“Forevers” pētījums atklāj TOP 3 pirktākos gaļas produktus Latvijā 0

Otrdiena, 20 mar 2018, 08:59 Versija drukāšanai

 “Forevers” pētījums atklāj TOP 3 pirktākos gaļas produktus Latvijā
Lielākais pašmāju gaļas pārstrādes uzņēmums “Forevers” sadarbībā ar pētījumu aģentūru RAIT veiktajā pētījumā par patērētāju iepirkšanās paradumiem noskaidrojis pirktākos gaļas produktus Latvijā. Kā TOP 3 produktus pircēji izvēlas svaigu vistas gaļu, svaigu cūkgaļu un kūpinātu gaļu.


Pētījums atklāj, ka svaigu cūkgaļu vismaz reizi mēnesī iegādājas 75% Latvijas iedzīvotāju, turpretim svaigu vistas gaļu – 83% aptaujāto. Savukārt 72% aptaujāto iegādājas kūpinātu gaļu vismaz reizi mēnesī.

 

TOP 3 produktiem patēriņa biežuma ziņā seko pusfabrikāti, piemēram, kupāti, šašlika desiņas, kebabčiki, kotlešu masa, marinētas ribiņas, kurus reizi mēnesī pērk 66% respondentu, savukārt cīsiņus – 65% aptaujāto. Turklāt jāatzīmē, ka kopumā gaļas izstrādājumu kategorija joprojām ir viena no pieprasītākajām. No visiem aptaujātajiem dažādus gaļas izstrādājumus pērk 98% un tikai 2% tos nepērk.

 

Saskaņā ar Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) datiem, kopējais saražotās gaļas apjoms 2017. gadā audzis par teju 9%. Straujākais kāpums ir vērojams tieši putnu gaļai – 43%, savukārt cūkgaļas ražošana ir nedaudz sarukusi. Joprojām importētās cūkgaļas apjomi pārsniedz vietējā tirgū saražoto cūkgaļu.

 

“Forevers” valdes loceklis Andrejs Ždans: “Ir tikai dabiski, ka pircēji, veidojot savu ēdienkarti, ievieš dažādību. Mūsu piedāvājumā dominē cūkgaļas produkti, taču, sekojot patēriņa tendencēm, “Forevers” tirdzniecības tīklos var iegādāties arī svaigu vistas gaļu un dažus kūpinātus vistas produktus. Jebkurā gadījumā cūkgaļa no Latvijas mājsaimniecību galdiem nepazudīs. Tās ir tradīcijas, kas iet līdzi laikam. Svarīgākais, ka Latvijā ir stabils gaļas noiets un bažām par pieprasījuma deficītu nav pamata. Mūsu kā ražotāja pienākums ir nodrošināt pircēja prasībām atbilstošu sortimentu.”

 

Jāatzīst, ka kopumā gaļas produktu iegādes tendences liecina, ka joprojām pieturamies pie klasiskām, Latvijas virtuvei raksturīgām vērtībām. Proti, izvēloties svaigu gaļu un kūpinājumus, Latvijas iedzīvotāji joprojām labprāt pagatavo ēdienu mājās.

 

*“Forevers” sadarbībā ar pētījumu kompāniju RAIT veiktajā aptaujā Latvijas mērogā par patērētāju iepirkšanās paradumiem piedalījās 1046 respondenti vecumā no 18-65 gadiem, no kuriem 52% ir sievietes un 48% vīrieši.

0
Autors:Ilona Bukša, Mārketinga nodaļas vadītāja
Foto:pixabay

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

25. aprīlī, 09:55 Sabiedriskā transporta mēnešbiļetes Daugavpilī: vai tas ir izdevīgi?
22. aprīlī, 09:16 No 1. jūlija tekstilizstrādājumiem tiks piemērots jauns nodoklis. Kas notiks ar apģērbu cenām?
17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti