Saskarsme – tā ir īsta bagātība un prieks 0

Otrdiena, 10 jan 2017, 17:45 Versija drukāšanai

Saskarsme – tā ir īsta bagātība un prieks
Latvijas Sarkanā Krusta Jaunatnes Daugavpils pilsētas komiteja un Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja 11. klases skolēni izstrādāja projektu, kura būtība ir bērnu nama-patversmes "Priedīte" audzēkņu socializācija un radošā potenciāla izkopšana (akceptējot mākslas virziena "Yarnbombing" estētiku). Oktobrī dalībnieki iesaistījās Brīvprātīgo nedēļā un tās laikā apmeklēja bērnu namu - patversmi „Priedīte”.


Iepazīšanās bija patīkama, un viņi patiešām sadraudzējās ar bērniem, kā rezultāta radās vēlme sadarboties ar viņiem arī turpmāk. Bija nepieciešams atrast piemērotu konkursu, un tas viņiem izdevās. Lai atbalstītu Sabiedrisko organizāciju ilgtspējīgu, uz attīstību orientētu aktivitāšu realizēšanu Daugavpils pilsētā sociālo problēmu risināšanā, veselības, mākslas, izglītības, kultūras un jaunatnes politikas jomā, tika izsludināts Sabiedrisko organizāciju projektu līdzfinansēšanas konkurss. Tā viņi saņēma finansējumu šim projektam. Ir ieplānots veicināt radošo attīstību. Tomēr galvenais mērķis ir saskarsme un sadarbība. Darbs ir vērst uz draudzīgo sakaru izveidošanu un katra individualitātes iepazīšanu.

 

Dalībnieki jau organizēja literāro darbnīcu, lai izpētītu I.Ziedoņa darbu „Krāsainās pasakas”, tad bērnunama-patversmes audzēkņi dalījās ar saviem iespaidiem un zīmēja to, ko viņi sadzirdēja. 

 

Saskarsme – tā ir īsta bagātība un prieks
 
Saskarsme – tā ir īsta bagātība un prieks

 
Saskarsme – tā ir īsta bagātība un prieks

         
Saskarsme – tā ir īsta bagātība un prieks

 
Saskarsme – tā ir īsta bagātība un prieks

 
Saskarsme – tā ir īsta bagātība un prieks

 

Turklāt organizēja 6 radošas darbnīcas, kur kopā ar bērniem īstenoja viņu izveidotos maketus pēc jaunā modernā mākslas stila "Yarnbombing”. Tur kopā ar bērniem adīja segas kokiem pēc parauga, lai turpmāk ar tiem izrotātu pagalmu.

 

Turpmāk ir ieplānots novadīt svētku pasākumu „Mēs esam draugi” bērnunamā- patversmē „Priedīte” un labiekārtot pagalmu, lai bērni varētu paskatīties uz pazīstamo ainu jaunā rotā un sajust komfortu un siltumu. Darba gaitā dalībnieki izveido filmu, lai mēģinātu sagraut stereotipus par bērnunama-patversmes audzēkņu nespēju socializēties un mijiedarboties ar citiem sabiedrības pārstāvjiem.

 

Kā arī ar filmas palīdzību vēlas parādīt, ka šiem bērniem ir nepieciešama saskarsme ar citiem cilvēkiem, ka viņi ir sajūsmā, ja kāds atnāk ciemos, un ir priecīgi izrauties no ierastā un kaut vienu stundu aizmirst par savām problēmām un smago likteni. Viņi cer, ka, pateicoties projektam, bērni varēs brīvāk kontaktēties ar citiem sabiedrības locekļiem, kā arī iegūs labas atmiņas un saņems nedaudz mīlestības, kuras viņiem tā nepietiek ikdienā. Viņi tic, ka, skatoties uz izveidoto darbu, bērni atcerēsies labi pavadīto laiku un to, ka viņi nav vientuļi. Pašiem dalībniekiem šis projekts deva lielisku pieredzi brīvprātīgajā darbā, kā arī laiks, kas tika pavadīts ar bērniem, ir neaizmirstams arī skolniekiem, un viņi ilgi to atcerēsies ar gandarījumu.

 

Karmena Karole, Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja 11. klases skolniece.   

 


Autors:preses relīze
Foto:publicitātes attēls

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

29. aprīlī, 12:54 Tiek noslēgta apkures sezona
25. aprīlī, 09:55 Sabiedriskā transporta mēnešbiļetes Daugavpilī: vai tas ir izdevīgi?
22. aprīlī, 09:16 No 1. jūlija tekstilizstrādājumiem tiks piemērots jauns nodoklis. Kas notiks ar apģērbu cenām?
17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti