļūdījies ēsmas izvēlē.

 

Zivij posts, makšķerniekam veiksme: zandarts atnesa ludzānietim Edgaram Ļagušnikam galveno balvu – piepūšamo laivu un uzvarētāja kausu, kā arī sacensību Zivju karaļa titulu. Edgars bija vienā komandā ar Arni Grahoļski. Arņa loms – 1,140 kg smaga līdaka. 9,300 kilogrami – ar šādu lomu Edgara un Arņa komanda „Spāņi” kļuva par uzvarētāju. Abi vīri ir ar lielu pieredzi. „Latgols” rīkotajās sacensībās piedalās regulāri, bet brauc zvejot arī tālākos un plašākos ūdeņos. Edgars Ludzas Lielajā ezerā savulaik izvilcis 6,7 kg smagu līdaku, Daugavā – 18-kilogramīgu samu, bet vienā no Spānijas upēm savu rekordlomu – samu, kurš svēra vairāk nekā 40 kilogramus.

 

Arī otrajā vietā šoreiz ludzānieši. Komanda „Maiznīca”: Andrejs Grahoļskis un Artjoms Purins izvilka divus zandartus un vienu plaudi. Kopā – 3,56 kg.

 

Trešajā vietā arī mūsu vīri: komanda „Rodņa” – Gunārs Avots un Vasīlijs Turlajs. Viņu loms – trīs Gunāra izvilktie zandarti ar kopējo svaru 2,980 g.

 

Tūlīt aiz godalgotajām vietām palika Kuļņeva komanda: Andrejs Krivenoks un Aivars Krupniks ar 2,2 kg smago līdaku un Aleksandrs un Vadims Ļebedevi ar 2,14 kg lomu.

 

Pēc tradīcijas īpašas balvas saņēma sievietes, kas piedalījās sacensībās, – Gaļina Jupatova un Agnese Sidorova. Šoreiz viņām nepaveicās izvilināt zivis no ezera, bet ne tikai viņām, arī daudzi vīri palika tukšā.

 

Katru reizi tiek apbalvoti arī bērni. Šajās sacensībās: Nils Dobrovoļskis (Nilu makšķernieku kompānijā pazīst, jo viņam ir jau liela sacensību pieredze) un Daniela Mickāne (Danielai ir tikai 5 gadi, sacensībās kopā ar tēti viņa laivā izturēja visas 4 stundas).

 

Veicināšanas balvas ar vēlējumu tikt pie lielākas zivs Aleksandrs Narnickis pasniedza spiningotājiem, kuri uz svēršanu atnesuši vismazākās zivis: 80g asarīti (A. Ļebedevs) un 200 g plaudi (E. Grišāns).

 

Sacensību organizatori tradicionāli ir biedrība SK „Latgols” (S. Narnickis) sadarbībā ar Ludzas novada pašvaldību. Sacensību tiesnesis – Anatolijs Petrovs, sekretāre Lūcija Duncāne, garšīgu zivju zupu uz ugunskura vāra Natālija Narnicka. Laiks – reti izdevies. Noskaņojums – neatkarīgi no veiksmes – labs. Līdz nākamajai Zivju dienai!

 

 

Autors:Vanda Žulina / ludza.lv
Foto:ludza.lv

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

29. aprīlī, 12:54 Tiek noslēgta apkures sezona
25. aprīlī, 09:55 Sabiedriskā transporta mēnešbiļetes Daugavpilī: vai tas ir izdevīgi?
22. aprīlī, 09:16 No 1. jūlija tekstilizstrādājumiem tiks piemērots jauns nodoklis. Kas notiks ar apģērbu cenām?
17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti