Ziemassvētku pasākums Daugavpils un Ilūkstes novadu audžuģimenēm 0

Otrdiena, 22 dec 2015, 07:51 Versija drukāšanai

Ziemassvētku pasākums Daugavpils un Ilūkstes novadu audžuģimenēm
18.decembrī novada Kultūras centrā notika Ziemassvētku pasākums, kas pulcēja Daugavpils un Ilūkstes novada audžuģimenes. Pasākumu kuplināja 13 audžuģimenes ar 47 bērniem no Daugavpils novada un 4 audžuģimenes, kurās aug 9 bērni, no Ilūkstes novada.


Visiem klātesošajiem, un īpaši mazajiem, tika dāvāts jautrs svētku uzvedums „Kad pasaka vairs nav pasaka”, kuru veidoja Ļubova Salekalne.

 

Bērni varēja ne tikai vērot priekšnesumu, bet arī izdejoties un parotaļāties ar izrādes varoņiem, kuru tēlos iejutās Anita Auzāne, Ļubova Salekalne, Vanda Gibovska, Regīna Kokina un Viktors Petaško. Kā jau Ziemassvētkos ierasts, arī šogad audžuģimenēm tika sarūpētas dažādas sadzīvē noderīgas dāvanas, kā arī saldumi.

 

Dāvanas sagādāja: Daugavpils novada dome, Ilūkstes novada dome, Lietišķo Sieviešu klubs „Olivia”, Daugavpils un Ilūkstes novadu Sarkanā krusta komiteja, SIA “VanPro”, SIA “EkoLat”, SIA “Lagron”, SIA “Meliors Krauja”, SIA “Rempro”, SIA “Apola – D”, SIA “Antaris”, SIA “Geo Forest”, SIA “TaXators”, SIA “JumS”, SIA “Rio M”, Sergejs Kovaļovs, Jurijs Gridasovs, Vjačelsavs Moskaļenko un Roberts Jonāns.

 

Daugavpils novada Sociālā dienesta vadītāja Anna Jegorova pastāstīja, ka pēdējos divus gadus audžuģimeņu skaitam novadā nav tendence palielināties. “Ne katra ģimene var uzņemties dāvāt visu savu sirds siltumu svešam bērnam. Tie, kas šo lomu ir uzņēmušies, nes gan juridisku, gan sociālu atbildību. Tomēr Ziemassvētku laikā man gribētos aicināt tos cilvēkus, kuriem kaut nedaudz ir iezagusies sirdī doma par bērniņu uzņemšanu audzināšanai, nebaidīties to darīt. Tas būs tikai apsveicami,” tā A.Jegorova.

 

Latgales audžuģimeņu atbalsta biedrības "Muna sāta" vadītāja Marija Pupiņa no Līksnas pagasta šobrīd ir piecu bērnu audžumamma. “Spēku šim darbam es rodu pašos bērnos, viņi dod šo pozitīvo enerģiju. Viņi tā kā apinīši vijās apkārt un tu nevari palikt malā. Tomēr katrai ģimenei ir jāizvērtē ļoti individuāli vai kļūt par audžuģimeni – tas ir smags darbs, bērni ir dažādi, lielākā daļa nākuši no nelabvēlīgām ģimenēm. Bet, kad ar viņiem sāc strādāt, tad viņi atveras un ir ļoti jauki, labi, talantīgi un brīnišķīgi bērni.”

 

M.Pupiņas lolojumi Mihails un Amanda Ziemassvētku vecītim vēstulēs šogad lūguši mašīnu un Lego. Marija Pupiņa papildina, ka bērni dāvanas ir pelnījuši, jo skolā ir uzrādījuši teicamus rezultātus – Vaboles vidusskolā Mihails saņēmis nomināciju “Centīgā pūce” un pateicību par teicamām sekmēm, savukārt Amanda ir “Aktīvā pūce”, jo darbojas vairākos interešu pulciņos.

 

M.Pupiņa lielu paldies par ikgadējo Ziemassvētku pasākumu audžuģimenēm saka Sociālā dienesta vadītājai A.Jegorovai, visiem sociālajiem darbiniekiem un labajiem cilvēkiem, kas atsaukušies iepriecināt mazās sirsniņas.

 

Ziemassvētku ieskaņas pasākums bija ļoti interesants un sirsnīgs. Vislielākais prieks, protams, bija pašiem mazākajiem, kuri skaitīja sagatavotos dzejolīšus un saņēma gardas dāvanas.

 

0
Autors:daugavpilsnovads.lv
Foto:daugavpilsnovads.lv

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

Vakar, 09:55 Sabiedriskā transporta mēnešbiļetes Daugavpilī: vai tas ir izdevīgi?
22. aprīlī, 09:16 No 1. jūlija tekstilizstrādājumiem tiks piemērots jauns nodoklis. Kas notiks ar apģērbu cenām?
17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti