Novada ražotāji atzinīgi novērtēti starptautiskajā izstādē 0

Ceturtdiena, 22 sep 2016, 11:40 Versija drukāšanai

Novada ražotāji atzinīgi novērtēti starptautiskajā izstādē
Jau ceturto gadu pēc kārtas ar Zemkopības ministrijas atbalstu Daugavpils novada mājražotāji un mazie ražotāji piedalījās izstādē „Riga Food 2016” , kas no 7. līdz 10. septembrim norisinājās BT1 izstāžu hallē, Ķīpsalā, Rīgā. Izstādes atklāšanā piedalījās Valsts prezidents, Ministru prezidents un Zemkopības ministrs. Daugavpils novadu pārstāvēja 9 dalībnieki no Vecsalienas, Sventes, Kalupes, Kalkūnes, Skrudalienas, Višķu, Laucesas un Medumu pagastiem.


Neraugoties uz to, ka dalībnieku skaits no Daugavpils novada šogad palika nemainīgs, Riga food izstādē šogad piedalījās 5 jauni mājražotāji, kuri prezentēja sevi un jaunos, inovatīvos produktus. Īpašu apmeklētāju interesi raisīja z/s “Indiņi” kūpinātās vistiņas no Kalkūnes pagasta un ķiploku pesto no Kalupes, pie kuriem nemitīgi veidojās garas rindas un drūzmēšanās.

 

Jāpiebilst, ka Riga food ir Baltijā lielākā pārtikas ražotāju izstāde. Jau tradicionāli tā ir arī vieta, kur pārtikas ražotāji ar sevi iepazīstina gala patērētājus vai atrod izplatītājus. Tā ir izstāde, kurā smelties iedvesmu, mācīties un satikt vienam otru, lai kopīgi varētu iekarot vietu tirgū un atrastu ceļu līdz patērētājam. Pieprasījums pēc mājražotāju produktiem pieaug un visā Eiropā kļūst arvien populārāki mājražotāju un ekoloģisko produktu veikaliņi.

 

Atšķirībā no iepriekšējā gada, kad Daugavpils novads veidoja savu kopstendu “Ražots Daugavpils novadā” , šogad pasākumam tika mainīts formāts, prezentējot ne tikai Latvijas kultūrvēsturisko novadu tradicionālās un mūsdienu garšas, bet arī tūrisma piedāvājumus un kultūras priekšnesumus. Šajā izstāde apmeklētājus un dalībniekus pārsteidza ar dizaina ziņā nevainojami izstrādātajiem stendiem. Katram novadam noformējumā dominēja kāda krāsa – Latgalei tā bija zilā, simbolizējot Latgales ezerus. Tradicionāli pirmā izstādes diena bija nozares profesionāļu diena, kad notika visaktīvākā apmainīšanās ar kontaktiem, savukārt turpmākās izstādes dienās uzmanība bija pievērsta tieši katra Latvijas kultūrvēsturiskā novada unikalitātei – tā garšai visās izpausmēs – reģiona kulta ēdieni, kas Latgalei bija degvīns un speķmaizes, stāstiem un dziesmām par ēdieniem, kuras skandēja Vaboles pagasta etnogrāfiskais ansamblis “Vabaļis”.

 

Lai mudinātu mājražotājus būt izdomas bagātiem, šogad tika rīkots konkurss “Tautas garša”, kurā ikkatrs apmeklētājs varēja balsot par savu favorītu, tādējādi iegūstot iespēju laimēt novadu veltes, savukārt mājražotājs, kurš ieguva vislielāko žetonu skaitu, ieguva titulu “Tautas garša” un apmaksātu dalību izstādē „Grüne voche” Vācijā, Berlīnē.

 

Šogad mūsu novada uzņēmējs SIA “EKA Paipalas” ieguva labākā titulu dzīvnieku izcelsmes un zivju produktu grupā.

 

Īpaši lielu apmeklētāju izbrīnu izpelnījās stends “Inovācija pārtikai”, kurā Latvijas augstskolu talanti prezentēja nesen patentētos produktus un dažādas inovācijas pārtikas jomā, cerot atrast investorus, kuri būtu gatavi sākt ražot viņu radītos pārtikas produktus.

 

Atskatoties uz dalību 2016. gada izstādē Riga Food, ir pamatots prieks par mūsu mājražotājiem un mazajiem ražotājiem, kuri nepārtraukti attīstās un pilnveidojas, reaģē uz pieprasījuma izmaiņām un rada arvien jaunus, patērētājam pievilcīgus produktus. Varam lepoties ar SIA “EKA paipalas” iegūto atzinību. Mēs varam lepoties ar saviem iedzīvotājiem un uzņēmējiem, kuri, par spīti grūtībām, nesūkstoties strādā, radot darba vietas un popularizējot Daugavpils novada vārdu.

 

Lai jauniegūtie kontakti un atpazīstamība kalpo lielākam produkcijas noietam, kā arī aicinām eksperimentēt ar inovatīvām idejām un gatavoties 2017. gada septembra izstādei!

0
Autors:daugavpilsnovads.lv
Foto:daugavpilsnovads.lv

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

Šodien, 12:54 Tiek noslēgta apkures sezona
25. aprīlī, 09:55 Sabiedriskā transporta mēnešbiļetes Daugavpilī: vai tas ir izdevīgi?
22. aprīlī, 09:16 No 1. jūlija tekstilizstrādājumiem tiks piemērots jauns nodoklis. Kas notiks ar apģērbu cenām?
17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti